1 Απρ 2023

Κάθε πράγμα στον καιρό του


Όσο για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, την έχουν… καταδικάσει τα περισσότερα κόμματα, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αυτοδυναμία κανέναν σχηματισμό

Από την έντυπη έκδοση
Πλάτωνας Τσούλος • plats@naftemporiki.gr
Το σενάριο της μη ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης όχι μόνο από τον πρώτο, αλλά και από τον δεύτερο κύκλο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.
Όσο για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, την έχουν… καταδικάσει τα περισσότερα κόμματα, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αυτοδυναμία κανέναν σχηματισμό, αλλά ούτε και σε κάποιου είδους πολιτική συμμαχία για συγκυβέρνηση.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη δεύτερη αναμέτρηση, ενώ για την πρώτη ως κρισιμότερες παράμετροι αξιολόγησης των αποτελεσμάτων αναδεικνύονται η διαμόρφωση πολιτικών εντυπώσεων και η… προβολή τους στην Κυριακή των δεύτερων εκλογών.

Με αυτές τις παραδοχές, οι πολιτικοί αρχηγοί, τα στελέχη των κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές διασταυρώνουν εδώ και μέρες τα… ξίφη τους για το ποιο κόμμα θα αναδειχθεί πρώτο, με ποια διαφορά, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση, ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός…

Αυτά και άλλα… ενδιαφέροντα συζητούνται μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της ημερομηνίας των εκλογών, έχοντας ως… φόντο τα κυβερνητικά πεπραγμένα των τελευταίων τουλάχιστον οκτώ ετών, ενώ πουθενά στον ορίζοντα δεν διαπιστώνονται σχόλια ή προτάσεις για την επόμενη τετραετία.

Προφανώς και τα πολιτικά κόμματα θα παρουσιάσουν, στον ορθό χρόνο, τα κυβερνητικά τους προγράμματα, μέχρι τότε όμως δεν θα ήταν ούτε άκομψο, ούτε υπερβολικό, ούτε κομματικά… παράφωνο να ακούγαμε και κάποιες προτάσεις για το μέλλον της χώρας.

Ας αφήσουν υπουργοί, βουλευτές και πολιτευτές τον λαό να αποφασίσει ποιο κόμμα θα αναδειχθεί πρώτο, με ποια διαφορά από το δεύτερο και αν θα διαθέτει την πολυπόθητη αυτοδυναμία να σχηματίσει κυβέρνηση, και ας ασχοληθούν με αυτό που αρμόζει στην παρούσα φάση. Κάθε πράμα στον καιρό του… που λέει και ο σοφός λαός!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη