22 Απρ 2024

Αποκλειστική συνέντευξη της Ελίζας Βόζεμπεργκ στο taxalia


Την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία επισκέφτηκε το τριήμερο 19 ως 21 Απριλίου 2024 η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κι εκ νέου υποψήφια Ελίζα Βόζεμπεργκ, στο πλαίσιο των περιοδειών της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. 


Ο ρεπόρτερ του taxalia SP συνάντησε την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη Ευρωβουλευτή της ΝΔ και αφού αρχικά συνομίλησε μαζί με την κα. Βόζεμπεργκ, εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες μας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:


- Ποιά από τις παρεμβάσεις που κάνατε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την τρέχουσα θητεία σας θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντική;

Απ.: Στην παρούσα θητεία μου έκανα περίπου 300 παρεμβάσεις και ερωτήσεις και εστίασα κυρίως στα ζητήματα της αρμοδιότητάς μου, όπως μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό, τα ελληνοτουρκικά, την ισότητα, τις μεταφορές και τον τουρισμό. 

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μία εξ αυτών, όμως εάν επέλεγα μία, αυτή θα ήταν η υιοθέτηση της Οδηγίας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενεικής βίας. Την αισθάνομαι σαν μία προσωπική δικαίωση μετά τους πολυετείς αγώνες που έχω δώσει για το σκοπό αυτό από τη θέση της Αντιπροέδρου της αρμόδιας Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων. 

Ήταν ένα σημαντικό βήμα, που θα το χαρακτήριζα ιστορικό, καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες έχουμε επιτέλους τη μεγαλύτερη θεσμική κατοχύρωση απέναντι στην ειδεχθέστερη μορφή παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


- Ποιά είναι σήμερα η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη; Πώς μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι μας;

Απ.: Η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη έχει αλλάξει ριζικά μετά το 2019. Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αναβαθμίσει το διεθνές κύρος της πατρίδας μας. 

Από “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, είμαστε πλέον βασικοί συνδιαμορφωτές των ευρωπαϊκών εξελίξεων και πόλος σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μάλιστα οι ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνωρίζουν ιδιαίτερα τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις μεγάλες κοινές προκλήσεις για την ΕΕ, από τη διαχείριση της πανδημίας και το Ταμείο Ανάκαμψης, μέχρι τη νέα ΚΑΠ και τη στήριξη στην Ουκρανία. 


- Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου στην κρίση των πολιτών θα υπερισχύσουν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ή η ψήφος διαμαρτυρίας για τις αρρυθμίες και τις αστοχίες που έχουν καταγραφεί;

Οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι το 2019, όταν η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η οικονομία πιεζόταν από 50 επιπλέον φόρους, η ανεργία ήταν 18%, ο κατώτατος μισθός 650 ευρώ, οι επενδύσεις  ελάχιστες και οι εξαγωγές χαμηλές, τα σύνορά μας ήταν σχεδόν αφύλακτα και στην Ευρώπη ήμασταν στο περιθώριο των εξελίξεων.

Σήμερα και παρά τα σοβαρά εξωγενή εμπόδια που μεσολάβησαν, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος, τα πάντα στη χώρα μας έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. 

Έχουμε ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της ευρωζώνης, αύξηση μισθών και συντάξεων μετά από 12 χρόνια, άλματα στην ψηφιοποίηση και μονοψήφια ανεργία.

Ταυτόχρονα η άμυνά μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ, τα σύνορα φυλάσσονται αποτελεσματικά, το διεθνές κύρος της πατρίδας μας έχει αναβαθμιστεί και η εθνική μας φωνή αντηχεί στα διεθνή fora πιο ισχυρή από ποτέ. 

Είναι ανάγκη η μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης να συνεχιστεί, γι’ αυτό στις ευρωεκλογές δεν νοείται ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά μόνο ψήφος ευθύνης.

 

- Ποιός είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις Ευρωεκλογές;

Ο στόχος της ΝΔ είναι την επόμενη μέρα να έχει μία πολύ δυνατή ευρωομάδα, η οποία θα αγωνιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο για τα συμφέροντα της πατρίδας μας. 

Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η εθνική μας φωνή στις Βρυξέλλες, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε για να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε και τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα έχουμε για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο στην πατρίδα μας.


- Γιατί να ψηφίσει κάποιος τη Νέα Δημοκρατία στις 9 Ιουνίου και γιατί εσάς προσωπικά;

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε όρθια στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Παράλληλα έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ξέρει να διεκδικεί και μπορεί να εκπροσωπεί επάξια την πατρίδα μας στην Ευρώπη. 

Σε ό, τι με αφορά, κατά τη διάρκεια της θητείας μου εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξω και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα. Το ίδιο θα πράξω, εάν στην επόμενη θητεία με την ψήφο των πολιτών θα έχω την τιμή να συνεχίσω να εκπροσωπώ την πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη