3 Ιουν 2023

Συνεχίζεται η κόντρα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τους φόρους και το debate


Κλιμακώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων ενόψει των Εκλογών της 25ης Ιουνίου, με ανταλλαγές πυρών για την οικονομία και την φορολογία.


Το “πρόεδρε έλα με φόρα” έγινε “πρόεδρε έλα με φόρους” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την περιοδεία του στην Κορινθία βάζοντας στο ίδιο κάδρο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τους φόρους που όπως λέει έχουν συμπεριλάβει στα προγράμματά τους. Από την μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πάλι να κάνει debate με το Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία συσσωρεύει χρέη.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κορινθία

Στην Κορινθία περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το Νομό να αποτελεί το γούρι όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξιστορώντας μια ιστορία από τον πόλεμο και για το πως γλίτωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το βομβαρδισμό της πόλης.

«Ο πατέρας μου γλίτωσε τη ζωή του, στον βομβαρδισμό της Κορίνθου του σταθμού του τρένου που δεν τον άφησαν κάτι αξιωματικοί να μπει σε ένα βαγόνι και μπήκε στο προηγούμενο και έπεσε μια βόμβα πάνω στο βαγόνι που ήταν να μπει. Οπότε η Κόρινθος είναι πολύ γουρλήδικη για την οικογένεια».
Η νέα προεκλογική περίοδος έχει στο επίκεντρο τη φορολογία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάζει στο ίδιο κάδρο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τους φόρους που προβλέπουν όπως είπε στα προγράμματά τους.

«Φροντίζουν να τα λένε όλα οι ίδιοι. Να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το ”Πρόεδρε έλα με φόρα” έγινε ”Πρόεδρε έλα με φόρους”. Λοιπόν, εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους».

Στα δυτικά προάστια της Αθήνας ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας από τα δυτικά προάστια της Αθήνας σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κοστολογήσουν τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο Κράτους πετώντας του πίσω το μπαλάκι της τηλεοπτικής αναμέτρησης ως προϋπόθεση να αναμετρηθούν τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

«Με μία προϋπόθεση. Μην το βάλετε στα πόδια. Πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε τα προγράμματα. Μην λιποτακτήσετε άλλη μία φορά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μην αρνηθείτε τον διάλογο, τη συζήτηση στα ΜΜΕ, μην γυρνάτε από πλατεία σε πλατεία θεωρώντας δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού με έπαρση και αλαζονεία δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος. Αντίπαλος σας είναι το πρόγραμμά μας».

Ανδρουλάκης: «Σηκώνει το γάντι» για το debate

Σε debate καλεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης αφήνοντας αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για επανάληψη της χρεοκοπίας της χώρας από τη Νέας Δημικρατίας όπως συνέβη το 2009.

«Προσκαλώ τον κ. Μητσοτάκη σε debate και τον κ. Τσίπρα σε debate, όλα τα κόμματα δεν έχω τέτοια αλαζονεία. Με τους πολιτικούς αρχηγούς σέβομαι τον κοινοβουλευτισμό. Όλα τα κόμματα για να δούμε τι οικονομία παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης Ούτε αθωώνει η κάλπη ότι πάμε σε περιπέτειες δημοσιονομικές με επιλογή του κ. Μητσοτάκης. Δίκαιη φορολόγηση διότι τα χρέη που συσσωρεύει ο κ. Μητσοτάκης είναι χρέη για τις επόμενες γενιές».

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζει πρόκληση για τη νοημοσύνη τον τσακωμό Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τους φόρους όταν είναι αυτοί που έγδαραν μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες τα προηγούμενα χρόνια όπως σημειώνει.

«Πραγματική ανακούφιση για το λαό αποτελούν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, των φόρων στην ενέργεια και του ΕΝΦΙΑ ταυτόχρονα με την αύξηση της φορολογίας στους επιχειρηματικούς ομίλους και γι’ αυτό χρειάζεται να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, είπε: «Οριζόντιος φόρος 15%. Έσοδα έξοδα σε μια δεξαμενή. Ό,τι περισσεύει φορολογείται με 15%».

Σε εκκρεμότητα παραμένει η διεξαγωγή ενός ακόμη debate με τη διακομματική επιτροπή να συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη