19 Αυγ 2022

Μαζικό κύκλωμα παιδεραστίας εξαρθρώθηκε, δεκάδες παιδιά διασώθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ


Το FBI διέσωσε δεκάδες παιδιά σε όλες τις ΗΠΑ σε μια μαζική εξάρθρωση κυκλώματος παιδεραστίας, στο οποίο εμπλέκονται παιδιά ηλικίας μόλις 11 ετών.

Σε μια πανεθνική επιχείρηση με την ονομασία “Επιχείρηση Cross Country”, το FBI διέσωσε 200 θύματα εμπορίας ανθρώπων στο σεξ, μεταξύ των οποίων 84 ανήλικοι.

Οι αρχές εντόπισαν 84 θύματα του κυκλώματος παιδεραστίας, καθώς και 37 παιδιά που αγνοούνταν ενεργά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το FBI.

Cbsnews.com αναφέρει: Σύμφωνα με το Human Trafficking Institute, το 2021 περισσότερα από τα μισά θύματα εμπορίας ανθρώπων στις ΗΠΑ ήταν ανήλικοι. Σε ένα δελτίο τύπου τη Δευτέρα, ο διευθυντής του FBI Christopher Wray χαρακτήρισε την εμπορία ανθρώπων στο σεξ “ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα” που αντιμετωπίζει η υπηρεσία.

“Δυστυχώς, τέτοια εγκλήματα – τόσο κατά ενηλίκων όσο και κατά παιδιών – είναι πολύ πιο συνηθισμένα από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν”, δήλωσε ο Wray. “Όπως κάναμε και σε αυτή την επιχείρηση, το FBI και οι εταίροι μας θα συνεχίσουν να βρίσκουν και να συλλαμβάνουν τους διακινητές, να εντοπίζουν και να βοηθούν τα θύματα και να ευαισθητοποιούν για την εκμετάλλευση [των] πιο ευάλωτων πληθυσμών μας”.

Η “Επιχείρηση Cross Country” αντιπροσωπεύει μόνο μία συντονισμένη εκστρατεία, καθώς οι αξιωματούχοι λένε ότι η υπηρεσία και οι εταίροι της εργάζονται για τη διερεύνηση και τον τερματισμό της εμπορίας ανθρώπων κάθε μέρα.

“Η πρωτοβουλία διαρκεί πραγματικά μόνο μια συγκεντρωμένη χρονική περίοδο κατά την οποία επικεντρωνόμαστε μόνο στο πρόβλημα της σεξουαλικής εμπορίας παιδιών”, δήλωσε σε ξεχωριστό δελτίο τύπου ο τμηματάρχης Jose Perez, ο οποίος επιβλέπει τις έρευνες για βίαια εγκλήματα στο FBI.

Περισσότεροι από 200 πολιτειακοί, τοπικοί και ομοσπονδιακοί εταίροι, καθώς και το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) πραγματοποίησαν 391 επιχειρήσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων τον Αύγουστο.

“Η επιτυχία της επιχείρησης Cross County ενισχύει αυτό που το NCMEC βλέπει καθημερινά. Παιδιά αγοράζονται και πωλούνται για σεξ σε κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα από διακινητές, συμμορίες, ακόμη και από μέλη της οικογένειας”, δήλωσε η Michelle DeLaune, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του κέντρου.

Οι ερευνητές εντόπισαν ή συνέλαβαν επίσης 85 άτομα ύποπτα για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και εμπορία ανθρώπων, λένε οι αξιωματούχοι.

“Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να καταπολεμήσει τα ύπουλα εγκλήματα της εμπορίας ανθρώπων που καταστρέφουν τους επιζώντες και τις οικογένειές τους”, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland.

newspunch.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη