11 Αυγ 2022

Πετρέλαιο: Ποιοι είναι οι λόγοι της μείωσης κατά 30% της τιμής μέσα σε δύο μήνες – Πώς θα κυμανθεί στο μέλλον


Κατά περίπου 30% έχει μειωθεί η τιμής του πετρελαίου τους τελευταίους δύο μήνες. Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 28% από τα υψηλά Ιουνίου, στα 90 δολάρια ανά βαρέλι σήμερα.


Η τιμή του Brent έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 30% από το υψηλό Μαρτίου των $140/βαρέλι, στα $95/βαρέλι, σύμφωνα με το Business Insider.

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι λόγοι της μείωσης των τιμών είναι η περιορισμένη ζήτηση, ο φόβος για ύφεση και η σταθερότητα της ρωσικής αγοράς. Όμως, κανείς δε γνωρίζει ακόμα τι θα γίνει στο μέλλον.

Ο κύριος παράγοντας της μείωσης των τιμών είναι ο φόβος δημιουργίας ύφεσης στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου το 2023. Η επιβράδυνση των οικονομιών οδηγεί σε μείωση της ζήτησης της ενέργειας.

Τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία υπέδειξαν συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας για τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Η Βρετανία και η Ευρωζώνη αναμένεται να βιώσουν οικονομική ύφεση.

«Η ανησυχία για πρόκληση ύφεσης έχει πια αρχίσει να επηρεάζει και τις τιμές του αργού, προκαλώντας διόρθωση στο ανεξέλεγκτο ράλι», τόνισε ο αναλυτής της Oanda, Craig Erlam.

Αρκετοί αναλυτές τονίζουν πως η αύξηση της τιμής του δολαρίου έχει επίσης επηρεάσει την παγκόσμια ζήτηση, περιορίζοντας τις τιμές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη