27 Ιαν 2023

Δημοσίευμα-«βόμβα»: Οι Ουκρανοί λένε ότι θα τους στείλει και η Ελλάδα Leopard


Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ουκρανικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι μετά από το «πράσινο φως» του Όλαφ Σόλτς να στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, θα πάρουν σειρά και άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα!
Σε δημοσίευμά του το kyivpost.com, το οποίο αναφέρει ότι με τα Leopard θα αποκρούσουν τους Ρώσους, σημειώνει ότι αναμένεται αποστολή αρμάτων μάχης και από άλλες χώρες όπως η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Σουηδία, η Ολλανδία και η… Ελλάδα. Όπως τονίζεται, αυτές οι χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρουν να στείλουν Leopard στο Κίεβο.

Σημειώνεται ότι χθες, μετά το «ευχαριστώ» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον μέχρι πρότινος επιφυλακτικό Σολτς, ο οποίος τελικά «λύγισε» μετά από τις πιέσεις να στείλει τανκς στην Ουκρανία, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε έκκληση στις χώρες που διαθέτουν Leopard, να τους παράσχουν περισσότερα.

Την ίδια ώρα, γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η χώρα μας «θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard», ενώ παράλληλα τονίζει ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη».

Όπως αναφέρει η γερμανική WELT: «Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν διαθέτει τόσα άρματα μάχης τύπου Leopard, όσα η Ελλάδα: Περίπου 350 τύπου Leopard 2 και 500 τύπου Leopard 1. Ανάμεσά τους και 183 τύπου Leopard 2A4, ενός παλαιότερου μοντέλου, για το οποίο οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση στην Ουκρανία». «Η Αθήνα από μόνη της θα μπορούσε να προμηθεύσει ένα μεγάλο μέρος τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μέχρι τώρα έχει προχωρήσει σε εν κρυπτώ αποστολές όπλων και στρατιωτικού υλικού προς το Κίεβο, να έχει ήδη κάνει συμφωνία!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη