4 Ιουν 2023

Σκάει δραματικά η φούσκα του παγκοσμίου χρέους. Πιστωτικό κραχ τους επόμενους μήνες βλέπει η Deutsche Bank

 


Καθώς σκάει δραματικά η φούσκα του παγκοσμίου χρέους των 400 τρις δολαρίων ο δυτικός κόσμος (κυρίως) έχει μεταβληθεί σε κινούμενη άμμο.

Το project της planδημίας δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα που είχε υποσχεθεί.... η σχετική προσομοίωση με την μεγαλύτερη “ζημία” να έχει προκληθεί από το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν σε μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινής γνώμης τα πρόσωπα και οι φορείς-οργανισμοί του project.
Tώρα το να κόψουν νέο ανεξέλεγκτο πληθωριστικό χρήμα (χαρτί τουαλέτας) το μόνο που θα προκληθεί είναι η επιδείνωση του χάους. Μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα ο ρόλος και η σημασία της φούσκας του παγκοσμίου χρέους γίνεται αντιληπτός σε μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης.
Στο μεταξύ η επέλαση των αθετήσεων φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Οι αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες πρόκειται να φέρουν ένα κύμα αθετήσεων και να οδηγήσουν σε ύφεση, καθώς το σκληρότερο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον θα βάλει τελικά τέλος στην έκρηξη δανεισμού των τελευταίων 20 ετών, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας επεσήμαναν την έκρηξη της πίστωσης που διήρκεσε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αυξάνουν τον δανεισμό καθώς οι αγορές απολάμβαναν εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και σταθερή οικονομική ανάπτυξη.
Όμως αυτή η εποχή πλησιάζει στο τέλος της με αυστηρότερα πρότυπα δανεισμού και υψηλότερα επιτόκια.
Η επέλαση των αθετήσεων φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει, με τις αθετήσεις των ομολόγων υψηλής απόδοσης στις ΗΠΑ να αυξάνονται στο 2,1% από 1,1% πέρυσι και τις αθετήσεις δανείων να αυξάνονται στο 3,1% από 1,4% πέρυσι.
Στην κορύφωσή τους, οι αθετήσεις πληρωμών σε ομόλογα υψηλής απόδοσης θα μπορούσαν να ανέλθουν στο 9%.
Εν τω μεταξύ, οι αθετήσεις δανείων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανέλθουν στο 11,3%.
Αυτό είναι κοντά στο ιστορικό υψηλό του 12% που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Χρηματοπιστωτικής Κρίσης, αν και η συνολική πιστωτική έκρηξη θα είναι πιθανότατα λιγότερο σοβαρή από το 2008, προέβλεψε η τράπεζα.
“Οι δείκτες του κύκλου μας σηματοδοτούν ότι επίκειται ένα κύμα αθέτησης πληρωμών.
Η αυστηρότερη πολιτική της Fed και της ΕΚΤ εδώ και 15 χρόνια συγκρούεται με την υψηλή μόχλευση που βασίζεται σε οριακά περιθώρια κέρδους”, ανέφεραν οι αναλυτές, χαρακτηρίζοντας τις χρεοκοπίες “βραχυπρόθεσμο κίνδυνο” για τους επόμενους έξι έως 12 μήνες.
Οι σφιχτές πιστωτικές συνθήκες σηματοδοτούν επίσης ότι μια ύφεση θα ακολουθήσει το τέλος της πιστωτικής έκρηξης.
Ο δείκτης πιστωτικής ύφεσης της Deutsche Bank στις ΗΠΑ αναβοσβήνει μια πιθανότητα 35-40% ότι η οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση, την υψηλότερη ένδειξη από την εποχή της πανδημίας.
“Σήμερα, αυτό το μοντέλο μας λέει όλο και περισσότερο να πουλήσουμε”, ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας.
Η Wall Street προετοιμάζεται για μια πιστωτική κρίση από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank φέτος, η οποία πυροδότησε μια αλυσίδα χρεοκοπιών αρκετών τραπεζών.
Οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν τον δανεισμό κατά το μεγαλύτερο ποσοστό που έχουν καταγράψει ποτέ, σύμφωνα με στοιχεία της Morgan Stanley, γεγονός που με τη σειρά του έχει καταστήσει πιο πιθανή μια ύφεση το 2023.
Μια ολοκληρωμένη ύφεση σε συνδυασμό με μια πιστωτική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεοκοπίες εταιρικών χρεών ύψους 1 τρισ. δολαρίων, δήλωσε η Bank of America.www.bankingnews.gr

Πολλές φορές στο έλεος του αμερικανικού νομίσματος, οι αναδυόμενες χώρες προσπαθούν να απομονωθούν από τις ιδιοτροπίες της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μεταβαίνοντας στο χρυσό και μακριά από το δολάριο, γράφει ο Christian Hetzner στο Fortune.

 

Αυτή η μετατόπιση στα συναλλαγματικά τους αποθέματα θέτει έναν ξεχωριστό κίνδυνο για τους Αμερικανούς, οι οποίοι επωφελούνται από την προθυμία άλλων χωρών να ανταλλάσσουν τα αγαθά τους με το νόμιμο αμερικανικό χρήμα. Εάν περισσότερα έθνη συναλλάσσονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας άλλα νομίσματα όπως το κινεζικό γουάν, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα αναγκαστεί εξαιτίας αυτής της «αποδολαριοποίησης» να πληρώσει υψηλότερους τόκους όταν δανείζεται από ξένους πιστωτές.

Πράγματι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ετήσιας έρευνας των κεντρικών τραπεζών που διενεργήθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, οι αναπτυσσόμενες χώρες φαίνεται να προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο.

Ο βιομηχανικός σύνδεσμος, ο οποίος εκπροσωπεί μερικούς από τους μεγαλύτερους ανθρακωρύχους του μετάλλου, συμπεριλαμβανομένων των Barrick Gold, Newmont και AngloGold Ashanti, υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα «χάσμα στη σκέψη» μεταξύ των υπευθύνων χάραξης νομισματικής πολιτικής στις προηγμένες οικονομίες και εκείνων στις αναπτυσσόμενες αγορές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη σημαντικών επιπτώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ικανότητά τους να χρηματοδοτούν μεγάλα και επίμονα εμπορικά ελλείμματα —και επομένως το αμερικανικό βιοτικό επίπεδο.

«Αυτή η απόκλιση απόψεων είναι ίσως πιο εντυπωσιακή όσον αφορά τις προοπτικές για το δολάριο ΗΠΑ και τον χρυσό», ανέφερε η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού. Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες, οι οποίες σύμφωνα με τον σύνδεσμο είναι ο κύριος μοχλός της αγοράς χρυσού από την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, «φαίνεται ότι είναι πιο απαισιόδοξες για το μέλλον του δολαρίου ΗΠΑ και πιο αισιόδοξες ως προς το χρυσό».

Μέρος του λόγου για αυτό το χάσμα στη σκέψη είναι η αστάθεια που προκαλείται από τις μεγάλες διακυμάνσεις στα επιτόκια των ΗΠΑ όσον αφορά τις αναδυόμενες οικονομίες. Όταν τα επιτόκια της Fed είναι σχεδόν μηδενικά, οι ξένοι επενδυτές τείνουν να πλημμυρίζουν τις αναδυόμενες αγορές με χρήμα, τροφοδοτώντας την ανάπτυξη αλλά και τον πληθωρισμό.

Όταν η Fed στη συνέχεια αντιστρέφει την πορεία, όπως έκανε πέρυσι με μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων, αυτοί οι ίδιοι επενδυτές εκτρέπουν γρήγορα τη ροή των κεφαλαίων τους πίσω στις ακτές των ΗΠΑ, πυροδοτώντας συχνά μια ύφεση ή χειρότερα μια νομισματική κρίση σε αυτές τις πιο εύθραυστες οικονομίες. Όπως λέει η περίφημη παροιμία της κυβέρνησης του Richard Nixon, «Το δολάριο είναι το νόμισμά μας, αλλά είναι δικό σου πρόβλημα».

Ενώ η προσοχή των Αμερικανών ήταν πρόσφατα στραμμένη στις περιφερειακές τράπεζες και στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, συχνά λησμονείται ότι ο υπόλοιπος κόσμος επηρεάζεται εξίσου σοβαρά από τις αποφάσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell.

«Οι επιδράσεις στο εξωτερικό των υψηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ είναι μεγάλες και κατά μέσο όρο σχεδόν τόσο μεγάλες όσο οι επιπτώσεις στις ΗΠΑ», ανέφεραν στο παρελθόν οικονομολόγοι της Federal Reserve. «Μια αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ κατά 100 μονάδες βάσης λόγω της νομισματικής πολιτικής μειώνει το ΑΕΠ στις προηγμένες οικονομίες και στις αναδυόμενες οικονομίες κατά 0,5% και 0,8%, αντίστοιχα, μετά από τρία χρόνια».

Η μόνη βιώσιμη λύση για αυτές τις αναδυόμενες χώρες είναι να μειώσουν την έκθεσή τους στην πολιτική της Fed μειώνοντας την εξάρτησή τους από το δολάριο ως μέσο για τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών με τους γείτονές τους. Αυτό θα γινόταν τότε εμφανές στη συρρίκνωση του μεριδίου των αποθεματικών του αμερικανικού δολαρίου.

Όταν ρωτήθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού το πώς θα αλλάξει το μερίδιο των παγκόσμιων αποθεμάτων τα επόμενα πέντε χρόνια, το 58% των κεντρικών τραπεζών των αναδυόμενων αγορών απάντησε λέγοντας ότι αυτά που είναι εκφρασμένα σε δολάρια θα μειωθούν, ενώ το 68% προέβλεψε ότι αυτά σε χρυσό θα αυξηθούν. Μόνο το ένα πέμπτο πιστεύει ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα από τα σημερινά επίπεδα.

Η υποκείμενη απογοήτευση ότι είναι η παράπλευρη ζημία στον αγώνα της Fed κατά του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από τις οικονομικές κυρώσεις της G7 που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Ορισμένες αναδυόμενες χώρες φοβούνται ότι αυτό το εργαλείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και εναντίον τους εάν βρεθούν ποτέ σε αντίθεση με τη βιομηχανοποιημένη Δύση.

Αυτοί οι δύο παράγοντες -οι κυρώσεις και η αποδολαριοποίηση- προσέφεραν τις πιο έντονες διαφορές απόψεων σχετικά με τους πιο σημαντικούς λόγους για την κατοχή αποθεμάτων χρυσού. Ένα πλήρες 25% των κεντρικών τραπεζών των αναδυόμενων αγορών ανέφερε ανησυχίες σχετικά με τις κυρώσεις -μια νέα ερώτηση που προστέθηκε στην έρευνα φέτος- ενώ το 11% είπε ότι είναι μέρος μιας πολιτικής αποδολαριοποίησης. Καμία προηγμένη οικονομία δεν έβλεπε κανένα από τα δύο ως σχετικό.

Πέρυσι, το 20% των συνολικών ερωτηθέντων ανέφερε ότι η αποδολαριοποίηση παίζει είτε οριακά σημαντικό είτε κάπως σχετικό ρόλο. Φέτος αυξήθηκε στο 38%, από το οποίο το 4% είπε τώρα για πρώτη φορά ότι είναι ακόμη και «πολύ σχετικό». Συνολικά, το 71% όλων των ερωτηθέντων στην έρευνα πιστεύει ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες χρυσού θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες σε σύγκριση με 61% πέρυσι και μόλις 52% το 2021.

Ενώ οι κεντρικές τράπεζες είναι σημαντικοί παίκτες στην αγορά χρυσού, βοηθώντας στην παροχή υποστήριξης στην τιμή του χρυσού που εκτινάχθηκε πρόσφατα σε υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, οι κεντρικές τράπεζες δεν αγοράζουν για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Αντίθετα, τον διατηρούν κυρίως ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού και ως αποθήκευση με αξία.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι καθαρές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες ανήλθαν συνολικά σε 1.136 μετρικούς τόνους το 2022. Αυτό σηματοδότησε όχι μόνο τη 13η συνεχή χρονιά καθαρών αγορών, αλλά και το υψηλότερο επίπεδο ετήσιας ζήτησης που έχει καταγραφεί από το 1950. Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ανέφερε τη μεγαλύτερη αγορά, με τα επίσημα αποθέματα χρυσού να διογκώνονται κατά 148 τόνους.

No Banks, no money. Only CBDCs!

Edward Dowd, Founder of Phinance Technologies and former BlackRock fund manager, and Michelle Makori, Editor-in-Chief and Lead Anchor at Kitco News, discuss the Federal Reserve’s latest rate hikes, and why Dowd thinks Fed Chair Powell will be “forced” to cut rates by June of 2023, leading to a “controlled implosion” of the banking sector.

Dowd forecasts that as banks consolidate, only 6 major banks will be left standing by 2025, paving the way for Central Bank Digital Currencies (CBDCs), digital fiat tokens issued and controlled by central banks.

This, Dowd claims, could lead to “total government control” and a potentially dystopian future.

Dowd also sees the dollar losing its dominance on the world stage with a “kinetic war” breaking out as the BRICS countries launch their own reserve currency.

ΗΠΑ> Αναζητούν ηγέτη που θα πετάξει πάνω από τη φθορά (χρέος). Κάποιοι τον βλέπουν στο πρόσωπο του Jamie Dimon

«Αγαπώ τη χώρα μου και ίσως μια μέρα να υπηρετήσω τη χώρα μου με τη μια ή την άλλη ιδιότητα», είπε ο 67χρονος Dimon, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg όταν ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί ποτέ δημόσιο αξίωμα. Τα σχόλιά του, που έγιναν στην ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Κίνα στη Σαγκάη την Τετάρτη, έρχονται καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την προεδρική κούρσα του 2024.

Ο financier είναι μεταξύ μιας ομάδας μακροχρόνιων αρχηγών της Wall Street που περιλαμβάνει επίσης τον Brian Moynihan, 63, ο οποίος ηγείται την Bank of America Corp. από το 2010, και τον James Gorman, 64 ετών της Morgan Stanley, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος στις αρχές του 2010 και έχει πει ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Dimon, ο οποίος είναι επικεφαλής της JPMorgan από το 2005, αστειεύτηκε επανειλημμένα ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην κορυφή της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ για άλλα πέντε χρόνια, ανεξάρτητα από το πότε του ζητηθεί. Επίσης, έσπευσε να κλείσει τις εικασίες για μια προεδρική υποψηφιότητα που εμφανίζεται περιοδικά την τελευταία δεκαετία.

Προς το παρόν, είπε ότι έχει επικεντρωθεί στη δουλειά του που διευθύνει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, έναν ρόλο στον οποίο είναι «αρκετά χαρούμενος». «Μου αρέσει αυτό που κάνω», είπε. Η JPMorgan κάνει «θαυμάσια δουλειά για να βοηθήσει τους Αμερικανούς, για να βοηθήσει χώρες σε όλο τον κόσμο».

>

Tην υπόθεση θα σχολιάσει ως εξής ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής hedge funds Bill Ackman, ο οποίος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, μιας εταιρείας διαχείρισης hedge funds.

Ο Jamie Dimon είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους επιχειρηματικούς ηγέτες στον κόσμο. Πολιτικά είναι κεντρώος. Είναι υπέρ του επιχειρείν και των ελεύθερων επιχειρήσεων, αλλά επίσης υποστηρίζει καλά σχεδιασμένα κοινωνικά προγράμματα και ορθολογικές φορολογικές πολιτικές που μπορούν να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς. Είναι εξαιρετικά έξυπνος, στοχαστικός και πραγματιστής και ξέρει πώς να φέρνει κοντά τα αντίπαλα μέρη. Τον σέβονται πολύ η Δεξιά, η Αριστερά και το Κέντρο.

Ο Jamie είναι αγαπητός στους 240.000+ υπαλλήλους του, με μεγάλο σεβασμό από τον στρατό μας καθώς και από τους παγκόσμιους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες που έχουν σημασία. Τα έχει πάει περίφημα με τη @jpmorgan
μέσα από κάθε κρίση και έχει δημιουργήσει το καλύτερο, μεγαλύτερο, παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο που εργάζεται για πελάτες, από νεοφυείς επιχειρήσεις και pops, μέχρι παγκόσμιες εταιρείες και χώρες.

Η χώρα μας κινδυνεύει με χρέος 32 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να διαφαίνεται τέλος σε τεράστια ελλείμματα, οδεύοντας σε ύφεση σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας. Χρειαζόμαστε έναν υποδειγματικό επιχειρηματικό, οικονομικό και παγκόσμιο ηγέτη για να διαχειριστούμε μια κρίσιμης σημασίας δεκαετία για τη χώρα μας όσο αφορά τον καθορισμό της μοίρας μας.

 

Ο Jamie Dimon είναι αυτός ο ηγέτης.

Είναι υποδειγματικός χαρακτήρας. Είναι ένας σοβαρός, ευθύς, χαρισματικός ηγέτης με τεράστια γνώση των προβλημάτων του κόσμου και του τρόπου αντιμετώπισης τους. Είναι ένας εξαιρετικός επικοινωνιακός που κάνει όποιον ακούει τα λόγια του να αισθάνεται σεβασμό και έμπνευση. Έχει τεράστια ενέργεια, σθένος και ορμή.

Είναι ένας υπέροχος πατέρας, φίλος, σύζυγος και γιος. Εν ολίγοις, είναι το είδος του ανθρώπου που αξίζει στη χώρα μας ως επόμενος ηγέτης μας. Και σαφώς σκέφτεται να τρέξει.

Ο Βiden είναι εξαιρετικά αδύναμoς και σε γνωστική έκπτωση. Το 70% των Δημοκρατικών δεν θέλει να είναι υποψήφιος. Η αδυναμία του Βiden ανοίγει ένα μεγάλο άνοιγμα για έναν ικανό αουτσάιντερ να θέσει υποψηφιότητα ως Δημοκρατικός.

Ο Jamie μπορεί να κερδίσει τον Biden στις προκριματικές εκλογές και τον DonaldTrump
στις γενικές εκλογές, αλλά πρέπει να ξεκινήσει τώρα και να χτίσει την αναγνώριση του ονόματος στο ευρύ εκλογικό σώμα.

Θα συγκεντρώσει εύκολα δισεκατομμύρια δολάρια από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του και ξέρει πώς να χτίσει υποστήριξη.

Κάθε χρόνο, ο Jamie επιβιβάζεται σε ένα λεωφορείο και ταξιδεύει σε όλη τη χώρα συναντώντας ταμείες, διευθυντές υποκαταστημάτων και άλλους υπαλλήλους για να διαδώσει την κουλτούρα και να εμπνεύσει την ομάδα της JPM. Αυτό είναι μεγάλη εμπειρία για μια προεδρική υποψηφιότητα. Θα είναι επίσης απίστευτος στη σκηνή του debate.

Και δεν έχει τίποτα άλλο να πετύχει στο JPM. Έχει ήδη στεφθεί ως ο καλύτερος τραπεζίτης του κόσμου. Η μετοχή της JPM θα ανέβει ακόμη περισσότερο όταν γίνει POTUS, καθώς μπορεί να κάνει περισσότερα για την τράπεζα και την οικονομία μας ως Πρόεδρος παρά ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPM. Η τράπεζα θα είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού έχει φτιάξει έναν βαθύ πάγκο διαδοχής που είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να ανέβει.

Υπάρχει μόνο μία καλύτερη δουλειά για τον Jamie από τον CEO της JPM και αυτή είναι του POTUS.

Οι προκλήσεις μας ως έθνος οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε αποτυχίες ηγεσίας. Η Αμερική χρειάζεται και αξίζει μεγάλη ηγεσία και τη χρειαζόμαστε τώρα.

Είναι αυτό Δημοκρατία;

Είναι Δημοκρατία το να διορίζεις-επιβάλεις ως ηγέτη του Λευκού Οίκου έναν τύπο η οικογένεια του οποίου είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα πάσης φύσεως (ακόμη και δωροδοκία από τη Κίνα) ενώ η νοητική του κατάσταση και η κατάσταση της υγείας του είναι υπό κατάρρευση;

Είναι Δημοκρατία ο ηγέτης του Λευκού Οίκου να είναι τηλεκατευθυνόμενος από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ το οποίο του υπαγορεύει στο αυτί την κάθε του κίνηση;

Η φιγούρα του Biden κατάντησε να είναι η ίδια η φιγούρα της Αμερικής στο κόσμο. Μια αυτοκρατορία υπό κατάρρευση.

Η τοποθέτηση του Biden στο Λευκό Οίκο είναι προφανές πλέον ότι έγινε ώστε να υπηρετήσει συγκεκριμένη ατζέντα όπως για παράδειγμα η επιβολή του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της planδημίας και όχι μόνο.

Η παρουσία του Biden ως μαριονέττα στο Λευκό Οίκο δείχνει ταυτόχρονα και την αμηχανία των εντολέων του.

Ο Biden φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση τηλεκατευθυνόμενου ηγέτη. Απλά είναι κρααυγαλέα λόγω της κατάστασης της υγείας του και των σκανδάλων στα οποία είναι βουτηγμένη η οικογένεια Biden.

Aυτή τη φορά ο Biden ο οποίος ισχυρίζεται ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος (ώσπου οι εντολείς του να εντοπίσουν την φιγούρα που θα τον αντικαταστήσει) έπεσε εντυπωσιακά στη διάρκεια της Τελετής παράδοσης διπλωμάτων στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Κολοράντο την Πέμπτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καθώς προχωρούσε προς το κάθισμά του, σκόνταψε πέφτοντας στο έδαφος για μια ακόμη φορά από τις πολλές που έχει σωριαστεί.

Ο Biden είναι 80 ετών, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο. Ο ίδιος είχε ξανά σκοντάψει δημοσίως, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης του στο έδαφος κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με ποδήλατο πέρυσι στο Ντέλαγουερ. Επίσης είχε γλιστρήσει στις σκάλες καθώς επιβιβάζονταν στο Air Force One.

Παρά αυτά τα περιστατικά, ο γιατρός του Biden έχει αναφέρει ότι είναι σωματικά ικανός να υπηρετήσει στο αξίωμα. Ωστόσο, μετά από εξετάσεις του προέδρου υποστήριξε ότι το δύσκαμπτο βάδισμα του είναι αποτέλεσμα «φθοράς» στη σπονδυλική στήλη του.

Στην ομιλία του προς τους αποφοίτους, ο Biden αναφέρθηκε ξανά στην ηλικία του, την οποία οι πολιτικοί του αντίπαλοι χρησιμοποιούν ως απόδειξη ανικανότητας να υπηρετήσει άλλη μια θητεία. «Όταν αποφοίτησα από το λύκειο πριν από 300 χρόνια, έκανα αίτηση στη Ναυτική Ακαδημία», είπε γελώντας.

Ο Biden ανέφερε επίσης προς τους αποφοίτους της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ότι εισέρχονται σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως, καθώς τόνισε τον κρίσιμο ρόλο της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τους συμμάχους και τους εταίρους τους και σημείωσε τη συνεχιζόμενη βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Ο Biden είπε ότι οι δόκιμοι θα έχουν «πολλά να αντιμετωπίσουν» καθώς εισέρχονται στην υπηρεσία εν μέσω ενός μεταβαλλόμενου κόσμου με «πολλαπλασιαζόμενες» παγκόσμιες προκλήσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι τον στρατηγικό ανταγωνισμό με την Κίνα, καθώς και την κλιματική αλλαγή και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Και τόνισε πώς οι παγκόσμιες συνεργασίες της Αμερικής είναι «σημάδι δύναμης» και επαίνεσε τον «απίστευτο» λαό της Ουκρανίας.

«Η υποστήριξη του αμερικανικού λαού στην Ουκρανία δεν θα σταματήσει. Πάντα θα υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατίες, πάντα», είπε ο Biden καταχειροκροτούμενος.

https://kourdistoportocali.com/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη