20 Μαρ 2023

Εξαγορά της Credit Suisse απο την UBS


«Κλείδωσε» η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS, με τη δεύτερη να επανέρχεται με νέα, βελτιωμένη πρόταση, ύψους άνω των 2 δισ. δολλαρίων!


Την εν λόγω πληροφορία μετέδωσαν πριν από λίγο οι «Financial Times», σημειώνοντας πως, κατόπιν πολύωρων διαπραγματεύσεων, η Credit Suisse ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της από την -επίσης ελβετική τράπεζα- UBS, ύστερα από αύξηση του προσφερόμενου τιμήματος σε πάνω από 2 δισ. δολάρια, με τις ελβετικές αρχές να αναμένεται, στο πλαίσιο της συμφωνίας, να αλλάξουν την ισχύουσα νομοθεσία, ούτως ώστε να παρακάμψουν την αποδοχή της από τη γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου αυτή να κλείσει πριν από το άνοιγμα των αγορών το πρωί της Δευτέρας.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης, ανέφερε, επίσης, ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε να προσφέρει γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισεκ. δολαρίων στην Credit Suisse.



Η συμφωνία εξαγοράς αφορά στο σύνολο των μετοχών και θα υπογραφεί άμεσα, σε τιμή που θα είναι, τελικά, χαμηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής της Credit Suisse την Παρασκευή (1,86 φράγκα), καθώς, σύμφωνα πάντα με τους «Financial Times», η UBS θα καταβάλλει λίγα περισσότερα από 0,50 φράγκα για κάθε μετοχή της Credit Suisse.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, πρόσωπο που έχει γνώση των συνομιλιών, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι η UBS ζητούσε 6 δισ. δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση, προκειμένου να εξαγοράσει την αντίπαλό της.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη