11 Αυγ 2022

Βουλγαρία: Διαμαρτυρία πολιτών εναντίον της επανασύνδεσης με τη ρωσική Gazprom


Σόφια.
Βούλγαροι πολίτες συγκεντρώθηκαν, για δεύτερη φορά, μπροστά από το προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν με το σύνθημα #GAZwithme.
Οι διοργανωτές λένε ότι στόχος είναι να η υπηρεσιακή κυβέρνηση να ακούσει τους Βούλγαρους πολίτες.

Στη διαδήλωση εναντίον της ανανέωσης του συμβολαίου με την "Gazprom" κυμάτισαν την αμερικανική σημαία.

Κεντρική απαίτηση των διαδηλωτών ήταν η 100% διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου.

Οι διοργανωτές του #GAZwithme ανακοίνωσαν ότι αναμένουν απαντήσεις από τον αρχηγό του κράτους για τις προμήθειες φυσικού αερίου και την εξάλειψη του μονοπωλίου της «Gazprom» και της «Lukoil».





Ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ αποδοκιμάστηκε και ξεκίνησε μια διαμαρτυρία για υποστήριξη της Ουκρανίας με βασικά αιτήματα να μην ανανεωθούν οι δεσμοί της Βουλγαρίας με την Gazprom και να διοργανωθούν δίκαιες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

«Η βουλγαρική δημοκρατία πρέπει να υπερασπίζεται καθημερινά, αλλά ο πρόεδρος Ράντεφ προσπαθεί να την υποτάξει. Κυβερνά τη Βουλγαρία από την τηλεόραση, ακολουθώντας το παράδειγμα του προέδρου της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ρώσου Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε ο πολιτικός σχολιαστής Ασέν Γκένοφ.



Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πολιτών Γκεόργκι Γκεοργίεφ, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή διαμαρτυρία, δήλωσε ότι ξεκινά μια αίτηση για την εκδίωξη του Ρούμεν Ράντεφ από τη θέση του Προέδρου της Βουλγαρίας.

https://www.echedoros-a.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη