1 Φεβ 2023

Παρέμβαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο σκάνδαλο των υποκλοπών: Η ΡEGA ζήτησε το πόρισμα της ΑΔΑΕ πριν τις εκλογές... «Είναι ζωτικής σημασίας να διαλευκανθεί το σκάνδαλο άμεσα»


Με νέα παρέμβαση για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι Ιν’τ Βελντ, επικεφαλής της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου PEGA ζήτησε να ολοκληρωθεί η διερεύνησή του πριν από τις εθνικές εκλογές, ώστε «να αρθεί κάθε σκιά αμφιβολίας» και να δει η επιτροπή το πόρισμα της ΑΔΑΕ!

Πρόκειται για το πόρισμα το οποίο με «νύχια και με με δόντια» η κυβέρνηση προσπαθούσε με κάθε τρόπο και μέσον να μην δημοσιοποιηθεί και να μην γίνει γνωστό το περιεχόμενο του.

«Όπως έχουμε ήδη επισημάνει στο σχέδιο της έκθεσής μας, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει πλήρης διαύγεια πριν από τις εκλογές και να αρθεί κάθε σκιά αμφιβολίας. Το θέμα πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και άμεσα», δήλωσε η ολλανδή ευρωβουλευτής.


«Καλωσορίζω εν προκειμένω την τρέχουσα έρευνα που διεξάγεται από την ΑΔΑΕ και την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η PEGA αποφάσισε να τους καλέσει τον Φεβρουάριο για να μας ενημερώσουν για το θέμα», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, την ώρα που διατυπώνονται ανησυχίες στην Αθήνα ότι ορισμένοι πολιτικοί που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, μπορεί να εκβιαστούν, επηρεάζοντας ενδεχομένως τις μετεκλογικές συνομιλίες για τον συνασπισμό, η Σόφι Ιν’τ Βελντ καλεί την ελληνική κυβέρνηση για άμεση διερεύνηση, σε δήλωσή της στη EURACTIV.


Η Σόφι Ιν’τ Βελντ είναι Ολλανδή ευρωβουλευτής από την κεντρώα ομάδα Renew Europe του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι επίσης εισηγήτρια της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και ισοδύναμου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης (PEGA) και παρακολουθεί στενά το λεγόμενο σκάνδαλο «ελληνικό Watergate», στο οποίο πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα υποκλοπών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η Ελληνική Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η ελληνική αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος και τρεις στρατιωτικοί υψηλού κύρους είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.


Σημειώνεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με νόμο που θέσπισε όταν ανέλαβε την ηγεσία της χώρας.

«Θεωρώ σημαντική θεσμική εκτροπή και καταστροφή του πλαισίου των Ενόπλων Δυνάμεων το να τίθενται υπό επιτήρηση οι επικεφαλής της άμυνας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Τσίπρας στη EURACTIV Ελλάδας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (31/1).


Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι στο εξής το κόμμα του θα απέχει από τις διαδικασίες νομοθέτησης στη Βουλή και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει άμεσα πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε επίσης ότι οι παρακολουθήσεις της κυβέρνησης σε υπουργούς, αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους, παρήγαγαν «πλούσιο» υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκβιάσει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα τα επόμενα πέντε χρόνια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη