18 Μαρ 2026
Δύο παραιτήσεις που σοκάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ! – Πηγαίνουν στον Αλέξη Τσίπρα
Φυγή στελεχών πρώτης γραμμής προς το «στρατηγείο» Τσίπρα στην οδό Αμαλίας – Η αμηχανία της ηγεσίας Φάμελλου μπροστά στο «ξήλωμα» του κομματικού μηχανισμού λίγο πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή
Μια ηχηρή απώλεια για τον επικοινωνιακό και οργανωτικό...
μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η παραίτηση του Γρηγόρη Θεοδωράκη (16 Μαρτίου 2026). Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής επέλεξε να αποχωρήσει από όλα τα κομματικά του αξιώματα, κρατώντας χαμηλούς τόνους για να μην προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς. Οι πληροφορίες, ωστόσο, είναι σαφείς: ο κ. Θεοδωράκης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα από την περίοδο της διακυβέρνησης, μετακινείται πλέον επίσημα στο γραφείο της οδού Αμαλίας, ενισχύοντας το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού εν μέσω σεναρίων για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.
Στέλιος Αποστόλου: Το τέλος μιας εποχής στο κοινοβουλευτικό έργο
Η αμηχανία στην Κουμουνδούρου επιτάθηκε με τη γνωστοποίηση της παραίτησης του Στέλιου Αποστόλου από τη θέση του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ (Ειδικών Επιτροπών Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου). Ο κ. Αποστόλου, επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του αείμνηστου Αλέκου Φλαμπουράρη, αποτελούσε έναν από τους βασικούς «πυλώνες» της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η απόφασή του να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του, αν και παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ερμηνεύεται ως ακόμη ένα δείγμα της αποστασιοποίησης έμπειρων στελεχών από την τρέχουσα ηγεσία και της στροφής τους προς το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα.
Το «ξήλωμα» του πουλόβερ και η σκιά του Ινστιτούτου
Οι δύο αυτές παραιτήσεις, που αφορούν πρόσωπα εγνωσμένης αξίας και χαμηλών τόνων, προκαλούν έντονο προβληματισμό για τη συνοχή του κόμματος ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο. Το «ξήλωμα» του κομματικού πουλόβερ φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την επικείμενη σύσταση νέου φορέα ή τη δραστηριοποίηση του Ινστιτούτου Τσίπρα, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη των συσχετισμών για την αυτόνομη κάθοδο ή τις συνεργασίες μυρίζει «μπαρούτι». Η φυγή στελεχών πρώτης γραμμής προς τη λεωφόρο Αμαλίας δείχνει ότι το κέντρο βάρους της προοδευτικής παράταξης μετατοπίζεται εκτός των τειχών της Κουμουνδούρου.
https://periodista.gr/
