5 Ιουν 2023

Η «διαβολοβδομάδα» που έφερε κοντύτερα μια παγκόσμια σύγκρουση – 11 σημάδια δείχνουν πως κάποιος περιμένει την λάθος κίνηση


 Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπήρξαν τόσες πολλές ανησυχητικές εξελίξεις, που δείχνουν πως μια παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσπάσει και η κατάσταση να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο…

Ο κόσμος φαίνεται να έχει καταληφθεί από έναν ανυποχώρητο πολεμικό

πυρετό, καθώς μεγάλοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο… ακονίζουν τα σπαθιά τους και αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει βαθιά την παγκόσμια κοινότητα.
Την τελευταία φορά που έγινε «παγκόσμιος πόλεμος», δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν, αυτή τη φορά όμως, μπορεί να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια άνθρωποι καθώς σήμερα, διαθέτουμε κυριολεκτικά την ικανότητα να καταστρέψουμε όλη την ανθρωπότητα.
Επομένως, μια παγκόσμια σύγκρουση στην οποία χρησιμοποιούνται πυρηνικά όπλα θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, αλλά δυστυχώς αυτά που τρέχουν τα πράγματα φαίνονται απολύτως αποφασισμένα να μας ωθήσουν σε μια τέτοια σύγκρουση ούτως ή άλλως.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπήρξαν τόσες πολλές ανησυχητικές εξελίξεις, 11 εξ’αυτών είναι ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν πως μια παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσπάσει και η κατάσταση να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο…

1. Η Ρωσία μόλις υπέγραψε συμφωνία για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία…

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν την Πέμπτη έγγραφο για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων σε Λευκορωσικό έδαφος, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.
Η Ρωσία θα διατηρήσει τον έλεγχο των μη στρατηγικών πυρηνικών της όπλων που βρίσκονται στη γειτονική Λευκορωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε εκδήλωση υπογραφής εγγράφων με τον Λευκορώσο ομόλογό του Victor Krenin στο Μινσκ.
«Η Ρωσία δεν θα μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας: ο έλεγχος τους και η απόφαση να τα χρησιμοποιήσει παραμένει στη ρωσική πλευρά», είπε.

2. ΗΠΑ και Ταϊβάν μιλούν για να φέρουν την Ταϊπέι κάτω από την «πυρηνική ομπρέλα» των Ηνωμένων Πολιτειών, κίνηση που θα έκανε έναν πόλεμο με την Κίνα σχεδόν αναπόφευκτο…

Φαίνεται ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για μια «πυρηνική ομπρέλα» των ΗΠΑ στην Ταϊβάν εν μέσω αυξανόμενης πολεμικής από την Κίνα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.
Η επιθυμία για μια τέτοια «πυρηνική ομπρέλα» ενάντια σε μια πιθανή εισβολή από την Κίνα – η οποία παρέχεται ήδη στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) – φέρεται να έχει λάβει υποστήριξη από εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας στην Ταϊβάν.
Η «πυρηνική ομπρέλα» των ΗΠΑ δεν θα δει την ανάπτυξη ατομικών όπλων στην Ταϊβάν, αλλά θα δει τη «μοναδική υπερδύναμη» του κόσμου να απαντά το ίδιο σε μια πυρηνική επίθεση από την Κίνα κατά τη διάρκεια μιας εισβολής στο νησιωτικό έθνος.

3. Οι Ρώσοι μόλις εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Lindsey Graham…

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε τη Δευτέρα 29/5 ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ μετά τα σχόλιά του σχετικά με τις μάχες στην Ουκρανία.
Σε ένα επεξεργασμένο βίντεο της συνάντησής του την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Zelenskyy, ο Graham, ένας Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα, σημείωσε ότι «οι Ρώσοι πεθαίνουν» και περιέγραψε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στη χώρα ως «τα καλύτερα χρήματα που ξοδέψαμε ποτέ».

4. Ένας ανώτερος διοικητής των Ταλιμπάν καυχιέται ότι «θα κατακτήσουμε το Ιράν σύντομα»…

Οι Ταλιμπάν απείλησαν την Κυριακή ότι θα μπορούσαν να κατακτήσουν το Ιράν καθώς οι εντάσεις αυξάνονται για τις διαμάχες για το νερό μεταξύ Αφγανιστάν και Ιράν, αφήνοντας τουλάχιστον τρεις νεκρούς.
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τους Ταλιμπάν, ένας ανώτερος διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης που διοικεί το Αφγανιστάν προειδοποίησε ότι οι Ταλιμπάν θα πολεμήσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας «με περισσότερο πάθος» από ό,τι πολεμούσαν τις δυνάμεις των ΗΠΑ.
Πρόσθεσε ότι οι Ταλιμπάν «θα κατακτήσουν το Ιράν σύντομα εάν οι ηγέτες των Ταλιμπάν δώσουν το πράσινο φως.

5. Το Ισραήλ διπλασίασε τον αριθμό των επιθέσεων σε ιρανικούς στόχους εντός συριακού εδάφους τους τελευταίους μήνες…

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε τη Δευτέρα 29/5 ότι έχει «διπλασιάσει τις επιθέσεις στο Ιράν στη Συρία» κατά τη διάρκεια των μηνών της θητείας του.
Ο Gallant αποκάλυψε επίσης τον μυστικό θαλάσσιο πόλεμο της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ, παρουσιάζοντας νέα φωτογραφικά στοιχεία πέντε διαφορετικών πλοίων που χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ένα άλλο μέτωπο ενάντια στο εβραϊκό κράτος.

6. Η Χεζμπολάχ μόλις πραγματοποίησε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις πολύ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ…

Η στρατιωτική άσκηση ήταν ασυνήθιστη όχι μόνο επειδή δημοσιοποιήθηκε – σχεδόν 400 άτομα συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένων υποστηρικτών της Χεζμπολάχ και αρκετών δημοσιογράφων – αλλά και επειδή διεξήχθη μόλις 12 μίλια βόρεια των ισραηλινών συνόρων, ακριβώς έξω από μια περιοχή όπου δεν επιτρέπεται στις πολιτοφυλακές να λειτουργούν βάσει ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εγκρίθηκε το 2006.

7. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν, αλλά τα αμερικανικά στρατεύματα σύντομα θα αναπτυχθούν στο Περού δημιουργώντας ένα νέο μέτωπο…

Εν αγνοία, φαίνεται, των περισσοτέρων ανθρώπων στο Περού και τις ΗΠΑ (λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη κάλυψης των μέσων ενημέρωσης και στις δύο χώρες), το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό θα αποβιβαστεί σύντομα στο Περού.
Η ολομέλεια του Κογκρέσου του Περού την περασμένη Πέμπτη (18 Μαΐου) ενέκρινε την είσοδο αμερικανικών στρατευμάτων στο περουβιανό έδαφος με δήθεν σκοπό τη διεξαγωγή «δραστηριοτήτων συνεργασίας» με τις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική αστυνομία του Περού.

8. Οι βίαιες συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περισσότερων από δώδεκα στρατιωτών του ΝΑΤΟ…

Στρατεύματα και αστυνομία υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο τη Δευτέρα, εν μέσω συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των αρχών της Αλβανικής καταγωγής και των τοπικών Σέρβων που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να μην καταλάβουν κτίρια του δήμου.
Η βία έρχεται μετά την επιδρομή της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου σε περιοχές όπου κυριαρχούν οι Σέρβοι στο βόρειο τμήμα της περιοχής και κατέλαβε κτίρια του τοπικού δήμου το Σαββατοκύριακο.
Οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε τραυματισμούς και στις δύο πλευρές, τους οποίους τραυμάτισαν πάνω από 20 στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

9. Ο στρατός των ΗΠΑ χτίζει μια ολοκαίνουργια βάση στη βόρεια Συρία γιατί, προφανώς, η κατοχή μεγάλων τμημάτων του συριακού εδάφους από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα…

Ο συνασπισμός κατά του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χτίζει μια νέα στρατιωτική βάση στη βόρεια επαρχία της Συρίας, Ράκα, ανέφερε το The New Arab, επικαλούμενο πηγή κοντά στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις SDF και διατηρούν περίπου 900 στρατιώτες (επισήμως τουλάχιστον) στην ανατολική Συρία, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να ελέγχουν περίπου το ένα τρίτο του εδάφους της Συρίας.
Η έκθεση ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 24 στρατιωτικές τοποθεσίες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπλωμένες σε όλη την ανατολική Συρία.

10. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα μόλις έκαναν μια «πρόβα εισβολής»…

Οι στρατοί της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μεγάλες ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα την Πέμπτη 1/6, παρά την προειδοποίηση του Βορρά ότι δεν θα ανεχθεί αυτό που αποκαλεί πρόβα εισβολής στο κατώφλι του.
Οι ασκήσεις, οι πρώτοι από τους πέντε γύρους ασκήσεων με πραγματικά πυρά έως τα μέσα Ιουνίου, σηματοδοτούν τα 70 χρόνια από τη δημιουργία της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Σεούλ και Ουάσιγκτον.
Η Βόρεια Κορέα συνήθως αντιδρά σε τέτοιες μεγάλες ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ με δοκιμές πυραύλων και άλλων όπλων.

11. Λόγω «ανησυχιών για την ασφάλεια», δεκάδες «δορυφορικά τηλέφωνα για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης» δόθηκαν σε μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ…

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για κινδύνους για την ασφάλεια των μελών του Κογκρέσου, σε πάνω από 50 γερουσιαστές έχουν δοθεί δορυφορικά τηλέφωνα για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν στο CBS News άνθρωποι που γνωρίζουν τα μέτρα.
Οι συσκευές αποτελούν μέρος μιας σειράς νέων μέτρων ασφαλείας που προσφέρονται στους γερουσιαστές από τον Λοχία Όπλων της Γερουσίας, ο οποίος ανέλαβε λίγο μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Η τεχνολογία δορυφορικών τηλεφώνων προσφέρθηκε και στους 100 γερουσιαστές.
Το CBS News έμαθε ότι τουλάχιστον 50 έχουν αποδεχτεί τα τηλέφωνα, τα οποία το διοικητικό προσωπικό της Γερουσίας συνιστά στους γερουσιαστές να έχουν κοντά τους κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναδεί η Αμερική τέτοιο δραματικό μέτρο.
Ετοιμάζονται για κάτι;
Το μόνο σίγουρο είναι, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του το «End of the American Dream», ότι « κόσμος διανύει μια εποχή «πολέμων και φημών για πολέμους» και δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτηση η σύνεση και αυτοσυγκράτηση για να μην ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή από την οποία δεν θα υπάρχει γυρισμός.
Προς το παρόν, οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο απλά δεν δίνουν σημασία σε αυτό που συμβαίνει, λόγω ενεργειακών προβλημάτων, πληθωρισμού και επιβίωσης, ελπίζοντας σε ηγέτες που έστω την κρίσιμη ώρα θα αποδειχθούν τόσο σοφοί και ικανοί ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν κάθε είδους καταστροφική (-πυρηνική) σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη