30 Μαρ 2023

Politico: Παραιτείται ο επικεφαλής Μεταφορών της Κομισιόν μετά τις αποκαλύψεις για δωρεάν ταξίδια στο Κατάρ


Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, ο κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν εγκαταλείπει τη θέση του αφότου έγινε γνωστό ότι δεχόταν δωρεάν αεροπορικά ταξίδια με την Qatar Airways, ενώ η ομάδα του διαπραγματευόταν μια... σημαντική αεροπορική συμφωνία με το κράτος του Κόλπου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Χένρικ Χολολέι βρέθηκε αντιμέτωπος με εσωτερική έρευνα για τα αεροπορικά ταξίδια και τη σύγκρουση συμφερόντων.

Τελικά, ο αξιωματούχος θα αφήσει τη δουλειά του ως γενικός διευθυντής του τμήματος μεταφορών και θα αναλάβει πολιτικός σύμβουλος χωρίς ευθύνη διαχείρισης στη DG INTPA, το τμήμα της Επιτροπής που είναι αρμόδιο για διεθνείς συνεργασίες.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Χολολέι θα αναλάβει τον νέο του ρόλο την 1η Απριλίου.


Οι αποκαλύψεις για τα δωρεάν αεροπορικά ταξίδια προκάλεσαν θύελλα επικρίσεων, εκκλήσεις για έρευνα και απαιτήσεις για αναθεώρηση των κανόνων.

Η Επιτροπή αρχικά επέμεινε ότι ο Χολολέι δεν είχε παραβιάσει κανέναν κανόνα, αλλά στη συνέχεια κινήθηκε προς την αυστηροποίηση των ίδιων των κανόνων για να βεβαιωθεί ότι η συμπεριφορά του δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί στο μέλλον.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη