5 Ιουν 2023

Ο εφιάλτης της τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη εδώ.


Ουκρανία Ζωντανό Εργαστήριο για Πολεμική Τεχνητή Νοημοσύνη


H Ουκρανία είναι ένα εργαστήριο στο οποίο δημιουργείται η επόμενη ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένα πεδίο δοκιμής για την τεχνολογία AI, εκεί υπάρχει αδιάκοπη και άνευ προηγουμένου προσπάθεια τελειοποίησης, προσαρμογής και βελτίωσης συστημάτων με δυνατότητα Τεχνητής Νοημοσύνης AI ή ενισχυμένα με AI για άμεση ανάπτυξη, αυτή η προσπάθεια άνοιξε τον δρόμο για πόλεμο με τεχνητή νοημοσύνη. Μία νέα μελέτη λέει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει καταστροφικά γεγονότα που μοιάζουν με πυρηνικό πόλεμο.


Η Washington Post δημοσίευσε τον Δεκέμβριο ένα πρωτοσέλιδο άρθρο για το πώς η Ουκρανία και η Ρωσία πολεμούν τον «πρώτο πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλήρους κλίμακας».

Η σύγκρουση είναι ένα άνευ προηγουμένου πεδίο δοκιμών για την τεχνητή νοημοσύνη, των γνωστών καμικάζι drones αυτοκτονίας ή έξυπνοι πύραυλοι, εκτός από τα εναέρια συστήματα, έχουν αναπτυχθεί αυτόνομα πλοία, υποθαλάσσια drones για κυνήγι ναρκών και οχήματα χωρίς πλήρωμα.


Η αποτελεσματική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ουκρανία από τους Αμερικανούς για την στόχευση των ρωσικών δυνάμεων έχει προκαλέσει ανησυχία στις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ‘’μειονεκτική θέση’’ λόγω έλλειψης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.


Ο εφιάλτης της τεχνητής νοημοσύνης:


Ειδικοί πιστεύουν ότι τα γεγονότα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να συγκριθούν με τον πυρηνικό πόλεμο. Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη είπαν: ‘’Είναι εύλογο ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ή μηχανικής μάθησης θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια καταστροφή όσο ένας ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος’’.


Ένα αμερικανικό drone που ελέγχεται από τεχνητή νοημοσύνη (AI) επιτέθηκε ξαφνικά στον χειριστή του και κατέστρεψε τον πύργο ελέγχου για φερόμενη «παρέμβαση» στην προ-προγραμματισμένη αποστολή του, αποκάλυψε αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας.


Το περιστατικό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Future Combat Air and Space Capabilities Summit στο Λονδίνο.


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal for Artificial Intelligence Research, η ανάπτυξη υπερ-ευφυούς τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες επιπτώσεις. Το σύστημα θα έχει τις δυνατότητες να αναλάβει διαφορετικά προγράμματα στα οποία έχει ανατεθεί.


Το Science Alert λέει ότι μπορεί να είναι πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση να σταματήσει μια τέτοια τεχνητή νοημοσύνη εάν δημιουργηθεί. Η μελέτη συνέχισε λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι αδύνατο να ελεγχθεί μέχρι τότε.


Οι αλγόριθμοι που αλλάζουν την κοινωνία απελευθερώνονται από ισχυρές εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν ούτε να ελέγξουν ούτε να κατανοήσουν τις επιπτώσεις τους, δεν έχει νόημα να διαφωνούμε για το αν η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε κάποια μέρα να καταλήξει να ελέγχει την κοινωνία…..ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ.


Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανθρωπότητα, η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει ο ψηφιακός δικτάτορας, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Ο Δρ Νίκος Λούτας, επικεφαλής της πολιτικής δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης (AI) του ΝΑΤΟ είπε: «Είμαστε πραγματικά πεπεισμένοι ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές συγκρούσεις μπορεί να κερδηθούν, να χαθούν ή να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα τεχνητής νοημοσύνης , την αποτελεσματικότητα της τεχνητής νοημοσύνης και ποιος χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα την τεχνητή νοημοσύνη στο πεδίο της μάχης.”


Η πρώτη χώρα που θα αξιοποιήσει πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για στρατιωτικές εφαρμογές θα είναι αυτή που θα οδηγήσει τον κόσμο στον πόλεμο τεχνητής νοημοσύνης – σύμφωνα με τον Jack Shanahan ( Υποστράτηγος, διευθυντής του Κοινού Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών )


ΠΗΓΗ: National Defense – Future Combat Air and Space – Artificial Intelligence Research –
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη