17 Ιουν 2024

Ο Μηταράκης «έδειξε» ότι δεν ψηφίζει Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο Δημοκρατίας – «Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς»


Από το πουθενά, ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής της Ν.Δ., την Κυριακή (16/06) έθεσε ευθέως το ζήτημα της επανεκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι Δημοκρατίας».
Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, ο Νότης Μηταράκης – μεταξύ άλλων – ανέφερε: «Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2025.
«Ο πρωθυπουργός θα κριθεί από τον ελληνικό λαό το 2027»

Πάντως, όσον αφορά στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νότης Μηταράκης σημείωσε το εξής: «Ο πρωθυπουργός έκανε έναν πάρα πολύ καλό ανασχηματισμό. Επέστρεψε στελέχη με πάρα πολύ καλή εμπειρία σε κρίσιμους τομείς. Τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, εξαιρετικούς συναδέφλους, τον. κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Τσιάρα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι. Από εκεί και πέρα, η μάχη θα δοθεί στο αποτέλεσμα. Οι υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και ο πρωθυπουργός θα κριθεί από τον ελληνικό λαό το 2027 από τη συνολική απόδοση της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της Ν.Δ. ερωτηθείς για τους λόγους που οδήγησαν στο ποσοστό της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, ο Νότης Μηταράκης απάντησε: «Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ήταν ένα διχαστικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν ψήφισαν τον νόμο, όπως ξέρετε».


Ακόμα, ο Νότης Μηταράκης επεσήμανε, με αφορμή την ένταξη πολιτικών προσώπων που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο στο κυβερνητικό σχήμα, πως «ο πρωθυπουργός σεβάστηκε απολύτως τις απόψεις όλων των βουλευτών» και πρόσθεσε: «Αυτό που είπε ότι "σέβομαι τις απόψεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας" το έδειξε στην πράξη. Η Ν.Δ., και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη, άνοιξε την αποδοχή του κόμματος σε μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που έφτασε και στα όρια της κεντροαριστεράς, και αυτό έδωσε το 41%».

ieidiseis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη