2 Φεβ 2023

ΒΡΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΑΝ ΒΓΕΙ--ΤΣΙΠΡΑΣ: 880 ευρώ κατώτατος μισθός, 10% αύξηση στο Δημόσιο από τον πρώτο χρόνο


Τους βασικούς άξονες του προγράμματός του έκανε γνωστούς ο Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι, όπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η προεκλογική ομιλία του. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση 10% των μισθών των Δημοσίων υπαλλήλων από τον πρώτο χρόνο, ξεπάγωμα των τριετιών και θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

Το σχέδιό μας να ξαναβάλουμε τη χώρα στις ράγες της ευρωπαϊκής κανονικότητας, το σχέδιό μας να καταπολεμήσουμε τις κραυγαλέες ανισότητες, το σχέδιό μας να στηρίξουμε τις δυνάμεις της παραγωγής για να παράξουμε περισσότερο πλούτο και αυτός να διαχυθεί στο σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας, το σχέδιό μας να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες κάθε κλάδου και κάθε Περιφέρειας της πατρίδας μας.

Το σχέδιό μας να αλλάξουμε το παραγωγικό πρότυπο, να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στους υψηλά καταρτισμένους νέους επιστήμονες, να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

Το σχέδιό μας να προστατεύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά και να ενισχύσουμε τους δυναμικούς κλάδους τη καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, για μια δυναμική και δίκαιη οικονομία, απελευθερωμένη από τα βάρη της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, του πελατειακού κράτους.


Το σχέδιό μας, τέλος, να προστατεύσουμε το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη κατοικία, το δικαίωμα κάθε νέου σε ποιοτικές σπουδές, το δικαίωμα κάθε συνταξιούχου σε αξιοπρεπείς συντάξεις, το δικαίωμα κάθε πολίτη σε αξιοπρεπή φροντίδα υγείας.

Αυτό είναι το όραμά μας, αυτό είναι το σχέδιό μας. Και θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε αυτό το όραμα και αυτό το σχέδιο πράξη.

Θέλουμε η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες, να είναι μια κυβέρνηση βαθιά δημοκρατική, να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας.


Θέλουμε να έχει σε θέσεις ευθύνης ένα σημαντικό αριθμό γυναικών, που διαθέτουν όχι μόνο τη γνώση, αλλά και την ευαισθησία που απαιτείται στην αντιμετώπιση μεγάλων σύγχρονων προβλημάτων.

Θέλουμε και μπορούμε και σχεδιάζουμε να πλουτίσει τις γραμμές της με νέες και νέους ανθρώπους, με ικανότητες και γνώσεις στο αντικείμενο τους και όχι με γόνους της πολιτικής ελίτ, όπως κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Θέλουμε να πλαισιώνεται από επιστήμονες, ανθρώπους του πολιτισμού, από ανθρώπους της πρώτης γραμμής στην οικονομία και την κοινωνία, για να κοπεί αποφασιστικά ο ομφάλιος λώρος του κράτους με το κόμμα.

Θέλουμε, επίσης, από την πρώτη στιγμή, από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης να σκίσουμε τις μαύρες σελίδες που παράγουν και αναπαράγουν την αδικία και τον αυταρχισμό. Γι' αυτό και θα καταργήσουμε από τις πρώτες ημέρες όλους εκείνους τους νόμους και τις διατάξεις που βάζουν φραγμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη.

Θα βάλουμε ένα τέρμα στο εργασιακό καθεστώς της ζούγκλας. Θα βάλουμε ένα τέρμα στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας. Θα βάλουμε ένα τέρμα στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών, στη φορολογική ασυλία των εταιριών που κερδοσκοπούν στο ρεύμα, στο πετρέλαιο και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Θα βάλουμε ένα τέρμα στα εμπόδια που κλείνουν τις πόρτες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε χιλιάδες νέα παιδιά, με τις βάσεις εισαγωγής.

Θα βάλουμε ένα τέρμα στην πανεπιστημιακή Αστυνομία και θα κατευθύνουμε τους αστυνομικούς στις γειτονιές για να προστατεύει τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα.

Θα βάλουμε ένα τέρμα στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ.

Θα βάλουμε ένα τέρμα στην θεσμική απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού και την υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Θα βάλουμε ένα τέρμα στην θεσμοθέτηση της παραβίασης του απόρρητου των επικοινωνιών.

Θέλουμε δικαιοσύνη στην εργασία. Και αυτό σημαίνει:Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο
Αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %, από τον πρώτο χρόνο
Θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ξεπάγωμα των τριετιών
Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
Επανίδρυση του Σώματος Επιθεώρηση Εργασίας.
Επαναφορά του 8ωρου και των απλήρωτων υπερωριών.

Θέλουμε δικαιοσύνη στην οικονομία. Και αυτό σημαίνει:Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)
Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή
Μείωση των Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
Προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς
120 δόσεις και κούρεμα βασικής οφειλής για τα χρέη στο δημόσιο
Κανόνες στη λειτουργία των Funds
Και Δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα

Θέλουμε εκτός από δικαιοσύνη στην εργασία, δικαιοσύνη για τους απόμαχους της εργασίας, θέλουμε δικαιοσύνη για τους συνταξιούχους. Και αυτό σημαίνει:Επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε 3 ετήσιες δόσεις
Επαναφορά της 13ης σύνταξης που θεσπίστηκε το ’19 και για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια την έκοψε ο κ. Μητσοτάκης.
Αύξηση των συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ
Αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούνται από την προσωπική διαφορά
Κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης

Αυτά θα κάνουμε πράξη

Θέλουμε δικαιοσύνη για τις μητέρες. Και αυτό σημαίνει:Αύξηση και μετατροπή του επιδόματος παιδιού σε επίδομα μητέρας. Και χορήγησή του στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη ανεξαρτήτως σπουδών.
Ειδική άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.
Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Κάθε παιδί να έχει θέση σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό.
Αυτό σημαίνει δικαιοσύνη σήμερα για κάθε νέα εργαζόμενη μητέρα.

Αυτά θα κάνουμε πράξη.

Θέλουμε δικαιοσύνη για τα νέα ζευγάρια. Και αυτό σημαίνει:Προσιτή κατοικία με χαμηλά ενοίκια μέσα από τη δημιουργία τράπεζας στέγης και τον έλεγχο του Airbnb
Διπλασιασμός του επιδόματος ενοικίου

Αυτά θα κάνουμε πράξη.

Θέλουμε δικαιοσύνη στην Υγεία. Και αυτό σημαίνει ένα νέο ισχυρό Εθνικό Σύστημα ΥγείαςΜε άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και πρόσληψη επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας
Με μονιμοποίηση του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή
Με ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Με αναδιαμόρφωση μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ και κίνητρα για την ένταξη νεών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτά θα κάνουμε πράξη.

Θέλουμε δικαιοσύνη στην Παιδεία. Και αυτό σημαίνει:20.000 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γιατί σχολεία δίχως καθηγητές δεν μπορεί να είναι σχολεία που γίνεται ουσιαστική δουλειά.
Διπλασιασμός της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας. Εμείς θα αυξήσουμε τους καθηγητές στα Πανεπιστήμια, όχι τους αστυνομικούς.
Δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα.
Επαναφορά λειτουργίας των διετών Προγραμμάτων Σπουδών
Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ μετά την κατάργηση της ελάχιστης βάσης και δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις Σχολές χαμηλής ζήτησης.

Αυτά θα κάνουμε πράξη.

Θέλουμε δικαιοσύνη στο κράτος. Και αυτό σημαίνει:Αντικατάσταση του επιτελικού κράτους, που έχει γίνει ανέκδοτο, με ένα δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, με δομές αξιοκρατίας και διαφάνειας, με δραστικό περιορισμό των μετακλητών και των απ' ευθείας αναθέσεων.
Ολική αναδιοργάνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, διαφανή και δημοκρατική λειτουργία και επαναφορά της στον ιδρυτικό της σκοπό, δηλαδή την εθνική ασφάλεια και τη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Διότι ως γνωστόν επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη διοικείται από τη Greek Mafia.
Αναδιοργάνωση και κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας από τους επίορκους αστυνομικούς, με στόχο να καταπολεμεί και όχι να συνεργάζεται με το έγκλημα.
Έμπρακτη στήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα όμως έλεγχος όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αποφασίστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Γιατί παιχνίδια με την άμυνα της χώρας δε θα ανεχτούμε.


Αυτά θα κάνουμε πράξη.

Θέλουμε δικαιοσύνη στον πολιτισμό. Και αυτό σημαίνει:Προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Συλλογικές συμβάσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας στο χώρο του πολιτισμού.
Μια νέα προοδευτική πολιτική για τα μνημεία και τα κρατικά μουσεία, ενταγμένη στο σχέδιό μας για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρας.
Ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών και δημιουργία δημόσιας ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
Θέλουμε δικαιοσύνη στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη ζωή. Και αυτό σημαίνει ότι θεσμοθετούμε επιτέλους το δικαίωμα γάμου για όλα τα πρόσωπα.

Θέλουμε τέλος δικαιοσύνη και στην ίδια τη Δικαιοσύνη.Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης της με τους πολίτες.
Με ενίσχυση των λειτουργών της και ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους.
Με επιτάχυνση της απονομής της, ψηφιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της.
Με κόψιμο του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη