2 Φεβ 2023

Εκαναν υπαρχηγο της ΕΥΠ τον στρατηγο .... ήταν ο άνθρωπος που με την υπογραφή και την σφραγίδα του αποφάνθηκε ότι η επίμαχη βραχονησίδα του Έβρου δεν ήταν Ελληνική???


Ένας εκ των δυο νέων υποδιοικητών της ΕΥΠ που επιλέχτηκαν χτες από τον πρωθυπουργό είναι ο πρόσφατα αποστρατευθείς αντιστράτηγος Γιώργος Κέλλης. Ως δια μαγείας και ενώ η αποστρατεία του σηματοδοτούσε ότι δεν ανήκει στον κύκλο προσευχής του Κων. Φλώρου , έγινε «τσιμπητός» από τον πρωθυπουργό και τον τοποθέτησε σε θέση «κλειδί» της Κατεχάκη.



Στο στράτευμα ερμηνεύτηκε ως αντιστάθμισμα στην παντοδυναμία Φλώρου που εκ των πραγμάτων η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει την καλύτερη εικόνα για εκείνον…

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε “αγαπήσει” τον αντιστράτηγο Γ.Κέλλη τον περασμένο Αύγουστο όταν έσκασε η υπόθεση της «Μικρής Μαρίας» στον Έβρο. Ως υπαρχηγός ΓΕΣ και προερχόμενος από το Μηχανικό με πτυχίο πολιτικού μηχανικού ο Κέλλης ήταν ο άνθρωπος που με την υπογραφή και την σφραγίδα του αποφάνθηκε ότι η επίμαχη βραχονησίδα του Έβρου δεν ήταν Ελληνική! Επρόκειτο για το πρώτο «όπλο» που είχε στα χέρια της η κυβέρνηση για να αντικρούει τις επιθέσεις που δέχονταν από τα διεθνή ΜΜΕ και την αντιπολίτευση. Το πιστοποιητικό Κέλλη κράδαινε στις τηλεοράσεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος για να αποδείξει ότι ο εγκλωβισμός των μεταναστών δεν είχε γίνει επί ελληνικού εδάφους όπως ανέφεραν οι καταγγελίες διαφόρων Μ.Κ.Ο.

Ο Κέλλης έκτοτε είχε γίνει γνωστός στον πυρήνα του Επιτελικού Κράτους και ο πρωθυπουργός δυσφόρησε με την απόφαση Φλώρου να τον αποστρατεύσει παρά την αντίθετη άποψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ. Αλλά για τον Μητσοτάκη , όπως και για πάρα πολλούς ανθρώπους, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Σίγουρα με την τοποθέτηση Κέλλη στην ΕΥΠ ο Φλώρος κάθε άλλο παρά άνετος θα αισθάνεται αφού με την απόφαση του να τον αποστρατεύσει έδειξε ότι ούτε τον ελέγχει, ούτε στο τσεπάκι του τον έχει…

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του…

https://www.ieidiseis.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη