22 Ιουν 2024

Γαλάτσι: Σε λειτουργία τέθηκε το πρώτο drone πυροπροστασίας με θερμική κάμερα στο Άλσος Βεΐκου

 

Δοκιμαστική πτήση του πρώτου drone πυροπροστασίας με θερμική κάμερα στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/6, παρουσία των δημάρχων Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, Ν. Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη και Φιλοθέης Ψυχικού, Χαράλαμπου Μπονάτσου, από κοινού με τον πρόεδρο ΣΠΑΤ & αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γαλατσίου, Παναγιώτη Ροπόδη, και τον αντιπρόεδρο ΣΠΑΤ & αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ν. Ιωνίας, Γ. Στέφα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Γαλατσίου στην ανακοίνωσή του, σκοπός του drone είναι να επιτηρεί τις δασικές εκτάσεις των τριών όμορων δήμων σε μια περίοδο που οι πυρκαγιές είναι τόσο συχνές στη χώρα μας στερώντας οξυγόνο και πράσινο απ’ όλους μας. “Με τη χρήση drone, μια υπηρεσία προχωρημένης τεχνολογίας για την επιτήρηση πυρασφάλειας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την έγκαιρη ανίχνευση καπνού φωτιάς, προστατεύουμε το πράσινο και τα δάση προσφέροντας λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης και φροντίζοντας τις μελλοντικές γενιές”.

Το drone θα περιπολεί μέρα και νύχτα με χρήση θερμικών καμερών από ύψος 120 μέτρων εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο και ανίχνευση καπνού – φωτιάς.

«Οι δήμοι πράττουμε το αυτονόητο ακόμη μια φορά και προχωράμε στη χρήση drone, 24 ώρες το 24ωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι στα μέτρα αντιπυρικής προστασίας προκειμένου η δασική αναδασωτέα περιοχή, που περικλείει τους τρεις δήμους, να είναι ασφαλής», δήλωσε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος. airetos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη