2 Φεβ 2023

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Τι κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες - Πόσο φοβούνται ένα «θερμό» επεισόδιο


Πώς «είδαν» οι πολίτες τη «μονομαχία» Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή, ποια προβλήματα τους «καίνε», τι θα κρίνει τις εκλογές, ποια κυβέρνηση προτιμούν.


Στη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι πολίτες απάντησαν σε κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας, με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Θωμά Γεράκη, να αναλύει τα ευρήματα της έρευνας.

Ανάμεσα στα ερωτήματα ήταν το πώς αξιολογούν το κυβερνητικό έργο οι πολίτες, τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές, η πρόθεση ψήφου, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές.


Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να είναι πρώτο με 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Πάνω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,4%.



Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, στην πρώτη θέση με τεράστια διαφορά είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση του ANT1:














Σχετικά μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.







Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο ερώτημα αν συμφωνεί να απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.







Σχεδόν απόλυτα μοιρασμένες ήταν οι απαντήσεις στο ερώτημα αν ήταν σωστή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.







Σχεδόν παρόμοια και η εικόνα για το ποιος ήταν ο κερδισμένος από τη συζήτηση στη Βουλή, αλλά με τη ΝΔ να έχει προβάδισμα.







Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.













Ανάλογη και η εικόνα στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.







Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών για το ποιο είδος κυβέρνησης προτιμούν.













Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη διακύμανση στην πρόθεση ψήφου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.







Τι απάντησαν οι ερωτηθέντες για τις υποκλοπές κι αν πιστεύουν πως παρακολουθούνται και απλοί πολίτες.







Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικόνα που έχουν οι πολίτες για το πώς αντιλαμβάνονται την εικόνα της διαφθοράς σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.






https://www.real.gr/politiki/arthro/nea_dimoskopisi_h_diafora_nd_syriza_ti_kybernisi_theloun_oi_ellines_poso_fobountai_ena_thermo_epeisodio-896585/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη