4 Ιουν 2023

Η «παιδική χαρά» του F-35 στην Ελλάδα

  


Το F-35 είχε απορριφθεί από την Ελλάδα τρεις φορές στο παρελθόν αν και τις τρεις υπήρχαν προτάσεις ένταξης της χώρας μας στη συμπαραγωγή του. Η απόρριψη των προτάσεων είχε να κάνει όχι μόνο με το οικονομικό βάρος που καλούνταν να επωμιστεί η χώρα. Υπήρχαν ενστάσεις για την επιχειρησιακή του χρησιμότητα.. αλλά και για το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη με αρκετά προβλήματα.

Όπως γράφουν οι εγκυρότερες αμερικανικές ιστοσελίδες αμερικανικού περιεχομένου τα προβλήματα συνεχίζονται και το κόστος για την επίλυση τους έχει αρχίσει να προβληματίζει. Μόνο τις τελευταίες ημέρες δύο δημοσιεύματα της ιστοσελίδας defensenews.com επισημαίνουν πολύ μεγάλα θέματα στη συντήρηση-υποστήριξη του αεροσκάφους αλλά και στην ανάγκη αναβαθμίσεων του, για να συγκρατηθεί το κόστος.

To ένα δημοσίευμα είναι της 1ης Ιουνίου και το άλλο μία ημέρα πριν στις 31 Μαίου. Τα όσα αναφέρονται είναι σημαντικά.

Στην Αθήνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το F-35 ως «προεκλογικό καλούδι» πολύ καιρό πριν την προκήρυξη των εκλογών! Όπως και με τα Rafale στα οποία «φόρεσε» τον κομματικό πυρσό του κόμματος η ΝΔ αντιμετωπίζει την υπόθεση του F-35 επιπόλαια και επικίνδυνα, «πουλώντας» στην κοινή γνώμη μια τελείως διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας.

Το άριστο επικοινωνιακό επιτελείο του κ.Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει κλίμα …αγωνίας για την απόφαση των Αμερικανών να εγκρίνουν την πώληση των F-35 στην Ελλάδα! Οι Αμερικανοί για ένα λόγο καθυστερούν την πώληση που θα βάλει πολλά ακόμη δις στο ταμείο της Lockheed Martin. Η Τουρκία είναι ο λόγος . Η Τουρκία που ήταν στο πρόγραμμα, η συμμετοχή της «πάγωσε» με την προμήθεια των ρωσικών S-400 και τώρα η Ουάσινγκτον αναμένει να διαπιστώσει τις προθέσεις Ερντογάν ,μετά από την επανεκλογή του. Οι Αμερικανοί θα «ισοφαρίσουν» την ανακοίνωση για F-35 στην Ελλάδα με την ικανοποίηση του αιτήματος Ερντογάν για αναβάθμιση και πώληση F-16.

Οι Αμερικανοί θα ήταν απολύτως ευχαριστημένοι να είχαν την Τουρκία στο πρόγραμμα του F-35 και να πουλούσαν το αεροσκάφος και στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί θα είχαν ετοιμοπόλεμες μοίρες F-35 κατά της Ρωσίας. Προς το παρόν φαίνεται ότι μόνο την Ελλάδα θα εξοπλίσουν με F-35. Αν συμφωνήσουμε ότι η απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι …η Ρωσία, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά στη χώρα…

Στο βίντεο όσα ΔΕΝ θέλουν να μας πουν για τα F-35 και συμπυκνωμένα όσα έχουν πει ειδικοί στο militaire.gr .

 

Τα F-35 θα δώσουν υπεροπλία στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας; Επειδή στο militaire.gr δεν παριστάνουμε τους Πτέραρχους θα προτείνουμε να δείτε όσα έχουν πει ειδικοί, δημόσια. Όχι μέσω…κύκλων, πηγών και διαδόσεων όπως κάνει το ΓΕΕΘΑ. Έμπειροι αεροπόροι τα έχουν εξηγήσει ΟΛΑ με επάρκεια.

Για να μη λέμε ότι «δεν γνωρίζαμε τι μας φόρτωσαν» ή ότι «πιστέψαμε όσα μας έλεγε η κυβέρνηση» προτείνουμε να δείτε ξανά μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων που έχουμε παρουσιάσει στο militaire channel και στο militaire.gr. Νομίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά για να βγάλετε συμπεράσματα.

Η αλήθεια για το F-35 και γιατί «δεν θα δουλέψει» εναντίον της Τουρκίας! Στ.Καραβίδας

F-35 στην Ελλάδα; Να ακούσουμε ΚΑΙ τους ειδικούς; 4 απόψεις Αεροπόρων

«Συμφέρει  την χώρα η προμήθεια των αεροσκαφών F-35»; Γ.Τσιτσιλιάνος

«Το F-35 δεν θα «δουλέψει» εναντίον της Τουρκίας»! Υποπτέραρχος ε.α Δημ. Παντελάτος

«Το F-35 δεν είναι οπλικό σύστημα, είναι ένα πολιτικό και επιχειρηματικό εργαλείο»-Υποπτέραρχος ε.α Δ.Παντελάτος

Για όλα όσα έχουν θέσει προς προβληματισμό άνθρωποι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μας έχουν πει τη γνώμη τους όσοι υποστηρίζουν με πάθος την αγορά των F-35. Αντιθέτως υπάρχει ένα κλίμα …παιδικής χαράς που δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η άμυνα της χώρας είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζονται κομματικά προεκλογικά παιχνιδάκια. Επιπλέον αυτά κοστίζουν πανάκριβα και δεν τα πληρώνουν οι συμμετέχοντες στην παιδική χαρά, αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι που πιστεύουν -δικαιολογημένα λόγω προπαγάνδας- ότι η χώρα εξοπλίζεται αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσει πρώτα απ ΄  όλα τις εθνικές απειλές.

Η υπόθεση της αγοράς των F-35 είναι δρομολογημένη και μόνο κάτι απρόοπτο μπορεί να την σταματήσει. Αυτό που μένει να δούμε αν η πραγματικά χρήσιμη για τις επιχειρησιακές μας ανάγκες αγορά των Rafale θα εξελιχθεί σε…ενδιάμεση λύση με σταδιακή απαξίωση των γαλλικών αεροσκαφών που μπορούν να φέρουν όπλα απείρως πιο αποτελεσματικά από τα «αόρατα» F-35. Στα λινκ των συνεντεύξεων που δημοσιεύουμε παραπάνω οι ειδικοί εξηγούν γιατί το Rafale είναι για την Ελλάδα με διαφορά πιο αποτελεσματικό από τα F-35.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη