14 Αυγ 2022

Σκηνές σοκ για τις ΤΕΔ: Τούρκοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή – Διασυρμός από τα κουρδικά ”λιοντάρια”

 


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Το Gerîla TV μετέδωσε πλάνα από μια διείσδυση και κατάσχεση τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη από αντάρτες στην περιοχή

Kurojahro.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του HPG που περιγράφει λεπτομερώς τη δράση ανέφερε τα εξής:

«Τουρκικά στρατεύματα γύρω από τις θέσεις μάχης Martyr Şemdin στην περιοχή αντίστασης Kurojahro του Zap πυροβολήθηκαν αποτελεσματικά από τις ομάδες μας από δύο κατευθύνσεις σε μια δράση βασισμένη σε τακτικές διείσδυσης. Οι λεπτομέρειες της δράσης έχουν ως εξής:

Η πρώτη ομάδα ανταρτών χτύπησε στρατιωτική θέση όπου βρίσκονταν 2 Τούρκοι στρατιώτες. Η θέση που χτυπήθηκε από κοντινή απόσταση καταστράφηκε και οι 2 στρατιώτες που βρίσκονταν σε αυτήν σκοτώθηκαν.

Η δεύτερη ομάδα στόχευσε άλλη θέση τουρκικών στρατευμάτων με χειροβομβίδες και ατομικά όπλα. Αφού οι δυνάμεις μας άρχισαν να πυροβολούν, οι στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή. Η θέση που στόχευαν οι δυνάμεις μας καταστράφηκε.

Τα τουρκικά στρατεύματα που επιχείρησαν να αντεπιτεθούν πυροβολήθηκαν επίσης από τις δυνάμεις μας και 4 από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι ομάδες μας πλησίασαν περαιτέρω στην τουρκική θέση και σκότωσαν άλλους 2 στρατιώτες. Από τις δυνάμεις μας κατασχέθηκαν 1 πυροβόλο BKC, 150 οβίδες BKC και 1 θερμικό κιάλι. Μια άλλη θέση που στόχευσαν οι δυνάμεις μας χτυπήθηκε αποτελεσματικά και καταστράφηκε.

Ως αποτέλεσμα αυτής της Επαναστατικής Επιχείρησης Εκδίκησης που πραγματοποιήθηκε από τις ομάδες μας:

🔴 8 εισβολείς εξαλείφθηκαν
🔴 Καταστράφηκan 3 στρατιωτικές οχυρώσεις
🔴 κατασχέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένου πολυβόλου και θερμικά κιάλια”

Δείτε το βίντεο πατώντας πάνω στο ακόλουθο τουίττερ:

Νέα τουρκική απώλεια

Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Υπολοχαγός Πεζικού Ömer Bağra, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα πυροβολισμών με Κούρδους, κατά την διάρκεια της επιχείρησης Claw-Lock.

Η τουρκική ανακοίνωση:

”Ως αποτέλεσμα των πυρών που άνοιξε η αυτονομιστική ”τρομοκρατική” οργάνωση στις 12 Αυγούστου 2022 στην περιοχή της Επιχείρησης Claw-Lock, ο ηρωικός μας σύντροφος P.Tğm. Ο Ömer BAĞRA μαρτύρησε. Είθε ο Θεός να ελεήσει τον μάρτυρά μας, που έχασε τη ζωή του σε αυτό το περιστατικό που μας άφησε βαθύ πόνο και θλίψη, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την υπομονή μας στη θλιμμένη οικογένειά του, τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και το ευγενές έθνος μας.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό Twitter της Κυβερνήσεως της Σίρτ, ο υπολοχαγός πεζικού Ömer Bağra πέθανε ως αποτέλεσμα των πυρών παρενόχλησης των ”τρομοκρατών”. Στην ανακοίνωση αναφέρονταν τα εξής:

Ευχόμαστε το έλεος και την υπομονή του Θεού στον συμπατριώτη μας Υπολοχαγό Πεζικού Ömer Bağra, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα των πυρών παρενόχλησης από τρομοκράτες στην περιοχή της επιχείρησης Claw-Kilit, και υπομονή στη θλιμμένη οικογένεια και συγγενείς του. Συλλυπητήρια στο αγαπημένο μας Έθνος.”

directus.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη