8 Αυγ 2022

Νεκρή τουρίστρια που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης – Σε κατάσταση σοκ ο χειριστής - «Πήγαμε να πνιγούμε όλοι μαζί»


Νέα στοιχεία για την τραγωδία στα Σύβοτα κατά την οποία έχασε τη ζωή της κάνοντας αλεξίπτωτο θαλάσσης (parasailing) μια γυναίκα 62 ετών έρχονται στο φώς.


Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, κόπηκε ο ιμάντας που την κρατούσε δεμένη με το σκάφος.

Ο χειριστής της βάρκας βρέθηκε ουσιαστικά ναυαγός ανάμεσα στα κύματα. Έγινε αντιληπτός από ιδιωτικό σκάφος οι άνθρωποι του οποίου κατάφεραν να τον βγάλουν από την θάλασσα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Οπως ήταν φυσικό, ο χειριστής συνελήφθη για τη διαδικασία της προανάκρισης στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

«Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω. Ξαφνικά βγήκε ένα δυνατό μπουρίνι και εκείνη την ώρα κόπηκε ο ιμάντας χωρίς να καταλάβω πώς. Βρέθηκα κι εγώ ο ίδιος ναυαγός και ενδεχομένως να είχα πνιγεί αν δεν είχε βρεθεί το σκάφος που μας περισυνέλεξε. Δεν ξέρω πώς έγινε το δυστύχημα, ο μόνος λόγος που μπορώ να το αποδώσω είναι ο ξαφνικός άνεμος», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ o χειριστής του σκάφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ένα ξαφνικό μπουρίνι έσπασε τον ιμάντα που κρατούσε γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό στην περιοχή ανάμεσα σε Σύβοτα, Θεσπρωτία νότια Κέρκυρα. Στο λιμάνι των Συβότων ανέμενε ασθενοφόρο όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.



Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στα Σύβοτα, ενώ αναμένεται να γίνει νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Η γυναίκα, έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην περιοχή και είχε έρθει από τη Θράκη και πιο συγκεκριμένα με καταγωγή από την Κομοτηνή. Το άψυχο πτώμα περισυνέλεξε το δελφίνι που έκανε δρομολόγιο από τους Παξούς εκείνη την ώρα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπής μετά από χρήση θαλάσσιου μέσου αναψυχής (αλεξίπτωτου) και πτώση της στη θαλ. περ. μεταξύ Συβoτων Θεσπρωτίας και νότιας Κέρκυρας. Η ανωτέρω μεταφέρεται χωρίς τις αισθήσεις της στα Σύβοτα».

 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη