25 Σεπ 2022

Σε «τέλμα» οι ουκρανικές επιχειρήσεις στην Λίμαν – Το Κίεβο στέλνει νέες μεγάλες ενισχύσεις από το Χάρκοβο


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος Οι ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη της πόλης Λίμαν έχουν περιέλθει σε τέλμα.
Η τελευταία ουκρανική επίθεση που διεξήχθη χθες το βράδυ απέτυχε εκ νέου να σπάσει τις...ρωσικές αμυντικές γραμμές στο βόρειο τομέα της πόλης.

Απέτυχαν επίσης και οι ουκρανικές επιθετικές ενέργειες στα χωριά Νοβοσελόβκα-Ντρομπίσεβο.

Απέτυχε και η ουκρανική έφοδος στο Κορονίβ Γιαρ ενώ το Κίεβο απέστειλε νέες ενισχύσεις από το Χάρκοβο στο μέτωπο της Λίμαν.

Οι αναφορές μιλούν για μεγάλες ουκρανικές φάλαγγες που κατευθύνονται προς την Λίμαν.


Είναι σαφές ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν κατορθώσει να προχωρήσουν την τελευταία εβδομάδα πουθενά στα πεδία των μαχών και αυτό λογικά θα τους στοιχίσει όταν αναπτυχθούν στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία οι 300.000 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες που θα ενισχύσουν τις περίπου 150.000 που πολεμούν αυτή την στιγμή, εδώ και ένα εξάμηνο, σε μία έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αντίθετα οι Ουκρανοί έχουν χρησιμοποιήσει στα τρία μέτωπα του Χαρκόβου, της Χερσώνας, και του Ντόνμπας, ότι μπορούσαν να διαθέσουν από πλευράς έμψυχου δυναμικού. Πολέμησαν σε αυτά τα μέτωπα εναντίον των Ρώσων με αναλογία οκτώ προς ένα εις βάρος των Ρώσων.

Με τέτοια συντριπτική αριθμητική υπεροχή, τα εδαφικά κέρδη των Ουκρανών είναι πάρα πολύ μικρά και εύκολως αναστρέψιμα με βάση την λογική των πραγμάτων, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επί της ουσίας θα τριπλασιαστούν.

Πάντως η αποστολή μεγάλων ουκρανικών ενισχύσεων από το Χάρκοβο προς την Λίμαν δείχνει πως το Κίεβο θα τα δώσει όλα για να πάρει την πόλη αυτή πριν φτάσουν οι νέες ρωσικές μονάδες.

Προς το παρόν οι ρωσικές δυνάμεις δείχνουν να αντέχουν αλλά το μέγεθος της ουκρανικής δύναμης είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό των Ρώσων.

Το ρωσικό Επιτελείο θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν την τακτική κατάσταση καθώς η Λίμαν είναι σιδηροδρομικός κόμβος.

Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ συνεχίζεται η ρωσική προώθηση. Στην πόλη έχει οχυρωθεί η 93η ουκρανική ταξιαρχία.

Οι δυνάμεις του Κιέβου επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν αντιπερισπασμό κατέλαβαν το χωριό Γιατσκόβκα στην αριστερή όχθη του ποταμού Όσκο και μπόρεσαν να πλησιάσουν το Μπάκχμουτ από την βόρεια κατεύθυνση.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη