4 Ιουν 2023

Πεθαίνοντας στην λίμνη Ματζόρε στην Ιταλία: Όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου σκάφους ήταν… Ισραηλινοί και Ιταλοί πράκτορες!

 


Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων την Κυριακή, όταν ένα τουριστικό σκάφος ανατράπηκε στη λίμνη Ματζόρε στη βόρεια Ιταλία εξαιτίας ξαφνικού ανεμοστρόβιλου, καθώς άρχισε να ξεδιπλώνεται μία κατασκοπική ιστορία που ξεπερνάει και τις καλύτερες ταινίες του Χόλιγουντ.. καθώς το πλοιάριο ήταν τόπος συνάντησης πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών όπως αναφέρει η γερμανική Die Presse.

Από τις διασταυρώσεις στοιχείων, προκύπτει ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος είχαν όλοι τους κάποια σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών: Ιταλίας και Ισραήλ.

Οι ιστορίες που δημοσιεύουν επί του παρόντος τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης για το ναυάγιο στη λίμνη Ματζόρε το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής μοιάζουν με θρίλερ πρακτόρων: γίνεται λόγος για «αποστολή του ναυαγίου 007», για «ναυάγιο του 007» , για «μυστικό». πάρτι πρακτόρων με άσχημη κατάληξη.

Από τους 21 επιβαίνοντες που διασώθηκαν οι οκτώ είχαν κάποια σχέση με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, είτε ως εν ενεργεία είτε ως πρώην στελέχη, ενώ οι υπόλοιποι δεκατρείς είχαν αντιστοίχως σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ!

Εν τω μεταξύ, από το Ισραήλ δύο αεροσκάφη που εκτελούν εμπορικές πτήσεις προσγειώνονται εσπευσμένα στο Μιλάνο για να παραλάβουν το συντομότερο τους Ισραηλινούς διασωθέντες του ναυαγίου της λίμνης.

Τα θύματα του ναυαγίου είναι ο Κλαούντιο Αλόνζι, 62 ετών, και Τιτσιάνα Μπαρνόμπι, 53 ετών, Ιταλοί, και ο 50χρονος Ισραηλινός Άνια Μποζκοβα.

Η τέταρτη νεκρή είναι η επίσης 50χρονη Ρωσίδα Άνια Μπόζκοβα, σύζυγος και συνεταίρος του σκίπερ.

Μαζί έχουν ιδρύσει την εταιρεία “Love Lake” που διοργανώνει μίνι κρουαζιέρες στη λίμνη με το Gooduria, νηολογημένο στο Άμστερνταμ.

Το σκάφος έκανε μια βόλτα στα νησιά Μπορομέο, αξιοθέατα της πασίγνωστης λίμνης. Κάνει μία στάση για μεσημεριανό γεύμα στο νησί του Ψάρα. Το βράδυ της Κυριακής, στο δρόμο της επιστροφής μια ισχυρή καταιγίδα το ανατρέπει.

Πέντε μέρες μετά από τη στιγμή που τα νερά της λίμνης Ματζόρε κατάπιαν το “Gooduria”, το μήκους 16 μέτρων σκάφος , το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι τι πραγματικά έκαναν όσοι βρέθηκαν στο κατάστρωμά του.

Δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο υποστήριζουν ότι η ομάδα είχε δώσει ραντεβού στη λίμνη Ματζόρε για λόγους εργασίας, “για να ανταλλάξουν πληροφορίες και έγγραφα” και ότι βρίσκοταν στην περιοχή επί μερικές μέρες με “βιτρίνα” ότι έκαναν τουρισμό ενώ για τους Ισραηλινούς η συμμετοχή στην μίνι κρουαζιέρα έγινε επειδή δήθεν έχασαν τις πτήσεις τους για το Ισραήλ.

Μία θεωρεία που σύμφωνα με την Corriere della Sera κερδίζει έδαφος είναι ότι οι πράκτορες βρέθηκαν στη λιμνη Ματζόρε για να κατασκοπεύσουν Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι φέρεται να αγόραζαν βίλες και ξενοδοχεία στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, παρακάμπτοντας τις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία διοχετεύοντας χρήματα στην Ιταλία από ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι οι ισραηλινοί πράκτορες παρακολουθούσαν τις επαφές μεταξύ ιρανικών εταιρειών και ιταλικών που εδρεύουν στη βιομηχανική ζώνη της Λομβαρδίας.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που τονίζεται στα ιταλικά δημοσιεύματα αφορά το γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί κρατήσεις στα ονόματα είτε των θυμάτων είτε των επιζώντων στα ξενοδοχεία της περιοχή


Το χρονικό της ιστορίας: Μια ομάδα εκδρομέων περιμένει να επιβιβαστεί σε ένα τουριστικό σκάφος της εταιρείας “Love Lake” που διοργανώνει μίνι κρουαζιέρες στο πανέμορφο περιβάλλον της αλπικής λίμνης Ματζόρε. Πρόκειται να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός φίλου που είναι ο συνδετικός κρίκος. Λίγο αργότερα το σκάφος “Good… Uria” θα ανατραπεί εξαιτίας της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει. Τέσσερις από τους είκοσι πέντε επιβαίνοντες θα πνιγούν.

Η μία δεν ξέρει καν κολύμπι. Οι υπόλοιποι θα κατορθώσουν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει μια ανεξήγητη κινητικότητα στις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών Ιταλίας και Ισραήλ.

 Υψηλόβαθμο στέλεχος της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών σπεύδει να ανακοινώσει τα ονόματα δύο Ιταλών και να συλλυπηθεί τις οικογένειές τους. Η αστυνομική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας που ξεκινά από το βράδυ του ναυαγίου, εξετάζει μόνο τον ρόλο του καπετάνιου και όχι το ιστορικό των πρακτόρων ή γιατί βρίσκονταν στην περιοχή.

Ανακρίνουν τον σκίπερ. Ο Κλαούντιο Καρμινάτι είναι έμπειρος και γνωρίζει καλά τη λίμνη. Προκύπτουν ερωτήματα: Γιατί στο σκάφος του χωριτικότητας 15 ατόμων, επιβίβασε 25; Γιατί δεν διάβασε σωστά τις μετεωρολογικές προβλέψεις; Κι επιπλέον, γιατί σε μια τέτοια μέρα τον συνόδευε η Ρωσίδα σύζυγός του που δεν γνώριζε κολύμπι;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη