9 Ιουν 2023

Ο “ταλαντούχος” Justin Trudeau έπνιξε στους πορτοκαλί καπνούς 40 εκατ. Αμερικανούς και το Άγαλμα της Ελευθερίας. Βάλθηκε να ξεπεράσει το……. κλέος της Εύβοιας και του Ματιού


 Είναι τεράστιο να δημιουργείς τα γεγονότα και στη συνέχεια να τα αντιμετωπίζεις. Στον Καναδά ο Στυλιανίδης;

Το Κάτω Μανχάταν στη Νέα Υόρκη τυλίχθηκε από ομίχλη και καπνό που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στον Καναδά νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Πάνω από 40 εκατ. Αμερικανοί βρίσκονται τυλιγμένοι στον πορτοκαλί καπνό ενώ περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί έως τις αρχές Ιουνίου στον Καναδά.

Γράφει ο Jack Bauer

Περιοχές των ανατολικών ΗΠΑ αντιμετωπίζουν άλλη μια μέρα επικίνδυνων ατμοσφαιρικών συνθηκών, με εκατομμύρια Αμερικανούς να δέχονται συστάσεις ώστε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές του Καναδά συνεχίζει να παρασύρεται προς το νότο.

Δείτε όμως κάτι που εντελώς τυχαία και εντελώς συμπτωματικά συμβαίνει για πρώτη φορά.

Σε μια τυπική περίοδο πυρκαγιάς, περίπου 600.000 στρέμματα θα είχαν καεί σε αυτό το χρονικό σημείο!

Φέτος όμως η εποχή των πυρκαγιών στον Καναδά ξεκινά με εντυπωσιακούς αριθμούς φέτος με περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια στρέμματα γης να έχουν ήδη καεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με το τμήμα φυσικών πόρων της χώρας.

Τα ήδη αποτεφρωμένα 8,1 στρέμματα είναι το 8,1 γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Justin Trudeau κάνει σπουδαία δουλειά όσο αφορά την πρόκληση ανατρεπτικών γεγονότων. Βάλθηκε να ξεπεράσει το κλέος της Εύβοιας και του Ματιού

Το κλέος του Καναδού πρωθυπουργού, στη συνέχεια,  εκτιμούμε ότι δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον πρώην υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη ώστε να έχουμε και στη χώρα μας μία εντυπωσιακή μεταφορά του καναδικού project. Πυρκαγιές, τρόμος, μάσκες, εντολές εγκλεισμού.

Είναι τεράστιο να δημιουργείς τα γεγονότα και στη συνέχεια να τα αντιμετωπίζεις με τέτοιο τρόπο ώστε το περιοδικό TIME, για παράδειγμα, να κάνει δυνατά εξώφυλλα με συναρπαστικό φωτογραφικό υλικό.

Σε αυτό το σημείο καλούμε τον Κυριάκο να στείλει τον Στυλιανίδη και τη δυνατή ομάδα του ως ειδική αποστολή στον Καναδά για τον εμπλουτισμό της τεχνογνωσίας τους.

Αντί να περιμένεις την Ιστορία, γράφεις εσύ το σενάριο των “ιστορικών” γεγονότων και στη συνέχεια το υλοποιείς.

Πρόκειται για ευκαιρίες που δεν χάνονται εκτός εάν έχουμε στο συρτάρι κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Αεροπορικά Τέμπη για παράδειγμα, όπου δύο αεροπλάνα θα (μπορούσαμε να κανονίσουμε να) συγκρουστούν πάνω από την Αθήνα και να πέσουν σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως το Κολωνάκι για παράδειγμα προκαλώντας εκατόμβες νεκρών.

Στο σημείο αργότερα θα χτίσουμε έναν πολυναό κάτι σαν εμπορικό κέντρο όλων των θρησκειών με τις ακολουθούμενες εμποροπανήγυρεις.

Στις ΗΠΑ τώρα, αξιωματούχοι από πολλές πολιτείες παρέτειναν τις έκτακτες οδηγίες για την υγεία τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και οι κάτοικοι από τη Μασαχουσέτη έως τη Βόρεια Καρολίνα ειδοποιήθηκαν να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες και να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

Πιθανές βροχοπτώσεις που θα αναπτυχθούν αργότερα την Πέμπτη και την Παρασκευή στα βορειοανατολικά και τη Νέα Αγγλία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση της ρύπανσης, είπαν οι μετεωρολόγοι, αλλά η ποιότητα του αέρα αναμένεται να παραμείνει σε ανθυγιεινά επίπεδα για αρκετές ημέρες.

«Εφόσον αυτές οι πυρκαγιές παραμένουν ενεργές, μεγάλες και ανεξέλεγκτες, θα συνεχίζεται ο καπνός να εκτοξεύεται στην ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Zack Taylor, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο College Park, Md.

Αρκετοί αμερικανοί μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι ο καιρός και ο άνεμος που ευθύνονται για την ώθηση του καπνού της πυρκαγιάς νότια από τον Καναδά είναι απίθανο να αλλάξει για τις επόμενες μέρες.

Ο Lee Hendricks, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Πίτσμπουργκ, είπε ότι ένα σύστημα υψηλής πίεσης στη Δύση βοηθούσε στην ώθηση του καπνού νότια στις ΗΠΑ Μέχρι να αλλάξει το τρέχον πρότυπο καιρού, είπε, «τίποτα δεν πρόκειται να βελτιωθεί σημαντικά».

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές που η ποιότητα του αέρα χαρακτηρίστηκε ως ανθυγιεινή ή χειρότερη, σύμφωνα με την AirNow, έναν κυβερνητικό ιστότοπο παρακολούθησης.

Η ένδειξη της ποιότητας του αέρα για την περιοχή της Νέας Υόρκης κάποια στιγμή την Τετάρτη ξεπέρασε τις 400 μονάδες ένα «επικίνδυνο» εύρος που καλεί όλους τους ανθρώπους να παραμείνουν μέσα και να μειώσουν τη σωματική δραστηριότητα, είπε η AirNow. Ένα επίπεδο ποιότητας αέρα πάνω από 300 θεωρείται επικίνδυνο.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πλημμύρα κλήσεων 911 στην Πενσυλβάνια και αύξηση των επισκέψεων στα επείγοντα σε ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul ανακοίνωσε ότι ένα εκατομμύριο μάσκες προσώπου τύπου N95 θα διατεθούν στο κοινό.

Η εποχή των πυρκαγιών στον Καναδά ξεκινά εντυπωσιακούς αριθμούς φέτος με περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια στρέμματα γης να έχουν ήδη καεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με το τμήμα φυσικών πόρων της χώρας. Σε μια τυπική περίοδο πυρκαγιάς, περίπου 600.000 στρέμματα θα είχαν καεί σε αυτό το σημείο!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά και τα άτομα με υποκείμενες παθήσεις όπως το άσθμα και οι καρδιακές παθήσεις.

«Βιώνουμε μια αρκετά σοβαρή απειλή για την υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση σε μια πραγματικά ευρεία περιοχή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Paul Billings, εθνικός ανώτερος αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής στην American Lung Association. «Νομίζω ότι το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης είναι να φροντίζουν περισσότερο για να προστατεύουν τον εαυτό τους».

Η βραχυπρόθεσμη έκθεση – ένα χρονοδιάγραμμα ημερών έως εβδομάδων – σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης προϋπαρχουσών αναπνευστικών παθήσεων όπως το άσθμα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Μια τέτοια έκθεση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, καθώς και σε μειωμένη πνευμονική λειτουργία, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό και αυξημένο κίνδυνο επισκέψεων στα επείγοντα και εισαγωγές στο νοσοκομείο, ανέφερε η EPA.

Ο Δρ Lauren Zajac, παιδίατρος και αναπληρωτής καθηγητής περιβαλλοντικής ιατρικής και δημόσιας υγείας στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά, συμβούλεψε τους ανθρώπους να κλείνουν τα παράθυρα και τις πόρτες. Οι οικογένειες θα πρέπει να αποφεύγουν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ρύπους σε εσωτερικούς χώρους, όπως το κάπνισμα, το κάψιμο κεριών ή θυμιάματος ή η χρήση τζακιών, είπε.

«Δεν θέλετε να κάνετε τίποτα που κάνει την ποιότητα του αέρα χειρότερη μέσα γιατί δεν μπορείτε να αερίσετε ανοίγοντας τα παράθυρα αυτή τη στιγμή», είπε. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οικογένειες με άσθμα».

Τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν μέσα αν είναι δυνατόν, είπε. Ακόμη και η χρήση μάσκας –εκτός αν είναι μια καλά τοποθετημένη μάσκα N95, κάτι που είναι δύσκολο να βρεθεί για τους νέους– δεν θα εμποδίσει τα παιδιά να εισπνεύσουν τον καπνό, είπε.

«Με τις πυρκαγιές, τα σωματίδια είναι εξαιρετικά μικρά», είπε. «Αν είστε έξω και η μάσκα δεν είναι τελείως σφραγισμένη, απλώς θα εισπνεύσετε περισσότερο καπνό». Είπε ότι οι υφασμάτινες μάσκες δεν θα λειτουργούσαν καλά σε μια κατάσταση όπως αυτή.

kourdistoportocali.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη