5 Οκτ 2022

Ανοίγει τον δρόμο και για μειώσεις μισθών το νέο «ενεργειακό» ωράριο στα καταστήματα


Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας φέρνει στο τραπέζι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα. Η πρόταση που συζητείται είναι να λειτουργούν κατά δύο ώρες λιγότερο την ημέρα. Ωστόσο, την ίδια ώρα που η αλλαγή στο ωράριο στα μαγαζιά έρχεται σε μια.. προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, παράγοντες της αγοράς θέτουν ερωτήματα εάν θα συμπαρασύρει και σε ψαλίδι στους μισθούς των εργαζόμενων.
Αναφορικά με τον φόβο των μειώσεων και των περικοπών σε ρεπό και μισθούς πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης σημείωσε στο typosthes, ότι «το χειμώνα νυχτώνει στις 5-6 το απόγευμα. Οπότε αν κλείνουν τα καταστήματα στις 7 αντί στις 9 που κλείνουν τώρα, θα γλιτώσουμε κάποιες ώρες που θα έπρεπε να έχουμε ανοιχτά τα φώτα. Από τις 51 ώρες που είναι το ωράριο εμείς προτείνουμε να πέσει στις 45 ώρες. Και αντί για 11 ώρες ρεπό θα υπάρχει ρεπό 5 ώρες την εβδομάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση εξετάζεται από την κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων και κλάδων της αγοράς. Σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης έχει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, χονδρέμπορους και παραγωγούς τροφίμων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη