20 Απρ 2009

το Republic of Macedonia έγινε Macedonia στη wikipedia

Γράφει ο αναγνώστης:
Εχθές είχαμε την χειρότερη δυνατή πιθανότητα που θα μπορούσε να συμβεί στη wikipedia. Το άρθρο http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia που αναφερόταν στη χώρα, μεταφέρθηκε στο άρθρο σκέτα http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia το οποίο προηγουμένως και για πολλά χρόνια χρησιμοποιούταν σαν μια εισαγωγική σελίδα, για να.. επιλέξει ο χρήστης την "Μακεδονία" που ζητούσε. Αυτή η σελίδα πήγε πλέον στο http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(disambiguation) . Είναι πραγματικά τραγικά αυτά που συμβαίνουν και πόσο μάλλον όταν ένας διαχειριστής παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς να κάνει προηγουμένως συζήτηση, με το έτσι θέλω!
Επίσης πριν από ένα μήνα, στην Αγγλική και πάλι έκδοση της wikipedia και συγκεκριμένα στο άρθρο που αφορά την Ελλάδα http://en.wikipedia.org/wiki/Greece υπήρξε μια εκτεταμένη συζήτηση για το κατά πόσο ήταν σωστό να αναφέρεται η χώρα στα βόρεια σύνορα μας ως "the former Yugoslav Republic of Macedonia". Μετά από μια ψηφοφορία και έκθεση των θέσεων της κάθε πλευράς, αποφασίστηκε η χρήση του "Republic of Macedonia", με το σκεπτικό της ομοιογένειας στα άρθρα της wikipedia. Η πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής ήταν ξένοι (όχι Σκοπιανοί), οι οποίοι πλέον έχουν φτάσει να μας αποκαλούν και γραφικούς.
Για όλα αυτά φυσικά δεν φταίει η ενεργή Ελληνική κοινότητα, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα, άλλα οι πολιτικές των κομμάτων από την αρχή του ζητήματος έως τώρα. Δυστυχώς κανένας πολιτικός χώρος, δεν έκανε μία οργανωμένη προσπάθεια ενημέρωσης στο εξωτερικό, για να πείσει για τα δίκαια της χώρας μας. Τους ψηφίζουμε, για να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να μην ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της πλούσιας ιστορίας μας. Η πολιτική πρέπει να έχει σχεδιασμό σε βάθος χρόνου, για να φτάσουμε με μικρά και σταθερά βήματα στο στόχο μας. Έτσι κάνουν όλες οι νορμάλ χώρες και όχι με πυροτεχνήματα της στιγμής, χωρίς κανένα αντίκρυσμα και μόνο για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Η πολιτική δεν είναι "άρπα κόλα", όταν παίζονται τα κυριαρχικά και πολιτισμικά σου συμφέροντα σε μια περιοχή.
Στην αρχή της λειτουργίας της wikipedia το κύριο άρθρο της χώρας αναφερόταν ως "the former Yugoslav Republic of Macedonia", έπειτα μετά από πιέσεις των Σκοπιανών, τις υπερβολικές δήθεν αιτιάσεις των Ελλήνων (παράλογες, εθνικιστικές, ακροδεξιές κλπ), το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και ελεύθερης επιλογής μιας χώρας να ονομάζεται όπως αυτή επιθυμεί, άλλαξε σε "Republic of Macedonia". Τώρα ήρθε και η σειρά να αλλάξει η ονομασία και στα άρθρα Ελληνικού ενδιαφέροντος.
Όπως έχετε καταλάβει, είναι άκρως σοβαρό το θέμα, πλέον ονομάζεται στην μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη ως σκέτο "Μακεδονία", ούτε δημοκρατία, ούτε πρώην, ούτε άνω, ούτε κάτω, ούτε δίπλα! Σε λιγότερο από 1 μήνα έχουμε δεχτεί δυο δυνατά χτυπήματα τα οποία ήταν ύπουλα και καλά προσχεδιασμένα. Φυσικά οι εθνικιστές, οι ακροδεξιοί, οι φανατικοί, είμαστε εμείς σε αυτή την κοινότητα και όχι το φασιστικό κράτος του Γκρουέφσκι και των ομοίων τους... να τα χαιρόμαστε και να αναμένουμε, σίγουρα έρχονται και άλλα! :-(
...
Σημείωση: Υποθέτουμε ότι -ως συνήθως- πρόκειται για ελληνικό δάκτυλο !!!. Οι Σκοπιανοί δεν ασχολούνται τόσο με το θέμα. Φανατικότεροι του Γκρούεσκι, είναι κάποιοι βλαμμένοι Έλληνες (καμια 50αριά όλοι κι όλοι) που έχουν συγκροτήσει τη "στρατιά των ηλιθίων". Είναι εντυπωσιακό το πόσο καμμένοι εγκέφαλοι υπάρχουν σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πάει ποτέ τους, στα Σκόπια, δεν έχουν ιδέα για το που ακριβώς είναι το πρόβλημα, δεν έχουν σλαβική καταγωγή ή σλαβομακεδονική συνείδηση, αλλά κάθονται 23 ώρες το 24ωρο πάνω από ένα πληκτρολόγιο και επιτίθενται σε ό,τι εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων. Έτσι, απλά από "αντίθεση". Από μίσος σε ό,τι αγαπούν οι πολλοί. Προφανώς είναι οι συνέπειες του μικρού γεννητικού μορίου τους και της χρόνιας παρατεταμένης αποχής τους από την γεννετήσια πράξη. Αφήστε τους να αυτοϊκανοποιούνται.....Μόνο σεξολόγοι μπορούν να ερμηνέυσουν το φαινόμενο....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη