8 Ιουλ 2010

Η αλήθεια για το "αεροπλάνο της ΜΑΤ", που προσγειώθηκε στην Κέρκυρα


Σήμερα κυκλοφορεί σε κάποια Σερβικά sites, αλλά και σε Ελληνικά που την αναπαρήγαγαν, η είδηση "Σκοπιανά αεροπλάνα ξεκινούν πτήση Βελιγράδι-Κέρκυρα".

Φυσικά και δεν ήρθε κανένα αεροπλάνο με το σήμα της ΜΑΤ (που έκλεισε) ή "macedonian airlines".

Ας τα πάρουμε από την αρχή:


Η ψευτοΜακεδονικές αερογραμμές αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, έμειναν χωρίς στόλο, και χρεωκόπησαν.

Οι επενδυτές

Μετά την εκκαθάριση, η εταιρεία, δηλαδή το πτητικό έργο, αφού η ΜΑΤ δεν είχε αεροπλάνα (!), πέρασε σε χέρια Σέρβων επιχειρηματιών και συγκεκριμένα της Σερβικής ...MG Group στην οποία εκτελεστικός Διευθυντής είναι ο Darko Milačić (φωτο).

Ανακρίβεια πρώτη: Η επενδυτική εταιρεία λέγεται MK Group και όχι Metropolitan Investment Group και ο Darko Milačić είναι εκτελεστικός Διευθυντής και όχι ιδιοκτήτης. Ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο Miodrag Kostić, εξ' ου και το MK Group.

Η εταιρεία ασχολείται με αγροτικά προϊόντα και έχει δεκάδες θυγατρικές και συνεργάτες σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Tο site της είναι http://www.mkgroup.rs/index.html

Η πτήση

Ένα τουριστικό γραφείο του Βελιγραδίου, το Kon tiki Travel, (http://www.kontiki.rs/home.1.html) που κουβαλάει χιλιάδες Σέρβους κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με πτήσεις τσάρτερ, αγόρασε το αεροπλάνο από την αυτοαποκαλούμενη ΜΑΤ, που δεν είναι όμως αναγνωρισμένη έτσι.
Το αεροπλάνο είναι ένα Boeing 737-500, εκατόν είκοσι (120) θέσεων και είναι αυτό, που βλέπετε στη φωτογραφία. Έχει το λογότυπο της Kon Tiki Travel και στο φτερό τα χρώματα της FYROM, ενώ γράφει MAT AIRWAYS στο μπροστινό μέρος.


Ανακρίβεια δεύτερη: Το αεροσκάφος αυτό, αποκτήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2009, σε δημοπρασία στο Λονδίνο και πετάει με τον κωδικό της AVIOGENEX (http://www.aviogenex.com/), που είναι AGX και φυσικά όχι ΜΑΤ. Είναι αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας AVIOGENEX και όχι κάποιας ΜΑΤ.

Η Kon Tiki travel, έστησε πριν από 6 μήνες υποκατάστημα και στα Σκόπια, το οποίο ονομάζεται Kon Tiki Sky και (θα) χρησιμοποιεί το ίδιο αεροπλάνο (όταν βρει πελάτες).

Ανακρίβεια τελευταία: Την είδηση δεν έχει το δίκτυο B92 όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα.

Ανακεφαλαίωση: Η πτήση ήταν από το Βελιγράδι, προς Κέρκυρα, από την εταιρεία AGX με το αεροπλάνο της φωτογραφίας. Δεν υπάρχει εταιρεία με τον κωδικό ΜΑΤ στον ICAO. Ή μάλλον υπάρχει, η MAINE AVIATION AIRCRAFT CHARTER (κλικ εδώ). Τα υπόλοιπα περί "Macedonian Airlines", είναι όνειρα θερινής νυκτός των Σκοπιανών. H νέα MAT Airlines, δεν έχει καμμιά σχέση με την πτωχευμένη "Maceodonian Airlines Transport (MAT)". Και φυσικά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε σε ένα αεροπλάνο της εταιρείας AGX που φέρνει τουρίστες από τη Σερβία, να προσγειωθεί στην Κέρκυρα !


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη