23 Απρ 2024

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;


Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.. υπουργός Ενέργειας! Ο κ. Σκυλακάκης με αυτό που έκανε αποποιήθηκε τον ρόλο του! Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας αυτο-ορίστηκε η Γερμανίδα υπουργός των Πρασίνων, που απαιτεί τη διακοπή ερευνών των ελληνικών υδρογονανθράκων! Μιλάμε για μείζονα παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και μάλιστα στο πιο “καυτό” θέμα, την ενέργεια, που φτάνει μέχρι την τσέπη μας με τα χρωματιστά τιμολόγια των παρόχων. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και κανονικά ο κ. Σκυλακάκης ως υπουργός οφείλει και στην κυβέρνηση και δημόσια στους πολίτες να δώσει εξηγήσεις. Αν το έχουμε ξεχάσει, δεν είμαστε στο 2011-2012 επί Σόιμπλε, όπου ό,τι ήθελαν έκαναν οι Γερμανοί, υποτίθεται για να λέμε σήμερα…

ΠΗΓΗ neakriti.gr

Θυμίζουμε πως ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα ανέβασε σχόλιο στο “Χ” (πρώην Twitter), το οποίο αφορούσε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκη και της Γερμανίδας υπουργού Περιβάλλοντος κ. Lemke. Η κ. Lemke είναι εκλεγμένη με το κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας. Στο σχόλιό του ο Γερμανός πρέσβης ανέφερε τα εξής: «Πολύ επιτυχημένη διμερής συνάντηση στο Our Ocean Greece μεταξύ της κ. Steff Lemke και του κ. Σκυλακάκη. Θέλουμε να πετύχουμε μία προληπτική παύση στις εξορύξεις βαθέων υδάτων. Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές».

Τι εννοεί;
Τι ακριβώς εννοεί ο Γερμανός πρέσβης με τη φράση περί «ύπαρξης πρωτοβουλίας για παύση ερευνών»; Πρωτοβουλία η οποία, σύμφωνα με τον Γερμανό πρέσβη, «βρίσκει περισσότερους υποστηρικτές». Ποιοι είναι αυτοί οι «υποστηρικτές» στους οποίους αναφέρθηκε ο Γερμανός πρέσβης; Είναι ΜΚΟ; Είναι εταιρείες; Βοηθιούνται ή θα βοηθηθούν αυτοί οι «υποστηρικτές» από την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά τους να παύσουν τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα; Υπάρχει παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από τη γερμανική κυβέρνηση και το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας για σταμάτημα των ερευνών; Υπάρχει κάποια κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για παρεμπόδιση των ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες;


Αν δεν κάνουμε λάθος, το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ορθώς διακήρυττε πως θα προωθήσει τις έρευνες υδρογονανθράκων. Παραμένει σε αυτή τη στάση της η ελληνική κυβέρνηση ή κάτι άλλαξε; Μήπως αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση; Παίζεται κάποιο διπλό, παράλληλο παίγνιο; Γκρίζες περιοχές σε τόσο σημαντικά θέματα δεν πρέπει να υπάρχουν. Ας προσπαθήσει να μπει κάποιος στα ρούχα ενός επενδυτή, ενός μετόχου μίας μεγάλης ξένης εταιρείας, ο οποίος διαβάζει τα λεγόμενα του Γερμανού πρέσβη. Τι νομίζετε πως θα σκεφτεί; Ειδικά την τρέχουσα περίοδο, όπου το ενεργειακό κόστος στην Ε.Ε. έχει εκτοξευτεί, θα ήταν πολύ περίεργη μία τέτοια στάση και άκρως αυτοκτονική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ε.Ε.

Τα “πάρκα”
Τέλος, δε θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς τι είδους θαλάσσια “πάρκα” θα είναι αυτά τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ευχόμαστε ειλικρινά να μη σχετίζονται με ανεμογεννήτριες, ιδίως γερμανικής τεχνολογίας. Μακριά από εμάς αυτές οι σκέψεις. Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε κάτι τέτοιο, αλλά καλό θα ήταν η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει και αυτή την καχυποψία που ίσως έχουν κάποιοι κακόπιστοι. Όπως ελπίζουμε να μην έχουν στον νου τους ορισμένοι την ανακήρυξη θαλάσσιου “πάρκου” στα Νότια και Δυτικά της Κρήτης, με “υποβοήθηση” από “υποστηρικτές” προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων. Θα έστελνε τρομερά αρνητικό μήνυμα σε διάφορους ξένους επενδυτές τους οποίους χρειάζεται η χώρα μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη