16 Ιουλ 2024

Συνάντηση της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με την Αντιδήμαρχο Αγρινίου Χρυσούλα Τασολάμπρου για θέματα φεστιβαλικού τουρισμού


 Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Αγρινίου κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, προκειμένου να συζητήσουνθέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του φεστιβαλικού τουρισμού της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια, το Αγρίνιο, φιλοξενεί δύο επιτυχημένα φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών & το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, τα οποία και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η υφυπουργός, ως αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού τόνισε τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει ο θεματικός τουρισμός στις τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας κινητήρια δύναμη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Όπως ανέφερε η κα Έλενα Ράπτη: 

«Ο πολιτιστικός και φεστιβαλικός τουρισμός είναι ένα σπουδαίο εργαλείο ανάδειξης των τοπικών κοινωνιώνκαι μία μορφή τουρισμού, συνεχώς αναπτυσσόμενη. 

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις δεν είναι απλώς ευκαιρίες για ψυχαγωγία, αλλά και σημαντικά γεγονότα που συμβάλλουν στην προβολή της κουλτούρας και των παραδόσεων κάθε περιοχής, αναδεικνύοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμά της. 

Από πλευράς μας, ως Υπουργείο Τουρισμού, όχι μόνο ενθαρρύνουμε αλλά στηρίζουμε και στην πράξη τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες αυξάνουν την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί και στρατηγική μας προτεραιότητα».

 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη