Δεν θα συμμετέχει στις εκλογές το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ / VINOZITO

27 Οκτ 2010

Σε δελτίο τύπου του, ο πολιτικός σχηματισμός Ουράνιο Τόξο, μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση το Ουράνιο Τόξο δεν θα συμμετέχει. Από την μία είναι δυσβάστακτο οικονομικά να μπορεί να σταθεί σε μία προ-εκλογική διαδικασία ένα μικρό κόμμα. Άλλωστε η οικονομική-ιδεολογική ανεξάρτητη στάση και πολιτική του Τόξου όλα αυτά τα χρόνια, έχει τίμημα. Από την άλλη είναι τεράστια η δυσκολία συμμετοχής με βάση τον πρόχειρα ψηφισμένο εκλογικό νόμο όπου δεν μπορούν τα μικρά κόμματα να προετοιμαστούν κατάλληλα, να ενημερώσουν-ενημερωθούν πολίτες και υποψήφιοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για τον νέο νόμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ελάχιστα μικρά μη κοινοβουλευτικά κόμματα μπορούν να συμμετέχουν. Ακόμη και ανεξάρτητες λίστες δεν είναι εύκολο υπό αυτές τις συνθήκες να δημιουργηθούν και να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές".
Share

5 σχόλια:

 1. Δεν μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές λέει. Μπορεί όμως να μας ψυχαγωγεί! Ας αλλάξει και όνομα επιτέλους, όλοι νομίζουν πως είναι κόμμα των γκέι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν μπορουν να βρουν ατομα να συμπληρωσουν τις λιστες των υποψηφιων.Τελικα ποσοι ειναι ολοι μαζι? 40 50 60 γιατι για παραπανω δεν βγαινουν και αν δεν βρισκονταν και οι προδοτες οι "δικοι" μας δεν θα γεμιζαν ουτε το καφενειο τους.
  Ρε ουστ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί "δυσβάσταχτο οικονομικό τίμημα;"
  Κάνει περικοπές και ο Σόρρος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παπαριές!
  Εντάξει, που να βρει και να στελεχώσει ένα ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  Θα μπορούσε όμως άνετα να σχηματίσει συνδυασμούς σε κάποιους δήμους, έστω 1-2. Με υποτιθέμενο πληθυσμό εθνικώς "Μακεδόνων" να ξεπερνούν κατά πολύ το 50% σε ορισμένους δήμους θα μπορούσε αν όχι να εκλέξει δήμαρχο τουλάχιστον να σχηματίσει αντιπολιτευτικές δημοτικές παρατάξεις.
  Αλλά, δεν το κάνει για να μη φανεί η γύμνια του, να μη φανεί ότι δεν έχει παρά ελάχιστη απήχηση στους πολίτες στους οποίους απευθύνεται.

  Αντ' αυτού συμπληρώνει το δελτίο τύπου:
  "Γενικά, σε αυτές τις εκλογές μπορούν τα μέλη και οι συμπαθούντες του κόμματος να ψηφίζουν άτομα-προσωπικότητες που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε λίστα υποψηφίων με βάση τα κριτήρια που καθορίζει η πολιτική ιδεολογία-στάση του Τόξου όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρούμε ότι υποψήφιος-εκλεγμένος με μακεδονική εθνική συνείδηση δίνει την δυνατότητα για ακόμη καλύτερη-χρήσιμη συμμετοχή στα κοινά σε αυτοδιοικητικές πολιτικές.

  Δηλαδή συνίσταται να ψηφιστούν όσοι έχουν "μακεδονική εθνική συνείδηση".
  Μα, ποιοί είναι αυτοί? Γιατί δεν τους αναφέρει ονομαστικά, ώστε τα μέλη και οι συμπαθούντες του Ουράνιου τόξου, να τους ψηφίσουν?
  Πάλι, συνομωτικά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη