Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Οκτ 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΑΤ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΑΣ

 


Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας. 

Συζητήθηκε το σύνολο των

ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας κάλεσε την ΕΘΕΑΣ να συνεισφέρει με εποικοδομητικό τρόπο στην αντιμετώπισή τους.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Σχέδιο Δράσης για εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, με κύριο στόχο τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ομαλή ροή στην καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. 

Επιπροσθέτως, ζητήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η συνεργασία για τα κόκκινα δάνεια και τις αδρανείς γαίες. 

Ειδικότερα για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να κλείσει ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν». Και πρόσθεσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο ΥπΑΑΤ, είναι πώς θα στηριχθεί ο κλάδος, με μια συνολική στρατηγική, η οποία θα άρει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, ο Παύλος Σατολιάς, ο Γενικός Διευθυντής Μόσχος Κορασίδης, η Ταμίας Διαμάντω Κρητικού, και ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής,. 

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος και Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Μπαγινέτας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη