27 Ιουν 2024

Φιάσκο στην Ύδρα: Η ανακρίτρια ζητά συμπληρωματική αυτοψία της Πυροσβεστικής – Η έκθεση κρίθηκε ως ελλιπής


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την πυρκαγιά στο πευκόδασος της Ύδρας και τις έρευνες των αρχών σχετικά με το κατά πόσο ξεκίνησε από ρίψη πυροτεχνημάτων από την πολυτελή θαλαμηγό που.. φιλοξενούσε ολιγάρχες από το Καζακστάν, καθώς η ανακρίτρια έκρινε ότι η έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς είναι ελλιπής.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) που πραγματοποίησαν αυτοψία στην θαλαμηγό άφησαν την παρέα των Καζάκων να αποχωρήσουν δίχως να τους πάρουν επίσημες καταθέσεις, νέα τροπή στην υπόθεση δίνει διάταξη που εξέδωσε η ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση.

Συγκεκριμένα η ανακρίτρια έδωσε εντολή στη ΔΑΕΕ να πραγματοποιήσει συμπληρωματική αυτοψία καθώς η έκθεση της Πυροσβεστικής που έχει στα χέρια της (δεν ήταν της ΔΑΕΕ αλλά κλιμακίου του ΠΣ) δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς. Είναι ένα ακόμη στοιχείο που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους χειρισμούς τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των Λιμενικών αρχών στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, οι Πυροσβέστες που πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο της πυρκαγιάς δεν εντόπισαν ούτε ηλεκτροφόρα καλώδια του ΑΔΜΗΕ που θα μπορούσαν να χουν προκαλέσει ανάφλεξη λόγω βλάβης, αλλά ούτε και υπολείμματα από βεγγαλικά ή κάποια κροτίδα. Ωστόσο, ως αιτία της πυρκαγιάς αναφέρουν τη ρίψη κροτίδας ή βεγγαλικού ή άλλου αντικειμένου από το πολυτελές γιοτ που «προκάλεσε λάμψη ή κρότο». Δίχως ωστόσο να έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής υπολείμματα στο χώρο της πυρκαγιάς, όπως επισημαίνεται στην έκθεση αυτοψίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, οι λιμενικές αρχές θεωρούν ότι υπήρξε «βιασύνη» από την πλευρά της ΔΑΕΕ. Ότι δηλαδή ναι μεν κατέθεσαν στο Λιμεναρχείο της Ύδρας τρία πρόσωπα ως μάρτυρες, οι οποίοι όμως δεν εισέφεραν κάποιο στοιχείο που να συνδέει την πολυτελή θαλαμηγό με την πυρκαγιά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι χειρισμοί έχουν προκαλέσει σάλο, καθώς στο πολυτελές γιοτ επέβαινε η ελίτ του Καζακστάν, η οποία έφυγε στην ουσία ανενόχλητη χωρίς να καταθέσουν επισήμως. Παρά το γεγονός ότι ήταν μάρτυρες στην υπόθεση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη