30 Νοε 2022

Κ.Μητσοτάκης: Χαρακτήρισε με χυδαίο τρόπο την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου ως «crap»!


Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε πριν λίγο από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, με βάση την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στην 108η θέση στον πλανήτη, ως «crap».

Λόγω ανατροφής δεν θα μεταφράσουμε την αγγλική λέξη, είναι πασίγνωστη και δεν επιδέχεται μεταφράσεως.

Η δήλωση αυτή η οποία σίγουρα θα μείνει στην Ιστορία, έγινε μετά από σχετική ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Είπε και άλλα όμορφα, όπως ότι στην Ελλάδα τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα και εκφράζουν όλες τις απόψεις και ότι ο καθένας λέει και γράφει ότι θέλει…

Τώρα πως γίνεται και στο σύνολό τους τα ελληνικά media μετέδιδαν πάντα την ίδια άποψη, την κυβερνητική άποψη, αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο πρωθυπουργός λίγο καλύτερα…

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έπεσε στην 108η θέση (από την 70ή πέρυσι), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν ετησίως οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF), ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αντικαταστήσει τη Βουλγαρία στην τελευταία θέση!

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση, η Ελλάδα βρίσκεται το 2022 χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρουντί, το Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία.

Σύμφωνα με τους RSF, η αστυνομία καταφεύγει τακτικά στη βία καθώς και σε αυθαίρετες απαγορεύσεις για να εμποδίσει τη δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη