28 Αυγ 2024

Nέα δημοσκόπηση...Οποιος σοβαρος κανει κομμα θα τους συντριψει ΟΛΟΥΣ...Ιδου η Ροδος


Πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων παραμένει η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνοντας το 22,2%, με το ποσοστό της όμως να καταγράφει σημαντική πτώση...

σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Interview για λογαριασμό της Politic.gr, όπου παρατηρείται μια σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας όσον αφορά την πρόθεση ψήφου.

Το πλέον εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης ωστόσο, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να εμφανίζεται ως το πέμπτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με μόλις 8,3%.

Η θέση αυτή αποτελεί ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται πλέον πίσω από το ΠΑΣΟΚ (11,7%), το ΚΚΕ (8,7%) και την Ελληνική Λύση (8,8%). Αυτό το αποτέλεσμα καταδεικνύει την έντονη απογοήτευση του εκλογικού σώματος προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγράφοντας τη διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με την πρόθεσή του να πέφτει στο 8,3% από το 13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερά γύρω στο 11%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός «ο κανένας»

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν 11% και 6% αντίστοιχα. Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι πως ένας στους δύο (48%) των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους προτεινόμενους καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, γεγονός που υπογραμμίζει τη γενικευμένη αμφισβήτηση προς την πολιτική ηγεσία.

Προηγείται ο Χάρης Δούκας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να επικρατεί με 26,3%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 22,7%. Με υψηλό ποσοστό ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη