9 Ιουλ 2024

Ο ΔΕΔΔΗΕ κρατά ζωντανό το... ρουσφέτι - Σε πλήρη παράλυση η εξυπηρέτηση των πελατών


«Γη και ύδωρ» δίνουν οι πελάτες του ΔΕΔΔΗΕ για να ολοκληρωθεί το αίτημά τους όπως είναι η τοποθέτηση μετρητή κατανάλωση ενέργειας, η αντικατάσταση του αλλά και η υλοποίηση... συνδέσεων πάνελ φωτοβολταϊκών με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Τα «παρακάλια» των πελατών προς του υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ τόσο στις μεγαλουπόλεις όσο και στην επαρχία δεν έχουν προηγούμενο με τους αρμόδιους να απαντάνε θα κάνετε υπομονή για να ικανοποιηθεί το αίτημά σας.
Το ελληνικό δαιμόνιο καταφεύγει στην παράδοση, που είναι το ρουσφέτι.
Δεν διστάζει να επισκεφτεί το γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή για να υποβάλλει και επίσημα το πρόβλημα περιμένοντας τη λύση.
Η χαρά του εκπροσώπου του λαού είναι απερίγραπτη διότι φαίνεται χρήσιμος στους ψηφοφόρους, ο οποίος κινητοποιείται άμεσα για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
Οι οργανωμένοι εκπρόσωποι του λαού διαθέτουν άμεση επικοινωνία με τον κ. Τάσο Μάνο ο οποίος έχει αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ από το 2019.

Τα παράπονα έρχονται κατά δεκάδες

Το ΒankingΝews γίνεται αποδέκτης παραπόνων των πολιτών που αναζητούν μία απάντηση από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, που για να εγκαταστήσει ένα ρολόι μετρητή κατανάλωση ενέργειας σε ένα κατάστημα θα χρειαστεί το λιγότερο έξι μήνες, όπως και σε μία νεόδμητη οικοδομή η αλλαγή ιδιοκτήτη του ρολογιού δεν είναι και πιο εύκολη εργασία για το ΔΕΔΔΗΕ.
Πάντως ο αναγνώστης της οικονομικής ιστοσελίδας bankingnews με τα αρχικά Γ.Κ μας εμπιστεύθηκε το πρόβλημα του αναζητώντας να πληροφορηθεί πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής της επένδυσης με το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», που επιχορηγεί τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης και τους αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης, για αυτοκατανάλωση με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Το πρόγραμμα… τρέχει αλλά όχι οι διασυνδέσεις

Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή από τον Μάιο του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2024.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος κατανέμεται το ποσό των 45 εκατ. ευρώ για οικιακές εγκαταστάσεις – ευάλωτα νοικοκυριά με ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και το ύψος της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε στα 100 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προσχωρήσει στην επένδυση «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», κα αναμένουν περίπου επτά μήνες τον ΔΕΔΔΗΕ αρχικά να ολοκληρώσει την αντικατάσταση του μετρητή κατανάλωση ενέργειας όπως και τη μέτρηση της ενέργειας που δίνει η επένδυση στο ηλεκτρικό σύστημα.
Πρόκειται για την πρώτη πράξη του προγράμματος αλλά και του «δράματος» των ενδιαφερομένων που για εβδομάδες περνούν από το γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ ανά τη χώρα και αντικρίζουν ένα υπάλληλο που προσπαθεί να προωθήσει τα έγγραφα.
Η κατάθεση των αιτήσεων με τη βοήθεια της τεχνολογίας μέσα από τις πλατφόρμες διευκολύνουν το αρχικό στάδιο αλλά στη συνέχεια πέφτουν στα γραφειοκρατικά γρανάζια.
Το ΒΝ ζήτησε από τη διεύθυνση επικοινωνίας του ΔΕΔΔΗΕ να μας δώσει στοιχεία για την πορεία του προγράμματος αλλά το αίτημα χάθηκε
Ο βασικός πυλώνας διασύνδεσης των μικρών φωτοβολταϊκών δείχνει σημάδια κόπωσης και για όσους αναμένουν τις υπηρεσίες της εταιρείας κάνουν λόγο για κατάρρευση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη