8 Ιουν 2023

Φρεαττύδα: 22χρονος καρατέκα έσωσε τη 17χρονη από τους 4 ΛΑΘΡΟ που προσπάθησαν να τη βιάσουν

 


«Κρατούσαν κομμένα μπουκάλια και εγώ ένα στυλό» δηλώνει στο protothema.gr - Περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε η 17χρονη


Το σκηνικό τρόμου στην παραλία της Φρεαττύδας, όταν έσωσε μία 17χρονη από 4 Αιγύπτιους που.. προσπάθησαν να τη βιάσουν περιέγραψε στο protothema.gr ο 22χρονος Μανόλης Καφετζιάδης.

Ο 22χρονος, που εργάζεται σε beach bar στην παραλία της Φρεαττύδας, ήταν ο μόνος που έτρεξε να βοηθήσει την 17χρονη κοπέλα, ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον της ανήλικης. Ο ίδιος εξηγεί τι είδε και πώς αντέδρασε στο σκηνικό.

«Καταρχάς, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνει ο κάθε πολίτης. Να τρέξει να την βοηθήσει» ανέφερε ο 22χρονος στην αρχή της επικοινωνίας μας. Αθλητής του καράτε και του τάε κβον ντο (υπήρξε μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού) ο Μανόλης Καφετζιάδης ενήργησε ενστικτωδώς. Έπραξε σαν να πρόκειται για δικό του πρόσωπο, δίχως να υπολογίσει τον κίνδυνο. Απέναντι του είχε τέσσερις νεαρούς ηλικίας από 17 έως 19 ετών, σε αλλόφρονα κατάσταση. «Δεν σκέφτηκα πολύ, αντέδρασα αμέσως. Η κοπέλα ήταν σε κίνδυνο» συνεχίζει ο 22χρονος. Προσπάθησε να τους ηρεμήσει και τους έπιασε τη κουβέντα. Εκείνοι όμως δεν έδειξαν διάθεση να υποχωρήσουν.



Τον απειλούσαν με κομμένα μπουκάλια κι αυτός κρατούσε ένα στυλό

«Άρχισαν να με απειλούν με κομμένα μπουκάλια και ένα κομμένο κουτάκι μπύρας. Μου πουλούσαν τρέλα και εγώ όμως έκανα το ίδιο. Κράτησα στο χέρι μου ένα στυλό και τους έκανα να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να κάνω πίσω». Με αυτό το τρόπο ο 22χρονος κέρδισε χρόνο και έπειτα από λίγα λεπτά εμφανίστηκε η αστυνομία. Οι τέσσερις αλλοδαποί άφησαν το κορίτσι από τα χέρια τους και τράπηκαν σε φυγή.

Η 17χρονη είπε αργότερα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν στο σημείο ότι και εκείνη προσπάθησε να τους ηρεμήσει, πως ξεκίνησε να συζητά μαζί τους διότι φοβήθηκε πως σε περίπτωση που αντιδρούσε, θα την έριχναν πάνω στα βράχια.

Του πέταξαν πέτρες αλλά δεν εγκατέλειψε τη 17χρονη

Τότε εμφανίστηκε ο 22χρονος, τον οποίο οι τέσσερις Αιγύπτιοι προσπάθησαν να απωθήσουν πετώντας του πέτρες. Εκείνος όμως, απτόητος, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε την 17χρονη αλλά προσπάθησε να την απελευθερώσει με κάθε τρόπο.

Το λυπηρό είναι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ότι κανείς άλλος πλην του 22χρονου δεν έτρεξε σε βοήθεια και ενώ η πλαζ ήταν γεμάτη από κόσμο, κάθε ηλικίας. «Εάν δεν ήταν αυτό το παιδί, δεν ξέρω και εγώ τι θα γινόταν» λέει χαρακτηριστικά. Η 17χρονη ήταν εγκλωβισμένη στα βραχάκια της παραλίας και κινδύνευε η σωματικής ακεραιότητα, ακόμα και η ίδια της η ζωή», προσθέτει το ίδιο πρόσωπο.



Η ναυαγοσώστρια έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Πρέπει να αναφερθεί ότι τα παιδιά που δέχτηκαν επίθεση από τη συμμορία των Αιγύπτιων φρόντισε η ναυαγοσώστρια της παραλίας, η οποία παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ειδοποίησε τους γονείς τους να τα παραλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμορία των τεσσάρων Αιγυπτίων ηλικίας από 17 έως 19 ετών, οι οποίοι διαμένουν σε δομή φιλοξενίας στις περιοχές της Ομόνοιας και του Πειραιά είναι γνωστοί για την παραβατική τους δράση στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια όπου εφορμούν τις τελευταίες μέρες κλέβοντας κινητά τηλέφωνα, μετρητά και ότι άλλο αντικείμενο αξίας εντοπίσουν.

Σημειώνεται ότι την ίδια σχεδόν χρονική στιγμή, οι τέσσερις Αιγύπτιοι επιτέθηκαν και σε έναν 15χρονο για να του κλέψουν το κινητό του τηλέφωνο. Τον χτύπησαν με γροθιές και κλοτσιές και απείλησαν να του χαρακώσουν το πρόσωπο με ένα κομμένο κουτάκι αναψυκτικού κι ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας. Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυο εξ' αυτών εντοπίστηκαν κοντά στη παραλία της Φρεαττύδας και ομολόγησαν ότι ο τρίτος της συμμορίας είχε πάει να κρυφτεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Πειραιά. Κοντά σε αυτό το σημείο συνέλαβαν και τον τέταρτο δράστη.

Δείτε βίντεο: 22χρονος καρατέκα έσωσε τη 17χρονη από τους 4 αλλοδαπούς που προσπάθησαν να τη βιάσουν


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη