15 Οκτ 2024

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ;


 Δεν θα είχαμε καμία διάθεση, να ασχοληθούμε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αλλά κάθε λίγο κάποια ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ξεφεύγει και προκαλεί .

   Διαβάζουμε λοιπόν στην τελευταία του δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Face Book το εξής : << Πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων ψήφισαν στην κάλπη του Σκουτάρεως για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Το οφείλουμε στον κόσμο της παράταξης. Για να διαπιστώσουν όλοι τα παιχνίδια που παίχτηκαν κάτω από το τραπέζι και οδήγησαν στο να ψηφίσουν μαζικά στελέχη πολιτικού γραφείου της ΝΔ στις εκλογές για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο βούρκος δεν έχει όρια τελικά. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να είναι σίγουροι μερικοί πως δεν ξεχνούμε.>>

Διαβάζοντας και τα σχόλια από κάτω, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Καρίπογλου, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια μεθοδευμένη ενέργεια κάποιου πολιτικού γραφείου (προφανώς Βουλευτού), που έστειλε μαζικά τα στελέχη του, να ψηφίσουν για Πρόεδρο, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην κάλπη του Σκουτάρεως. Και το εύλογο ερώτημα, κάθε αναγνώστη που διαθέτει κοινό νου, είναι γιατί κύριε Καρίπογλου, ΜΟΝΟΝ στο Σκούταρι και όχι και στον υπόλοιπο Νομό, για να επιτευχθεί καλύτερα ο σκοπός που εσείς αντιληφθήκατε και υπονοείτε ;   


Δεν ξέρουμε, αν με αυτή την ανάρτηση του ο κ. Καρίπογλου, θέλει να δικαιολογήσει τυχόν αποτυχία εκλογής δικού του υποψηφίου Προέδρου που υποστηρίζει ή αν κάποιος του μετέφερε εσφαλμένες ή ψευδείς πληροφορίες και αυτός τις πίστεψε ή προσπαθεί με υπονοούμενα να θίξει τη Νέα Δημοκρατία ή κάποιον Βουλευτή της, αλλά αυτό που ξέρουμε μετά βεβαιότητος, είναι ότι ο Πρόεδρος για άλλη μια φορά ρίχνει άσφαιρα… 

Να του θυμίσουμε λοιπόν, ότι και στις Δημοτικές εκλογές, κατηγόρησε τη ΝΟΔΕ ότι δήθεν με παρεμβάσεις της προσπάθησε να αλλοιώσει την ψήφο του Σερραϊκού λαού και όταν κλήθηκε δημοσίως, να κατονομάσει πρόσωπα και συγκεκριμένα γεγονότα, ο κ. Καρίπογλου εποίησε την νήσσαν  ( δηλαδή έκανε την πάπια)…

 

Ειλικρινά σαν Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Νομού Σερρών, δεν θα μας ενοχλούσε, αν ο κ. Καρίπογλουέκανε τις όποιες δηλώσεις και εξέφραζε τις πολιτικές του απόψεις και εκτιμήσεις, σαν Πολιτευτής έστω και παλαιάς κοπής, αλλά ο κ. Καρίπογλου είναι πολλά χρόνια γνωστός στην Σερραϊκή κοινωνία, ως ο Πρόεδρος του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου του Νομού Σερρών. Δηλαδή του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, που φέτος κλείνει εκατό (100) χρόνια λειτουργίας και έχει μια ιστορία καταξιομένων κατά το παρελθόν Προέδρων, όπως ο Λεόντιος Τριανταφυλλίδης, Αθανάσιος Βεζύρογλου, Δημήτριος Κολιντζίκης, Πασχάλης Αγγελίδης  κλπ.

Όταν λοιπόν ο κ. Καρίπογλου για μικροπολιτικούς λόγους, κάνει μια δήλωση- επισήμανση- ανακοίνωση- ανάρτηση σε ΜΚΔ και αυτή η δήλωση του αναπαράγεται στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ως δήλωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αποκτά αυτομάτως άλλη βαρύτητα και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, από ότι θα ελάμβανε μια δήλωση ενός οιουδήποτε Πολιτευτή, του όποιου πολιτικού κόμματος. Αλλά και στην κοινή γνώμη έχει άλλη βαρύτητα η άποψη του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, έστω και αν τις περισσότερες φορές, αυτή ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου. 

Καλούμε λοιπόν τον κ. Πρόεδρο-Πολιτευτή να κατονομάσει αυτή την φορά το πολιτικό γραφείο της ΝΔ που υπαινίσσεται και τα στελέχη του που πήγαν μαζικά, να ψηφίσουν στην κάλπη του Σκουτάρεως,για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή να κατεβάσει την ανάρτηση του, αν αυτή ήταν προϊόν εσφαλμένης πληροφόρησης ή κρίσης του.

Του συστήνουμε δε, αν προτιμά περισσότερο την άσκηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, από την εκπροσώπηση του Δικηγορικού Συλλόγου να πράξει το αυτονόητο και να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου.

Ευελπιστούμε επί αυτού του θέματος, να πάρει θέση και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, αν συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές, αλλά και οι Δικηγόροι και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αν τους εκφράζει ο Πρόεδρος σε όλες τις πολιτικές παρεμβάσεις του.

 

                      Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟ.Δ.Ε.) Σερρών   

 

                                Θεόδωρος Καμπούρης

 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη