29 Ιαν 2023

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα γρήγορα τρένα;


Κάτω από 4 ώρες διαρκεί το ταξίδι μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας με τα τρένα ETR της Hellenic Train.

Ταχύτερες μετακινήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης προσφέρουν τα γρήγορα τρένα ETR470 της Hellenic Train που, από τις 15 Μαϊου 2022, εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο σε λιγότερο από 4 ώρες.

Τα ETR τρένα έχουν σταθμούς αναχώρησης και άφιξης τον σιδηροδρομικό σταθμό Αθήνας και τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, με ενδιάμεση στάθμευση στη Λάρισα.

Καθημερινά εκτελούν δύο ζεύγη δρομολογίων, και ειδικότερα δύο σε καθημερινή βάση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και δύο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Ειδικότερα:




Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν 9 βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, 3 βαγόνια πρώτης θέσης και 5 οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει έως και 475 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία. Οι υπηρεσίες αναλυτικότερα:

- HT Card: Δωρεάν νέα ψηφιακή κάρτα της Hellenic Train για 15% έκπτωση επί της τιμής του κανονικού εισιτηρίου Class Α / Class B στα ETR τρένα

- VIP Lounges: Ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες αναμονής για τους επιβάτες της A’ Θέσης κατόχους της HT Card/HT Business Card.

- Εστιατόριο - Bar: Οι υπηρεσίες παρέχονται στον αναβαθμισμένο χώρο του εστιατορίου των ETR τρένων στην υπόλοιπη αμαξοστοιχία (στις θέσεις των επιβατών) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

- Α’ Θέση: Στους επιβάτες της Α’ Θέσης προσφέρονται δωρεάν αναψυκτικό/ καφές, νερό και σνακ στη θέση του επιβάτη.

- Lockers: Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης χειραποσκευών σε ειδικές θυρίδες, στους σταθμούς της Αθήνας/Λάρισας/Θεσσαλονίκης (με χρέωση).

- AMEA/AMK: Παρέχονται ειδικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόσβαση στα ETR τρένα. • Πληροφορίες: Συνεχής Ενημέρωση του επιβατικού κοινού στις αποβάθρες και επί των ETR τρένων.

- Παροχή ρεύματος: Πρίζες στα καθίσματα των ETR τρένων.

- Ζώα συντροφιάς: Δωρεάν μεταφορά μικρών ζώων σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις 50x40x70. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων. Εξαιρούνται οι σκύλοι οδηγοί.


- Μέτρα προστασίας COVID: Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς της εταιρείας.


Οι τιμές των εισιτηρίων

Α Θέση -> 65 ευρώ Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 48.60 ευρώ Αθήνα-Λάρισα / 25.40 ευρώ Θεσσαλονίκη-Λάρισα
Β Θέση -> 55 ευρώ Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 41.50 ευρώ Αθήνα-Λάρισα / 22.10 ευρώ Θεσσαλονίκη-Λάρισα

Παράλληλα, η εκπτωτική πολιτική των ETR τρένων της Hellenic Train έχει εξομειωθεί με αυτή που αφορά στα υπόλοιπα τρένα της εταιρείας. Ειδικότερα:






Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση επιστροφής μπορεί να συνδυασθεί με τις εκπτώσεις που αφορούν στους επιβάτες άνω των 65 ετών και στο στρατιωτικό προσωπικό. Παράλληλα, οι φοιτητικές εκπτώσεις δεν ισχύουν για τις θέσεις Α’, αλλά μόνο για τις Β’.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη