6 Ιουλ 2010

Ο Ιβάν Σαββίδης εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων

Ιβάν Σαββίδης, 19 - Γιώργος Παρχαρίδης, 17
Η ενότητα του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάδειξη και πάλι του Ποντιακού ζητήματος στο προσκήνιο.

Αυτό είναι το μήνυμα της εκλογής του Ιβάν Σαββίδη ως Προέδρου στη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., που πραγματοποιήθηκε στην ...
Αθήνα στις 3 Ιουλίου και κατά την οποία ο κ. Ιβάν Σαββίδης πλειοψήφησε με 19 ψήφους έναντι 17 του συνυποψήφιου του Πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργου Παρχαρίδη.

Ο κ. Παρχαρίδης αμέσως μετά την εκλογή έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Σαββίδη και να δεσμευθεί ότι θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες που θα καταβάλλει ως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργάνου του Ποντιακού Ελληνισμού για την επίτευξη κοινών στόχων και την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Όσον αφορά την εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου, ο κ. Ιβάν Σαββίδης κάλεσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να στηρίξουν ομόφωνα την επιλογή του Προέδρου της Π.Ο.Ε. κ. Παρχαρίδη. Αναπληρωτής Πρόεδρος εξελέγη με ψήφους 27 υπέρ έναντι 6 κατά ο κ. Αντωνιάδης Χρήστος.

Ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους Ποντίους ανά την υφήλιο απετέλεσε και η προγραμματική ομιλία του κ. Ιβάν Σαββίδη που εκφώνησε ενώπιον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την επομένη Κυριακή 4 Ιουλίου.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη Διεθνή Κοινότητα, η ανάδειξη της ιστορίας και του Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού, η επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους ομογενείς των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και μια νέα στρατηγική ενότητας μέσα από μια νέα ενισχυμένη οργανωτική δομή με αιχμή του δόρατος τη νεολαία του Ποντιακού Κινήματος, είναι μερικά από τα θέματα που έθεσε κατά την προγραμματική του ομιλία.

"Έχουμε χρέος στους προγόνους μας και καθήκον προς τη Νέα Γενιά να πετύχουμε. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο όλοι μαζί. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτό τον αγώνα" τόνισε σχετικά.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, ενώ αναμένεται εντός του επόμενου μήνα η διαβούλευση των μελών για τον τόπο διεξαγωγής του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου, σε 13 ακριβώς μήνες από σήμερα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη