28 Φεβ 2011

Παύλος Αλτίνης

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΗΝΥΣΗ
Είναι ο δικηγόρος που μήνυσε τον Πρωθυπουργό, επειδή δεν έχουν προχωρήσει διαδικασίες για την κατάσχεση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο Παύλος Αλτίνης, είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ενώ, παράλληλα, διαθέτει πτυχίο στα...
εφαρμοσμένα οικονομικά και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο Πολιτικά Θέματα της Δυτικής Ευρώπης. Διετέλεσε Νομάρχης Φλώρινας. Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στις Βουλευτικές εκλογές του 1990 και του 1993 και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, πήρε το "χρίσμα" του ΛΑ.Ο.Σ. στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στη μήνυσή του, ο Παύλος Αλτίνης εκ Φλωρίνης, γράφει:

Προς την κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας


ΕΓΚΛΗΣΗ

Παύλου Αλτίνη του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Φλώρινας (Ικάρου 1)

ΚΑΤΑ

1. Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα, Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κατοίκου Αθηνών και,

2. Παντός υπευθύνου

Φλώρινα 25-2-2011

----------------------------

Α. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΑΚΗ) ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

Εδώ και πολλούς μήνες δημοσιεύονται πάρα πολλά δημοσιεύματα κατά τα οποία ο Απόστολος – Αθανάσιος (Άκης) Τσοχατζόπουλος, τ. Βουλευτής και τ. Υπουργός, έχει πλουτίσει παράνομα και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικώτερα:

Α.1 ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Ημερησία» στις 7-2-2011, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην διεύθυνση:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=96005159

«Der Spiegel: Ο Α. Τσοχατζόπουλος εμπλέκεται σε μίζες 55 εκατ. ευρώ για υποβρύχια

Την υπόθεση ερευνά και η ελληνική Δικαιοσύνη και ήδη δυο Έλληνες εισαγγελείς έχουν μεταβεί στη Χάγη, όπου αντάλλαξαν στοιχεία με Γερμανούς συναδέλφους τους

Μια ολόκληρη ομάδα είχε δημιουργηθεί από τη γερμανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων, που αποκλειστικό σκοπό είχε τη χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Το γερμανικό περιοδικό επικαλούμενο έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης, αναφέρεται με λεπτομέρειςσ το θέμα αυτό και εμπλέκει το όνομα του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλο σε υπόθεση ύποπτων διαδρομών 55 εκατ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων την περίοδο 2002-2004.

Για την εμπλοκή του πρώην υπουργού φέρεται να έχουν καταθέσει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται σε εμπλοκή και της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου, πρώην συμβούλου γερμανικών εταιρειών εξοπλισμού.

Την υπόθεση ερευνά και η ελληνική Δικαιοσύνη και ήδη δυο Έλληνες εισαγγελείς έχουν μεταβεί στη Χάγη, όπου αντάλλαξαν στοιχεία με Γερμανούς συναδέλφους τους.»

Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο NEW POST την 7-2-2011 στην διεύθυνση: http://www.newpost.gr/ και στην ειδικότερη ανάρτηση:

attachment:/300/21665-SPIEGEL-Μίζες-55-εκατ-στη-Ferrostaal-για-τα-υποβρύχια-που-έγερναν.htm:

«SPIEGEL: Μίζες 55 εκατ. στη Ferrostaal για τα υποβρύχια που έγερναν

Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011 10:36

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για σκάνδαλα με μίζες στην εταιρεία Ferrostaal, η οποία μεταξύ άλλων είχε αναλάβει το κλείσιμο συμφωνίας πώλησης γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 της HDW με το ελληνικό Δημόσιο, δημοσιεύει στο νέο τεύχος του το εβδομαδιαίο περιοδικό DER SPIEGEL με τίτλο «Κωδικός “Κύκλος προσευχής» και υπότιτλο «Τα πρακτικά των ανακρίσεων της εισαγγελίας του Μονάχου περιγράφουν στην υπόθεση της Ferrostaal την εικόνα ενός προφανώς πολύ διεφθαρμένου ομίλου. Στο επίκεντρο: γερμανικά υποβρύχια, το καμάρι της εγχώριας εξοπλιστικής βιομηχανίας».

Το δημοσίευμα αναφέρεται αρχικά στον όγκο της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί για το σκάνδαλο Ferrostaal, στο οποίο εμπλέκονται περί τα 50 άτομα με την κατηγορία της δωροδοκίας και της απιστίας, αλά και στις προσπάθειες που έκαναν αρχικά να αποκρύψουν τεκμήρια της δραστηριότητάς τους με παράνομους χρηματισμούς για την κατακύρωση παραγγελιών υποβρυχίων και εξοπλιστικών εν γένει. Ως τέτοια περίπτωση αναφέρεται ο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal Horst W., που μεταξύ άλλων έκρυψε στο σπίτι της νύφης του μια λίστα με ύποπτες πληρωμές στην Ελλάδα.

Αποδείξεις μέχρι τώρα δεν υπάρχουν, αλλά το βέβαιο είναι – γράφει το SPIEGEL – ότι «η υπόθεση Ferrostaal μας παραπέμπει άμεσα πίσω σε δυσάρεστες περιόδους της μιζαδόρικης Γερμανικής Δημοκρατίας, σε ονόματα που εμφανίζονται και στην εξοπλιστική συμφωνία της διακυβέρνησης Κολ, δηλαδή στην πώληση 36 ανιχνευτικών τεθωρακισμένων Fuchs στη Σαουδική Αραβία, κατά την οποία 220 εκατ. μάρκα μπήκαν σε λογαριασμούς off shore εταιρειών».

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

“Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται το καμάρι της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας: τα υποβρύχια των ναυπηγείων HDW του Κιέλου. Τα καλύτερα και πλέον σύγχρονα υποβρύχια του κόσμου. Το υποβρύχιο εξ ορισμού. Αλλά για να πωληθεί στο εξωτερικό μόνο χάρη στη Ferrostaal και με τη βοήθεια μίζας.

Στα τέλη Οκτωβρίου 2010 οι έρευνες δεν είχαν εντοπίσει ακόμα ποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη νότιο Αφρική είχαν δωροδοκηθεί. Ίσως και να μη βρεθεί ποτέ ποιοι ήταν. Εξ ου και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων μιλούν για εκβιαστικές πιέσεις μιας εισαγγελίας, που δεν διαθέτει αποδείξεις. Αλλά το ότι οι εντυπωσιακά μεγάλες προμήθειες, που πλήρωσε η Ferrostaal σε δήθεν συμβούλους, έχουν μικρή σχέση με την παροχή συμβουλών και αφορούν περισσότερο το μοίρασμα ‘μιζών’, αυτό θεωρείται πλέον βέβαιο από τους ερευνητές της υπόθεσης. Το αργότερο από τότε που ερευνούν όλο και βαθύτερα τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Τι μέρα η 2α Νοεμβρίου 2010. Μέρα γιορτής στο Κίελο. Επιτέλους. Μετά από 4 χρόνια, που ο ‘Παπανικολής’ έμεινε στο ‘ντοκ’ της HDW, έχοντας παραγγελθεί αλλά όχι παραληφθεί, κυμάτιζε στο υποβρύχιο η ελληνική σημαία. Ένας Έλληνας αντιναύαρχος εκθείαζε την υπέροχη τεχνολογία. Και ο Έλληνας πρέσβης ερωτεύτηκε αμέσως τις καμπύλες του υπερόπλου.

Από το 2000 είχε παραγγείλει η Ελλάδα τέσσερα υποβρύχια του νέου τύπου 214, ένα αυτό του Κιέλου και ακόμα τρία για να κατασκευαστούν σε ελληνικό ναυπηγείο, συνολικής αξίας 1,14 δις. ευρώ. Τότε στην Αθήνα κυβερνούσε ακόμα το ΠΑΣΟΚ. Μετά, το 2004, ήλθε στην εξουσία η ΝΔ και δεν ήθελε πια το υποβρύχιο, δήθεν επειδή έγερνε πολύ. Στην πραγματικότητα έγερνε μάλλον η χρηματοδότηση. Από το 2009 όμως το λόγο είχε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Και όλα ήταν καλά. “

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στο ρόλο του Johann Friedrich Haun, που μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2003 ήταν ο δεύτερος τη τάξει στη HDW και 32 χρόνια πριν στη Ferrostaal, ένας από τους σημαντικότερους μάνατζερ με μεγάλη επιρροή στο χώρο της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας. Όσα είπε ο Χάουν στην έκτη κατάθεσή του στις 27 Οκτωβρίου 2010- γράφει το SPIEGEL – ήταν καθοριστικά για την υπόθεση:

Ο ίδιος – είπε – δεν μίλησε ποτέ με συμβούλους για δωροδοκία, που είχε εγγράψει η Ferrostaal όσον αφορά τη συμφωνία πώλησης υποβρυχίων στην Ελλάδα. «Ήταν μια συμφωνία κυρίων». Αλλά «για τον καθένα ήταν σαφές ότι»: Αν ήταν αναγκαίο να δώσουν αυτοί οι σύμβουλοι χρήματα σε άτομα σημαντικά για τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να κερδηθεί η παραγγελία, τότε αυτό και έπρεπε να γίνει. Ο Χάουν είπε επίσης ότι κατά την άποψή του είναι σίγουρο ότι και σ’ αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο έγινε. Κι αν έγινε, «για μένα ήταν εντάξει». Ακόμα τόνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πόσα χρήματα από τις παχυλές προμήθειες των συμβούλων κατέληξαν τελικά σε ‘μίζες’ και για ποιους, και δεν ήθελε ούτως ή άλλως να ξέρει. Ωστόσο ένα πράγμα πιστεύει ότι μπορεί να πει ο Χάουν με βεβαιότητα: «Σαν Γερμανός δεν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα». Όχι, χωρίς μια «Team A», έναν «Κύκλο προσευχής» – κωδικούς, που χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως συνήγοροι των συμφερόντων της Ferrostaal.

Το SPIEGEL αναφέρει ότι η υπόθεση Ferrostaal σχετικά με ύποπτες πληρωμές δεν αφορά μόνο την πώληση γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα, αλλά και άλλα ‘ντιλ’ της εταιρείας με χώρες όπως η Αίγυπτος, η Αργεντινή και η Κολομβία. Αλλά καμιά υπόθεση δεν φωτίστηκε έκτοτε περισσότερο από τους ερευνητές της εισαγγελίας Μονάχου όσο η συμφωνία για τα υποβρύχια με την Ελλάδα, για την οποία πρόσφατα ενδιαφέρθηκε και η εισαγγελία Αθηνών. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση έχει μεγάλο παρελθόν τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Γερμανούς.

Από τις καταθέσεις του J.F. Haun και του διευθύνοντος συμβούλου της HDW Walter Klausmann προέκυψε ότι η παραγγελία υποβρυχίων του τύπου 214 από την Ελλάδα το 2000 λειτούργησε σαν ‘κράχτης’ για το marketing του νέου προϊόντος της HDW, προκειμένου να ενδιαφερθούν να αγοράσουν και άλλες χώρες. Oι προετοιμασίες είχαν αρχίσει ήδη το 1997, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα υποβρύχια. Υπήρχαν βέβαια και άλλες προσφορές, από τους Σουηδούς, τους Ολλανδούς και κυρίως τους Γάλλους, και μάλιστα σε πολύ φθηνότερη τιμή.

Ο Χάουν κατέθεσε στους ανακριτές ότι στην Ελλάδα δεν κλείνεις δουλειές χωρίς να είσαι «κοινωνικά και πολιτικά καλά δικτυωμένος». Γι’ αυτό – κατά τον Χάουν – και ο γάλλος πρέσβης ήταν κάθε τρεις και λίγο στα γραφεία των ελλήνων Υπ. Άμυνας και Οικονομικών. Αλλά και ο Χάουν ήξερε καλά έναν «καθ’ όλα αξιότιμο άνθρωπο», που γνώριζε τα πράγματα. Κι αυτός ήταν ο Hermann Graf von Pouckler.

O φον Πούκλερ ήταν κομματικός φίλος του Franz Josef Strau και μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης της εταιρείας Eurotechnik GmbH. Είχε γίνει γνωστός ως μεσάζων για να κλείνουν δουλειές για τη γερμανική βιομηχανία στο εξωτερικό. Τη δεκαετία του ’80 ήταν εκπρόσωπος των Odenwaldwerke σε πολλές χώρες, που κατασκεύαζαν και τα τεθωρακισμένα τύπου Fuchs. Η Thyssen είχε πουλήσει το 1991 36 τέτοια τεθωρακισμένα στη Σαουδική Αραβία με 220 εκατομ. μάρκα προμήθεια, που αναφερόταν ως «χρήσιμες δαπάνες», κυρίως σε δύο εταιρείες του Παναμά, με ιδιοκτήτη τον Mansour Ojjeh, σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχο.

Ο Πούκλερ αρνείται ότι ήταν ο γερμανός μεσάζων του Ojjeh για την Thyssen, αλλά ο μάνατζερ της Thyssen Jurgen Maumann έχει ήδη καταθέσει ότι τον συνάντησε στις 9.10.1990 για να μιλήσουν για το ‘ντιλ’ των τεθωρακισμένων Fuchs. Συνοδευόταν μάλιστα και από κάποιον Λιβανέζο με το ψευδώνυμο Ago, που το Μάρτιο του 1991 έκλεισε τη συμφωνία με τους Σαουδάραβες στο Λονδίνο.

Ο Πούκλερ και ο Άγκο εμφανίζονται στο προσκήνιο για την παραγγελία των υποβρυχίων από την Ελλάδα το 1997. Και το ‘ντιλ’ ακολουθεί την ίδια μέθοδο για να κλείσει, όπως στην περίπτωση των τεθωρακισμένων Fuchs. Και πάλι εμβάζονται χρήματα σε δήθεν εταιρείες συμβούλων σε ‘φορολογικούς παραδείσους’, που παίρνουν παχυλές προμήθειες, για να τις μοιράσουν στη συνέχεια σε πολιτικούς η αξιωματούχους του ελληνικού δημοσίου. Τα συμβόλαια με αυτούς τους ‘συμβούλους’ κατατίθενται επίσης σε θυρίδες ελβετικής τράπεζας.

Ο Πούκλερ έχει καταθέσει ότι ο Χάουν τον προσέγγισε για να τον βοηθήσει στο θέμα της συμφωνίας με την Ελλάδα για την παραγγελία υποβρυχίων. Και τότε γεννήθηκε το Team A με τον κωδικό «Κύκλος προσευχής», στον οποίο ανήκαν ο Χάουν, ο Πούκλερ, ο ‘Άγκο’, ένας παιδικός φίλος του, που τον γνώριζε και ο Πούκλερ, και ένας έλληνας αρχιτέκτονας, που κατά τον Χάουν τους σύστησε ο τότε Υπ. Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος. «Οι δυο τους γνωρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ, ήταν φίλοι από παλιά», ανέφερε στην κατάθεσή του ο Χάουν. Ο πολιτικός αρνήθηκε να μιλήσει στο SPIEGEL.

Εδώ μπαίνει και ο μεγάλος άγνωστος, που αυτοαποκαλείται Αλέξανδρος Αβατάγγελος, αλλά η εισαγγελία δεν είναι βέβαιη ούτε καν αν γράφεται έτσι το όνομά του. Δήλωσε διεύθυνση κατοικίας στην Κύπρο, που στη συνέχεια αποδείχτηκε ανύπαρκτη. Ωστόσο ο ‘Αγκο επέμενε ότι θα ήταν χρήσιμος και έπρεπε να ενταχθεί στην ομάδα. Ανήκε μάλιστα στο αραβικό παρακλάδι της. Και τελικά συμπεριελήφθη στο ?Team A?.

Τον Ιούνιο του 1997, στο ξενοδοχείο Baur au Lac της Ζυρίχης, πραγματοποιείται η καθοριστική συνάντηση, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της εισαγγελίας Μονάχου. Τότε υπογράφονται και τα μυστικά συμβόλαια από τα μέλη του Team A για τρεις εταιρείες με έδρα την Καραϊβική. Αν η Ελλάδα πράγματι παραγγείλει τα υποβρύχια, θα λάβουν 4,5% επί της τιμής αγοράς, αυτό ήταν το ‘ντιλ’. Για τη Ferrostaal υπέγραψε ο ειδικός του Χάουν για ελληνικά θέματα Hans-Dieter M., παλιός υπάλληλος της εταιρείας με 40ετή προϋπηρεσία. Στη συνέχεια τα συμβόλαια κλειδώνονται στη θυρίδα αρ. 20843 της UBS.

Όταν το 2000 η ελληνική κυβέρνηση κατακυρώνει την παραγγελία τεσσάρων νέων υποβρυχίων στους Γερμανούς και μετά από δύο χρόνια αναθέτει στη HDW και τον εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων, αρχίζει να ρέει το χρήμα:

Όπως αναφέρουν τα πρακτικά της εισαγγελίας, η Ferrostaal κατέβαλε χρήματα στον επίσημο εμπορικό αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα. Αυτός έπρεπε να λάβει 7,5% προμήθεια για τη συμφωνία, 120 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, το 3% ήταν για τον ίδιο και το άλλο 4,5% προοριζόταν για το “Team A”. Η εταιρεία του Πούκλερ πήρε «μόνο» 300.000 ευρώ.

Η χρησιμοποίηση του επίσημου αντιπροσώπου της Ferrostaal στην Ελλάδα Hans-Dieter M. έγινε τελικά, επειδή μετά το Φεβρουάριο του 1999 άλλαξε ο γερμανικός νόμος, που επέτρεπε σε γερμανικές εταιρείες να δίνουν χρήματα για να πάρουν δουλειές στο εξωτερικό δηλώνοντάς τα στη γερμανική εφορία. Έτσι, η Ferrostaal δεν μπορούσε πλέον να στέλνει χρήματα σε off shore, μέσω των οποίων καλύπτονταν οι πραγματικοί αποδέκτες. Το SPIEGEL παρατηρεί χαρακτηριστικά: «Αλλά ποιος κυνηγός φοροφυγάδων στην Ελλάδα θα έκανε έλεγχο σε έναν αξιότιμο αντιπρόσωπο ενός γερμανικού ομίλου;».

Από το Μάρτιο του 2000 εισέρρευσαν στα ταμεία του “Team A” 25,3 εκατ. ευρώ. Αλλά το 2003 σταμάτησαν τα εμβάσματα. Ο Haun και ο Hans-Dieter M. Συνταξιοδοτήθηκαν και την εκπροσώπηση της Φεροστάλ στην Ελλάδα ανέλαβε ο Horst W., ενώ διευθύνων σύμβουλος της HDW έγινε ο Mitscherlich. Οι πρόσφατες έρευνες της εισαγγελίας Μονάχου στο σπίτι της νύφης του Horts W. απεκάλυψαν την ύπαρξη μιας λίστας φερόμενων ως αποδεκτών περίπου 55 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά εκτός από το “Team A” πήραν και άλλοι προμήθεια, με αποτέλεσμα αυτή να μειωθεί τελικά από 120 σε 80 εκατομ. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία που ανήκε στον Αβατάγγελο στην Καραϊβική κατέθεσε αγωγή το 2006 στην Ελβετία, ζητώντας να ισχύσει η αρχική συμφωνία. Στο τέλος, η Φεροστάλ του πλήρωσε 11 εκατομ. ευρώ επιπλέον. Την εντολή πληρωμής έδωσε στις 8.8.2007 ο Mitscherlich, που γι’ αυτό είναι σήμερα κατηγορούμενος για δωροδοκία σε μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Τι γνώριζε όμως πράγματι για την υπόθεση;

Το SPIEGEL αναφέρει ότι ο Mitscherlich δεν μπορεί να μην ήξερε για τις μεθόδους ‘λαδώματος’ που εφαρμόζονται για την ανάθεση μεγάλων έργων στην Ελλάδα, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος έζησε δύο χρόνια στην Ελλάδα διευθύνοντας το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος. Ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του είχε υποπτευθεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στη συμφωνία με την Ελλάδα, γι’ αυτό και διέταξε να ερευνηθεί η υπόθεση, αλλά τελικά δεν βρήκε τίποτε το αξιόμεμπτο.

Το 2004 η Φεροστάλ μαζί με την HDW ίδρυσε στο Λονδίνο την εταιρεία Marine Force International (MFI), μεταφέροντας έτσι ουσιαστικά την έδρα από το Έσσεν στην Αγγλία, προκειμένου να έχει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση σε σχέση με τις εξονυχιστικές στο μεταξύ έρευνες των γερμανών εφοριακών για εξοπλιστικές συμφωνίες.

Η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά και για το ρόλο της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου, που κάποτε ήταν φαβορί για τη θέση του εκπροσώπου του SPD επί καγκελαρίας Βίλι Μπραντ. Η εταιρεία συμβούλων της εισέπραξε 1,2 εκατομ. ευρώ από την MFI, προκειμένου να αναλάβουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία την κατασκευή υποβρυχίων της HDW με αποδέκτη την Αίγυπτο. Η Μαθιοπούλου παραδέχτηκε ότι βοήθησε σ’ αυτό, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη συμφωνία των υποβρυχίων 214.

Σήμερα, οι εσωτερικές έρευνες για τη συμφωνία με την Ελλάδα, που ο Mitscherlich ισχυρίζεται ότι διέταξε το 2006, θεωρούνται από τη Φεροστάλ «παράσταση για άλλοθι». Στη Siemens κάτι τέτοιο το έλεγαν συντομευμένα ΡΥΑ: Protect your ass, γράφει το SPIEGEL. «Δηλαδή επιχείρηση για να σώσεις το τομάρι σου. Για να είσαι καθαρός, όταν εμφανιστούν οι εισαγγελείς».

Οι ημερομηνίες στις οποίες αναφέρεται το περιοδικό, “χτυπάνε” χρονολογικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθεί να καταθέσει καθώς την υπόθεση ερευνά η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία είχε έρθει σε επαφή προ διμήνου με την εισαγγελία του Μονάχου.

H αντίδραση του Άκη

Με οργισμένο ύφος απάντησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε όσα του καταλογίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο με δημοσίευμά του τον εμπλέκει σε μίζες για 4 υποβρύχια. 'Οπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού “DER SPIEGEL” αυτής της εβδομάδας, –τεύχος 6/ 7.2.2011-, υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό μου ότι δήθεν συνέστησα συνεργάτη μου σε συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία. Η αναφορά αυτή είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική. Ουδέποτε συνέστησα οιονδήποτε συνεργάτη μου στην εν λόγω εταιρεία, ούτε είχα οιαδήποτε σχέση με συνεργάτες της.

Ζητώ από το εν λόγω περιοδικό την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα του για το πρόσωπό μου. Άλλως, θα αναγκαστώ και πάλι να προσφύγω στη Γερμανική Δικαιοσύνη, όπως και το 2004, όταν το ίδιο περιοδικό επιχείρησε με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς να με εμπλέξει σε άλλη υπόθεση και τελικά καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε σε επίσημη διάψευση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα σχετικά με τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο NEW POST την 14-2-2011 στην διεύθυνση: http://www.newpost.gr/Media/item/23522-Τον-προκαλώ-τον-Τσοχατζόπουλο-Είναι-κοινός-κλέφτης

«Τον προκαλώ τον Τσοχατζόπουλο: Είναι κοινός κλέφτης!...

Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 12:58

Το λεγε και το ξανάλεγε, από το πρωί, στην εκπομπή του, ο Χατζηνικολάου.

"Τον... προκαλώ τον κ. Τσοχατζόπουλο. Τον αποκαλώ κοινό κλέφτη. Να με πάει στα δικαστήρια να με καταδικάσουν, εμένα τον δημοσιογράφο που λέει την αλήθεια. Κι αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος".

Τόλμη και γοητεία...»

Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο NEW POST την 8-2-2011 στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση:

http://www.newpost.gr/parapolitika/item/21966-Ο-Άκης-διαψεύδει,-αλλά-ο-Βαγγέλης-ερευνά

«Ο Άκης διαψεύδει, αλλά ο Βαγγέλης ερευνά...

Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 10:48

Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος να διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στις μίζες των υποβρυχίων που έφερε στη δημοσιότητα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αλλά ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το ΥΠΕΘΑ, ερευνούν σοβαρά το όλο θέμα.

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση του υπουργείου, διαπιστώνει μάλιστα τη σημασία της φράσης “τυχόν ποινικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί και άρα μπορούν να αναζητηθούν”.

Φυσικά και δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα, αλλά όσοι γνωρίζουν τον Βενιζέλο, λένε ότι δεν θα το αφήσει να πέσει κάτω.,..»

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση:

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=46518

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

14/2/2011 10:30:00 μμ

Αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις της Real news για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον ρόλο του επί σειρά ετών στενού συνεργάτη του, Γιάννη Μπλέτσιου τον οποίο κατονομάζει η δικογραφία της Εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτη προμήθειας 1 εκατ. ευρώ.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Μπλέτσιος συμμετείχε στην αποκαλούμενη «ομάδα Α» η οποία κανόνιζε τις προμήθειες των τουλάχιστον 55 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την αγορά 4 γερμανικών υποβρυχίων από την ελληνική κυβέρνηση το 2000 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν- το Νο 2 της γερμανικής εταιρείας HDW, που κατασκεύαζε υποβρύχια- είχε μιλήσει για "Έλληνα αρχιτέκτονα τον οποίο σύστησε ο Άκη Τσοχατζόπουλος για να συμμετάσχει στην Ομάδα Α καθώς γνωρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ".

Ο Γιάννης Μπλέτσιος είχε διατελέσει το 1988 Γενικός Γραμματέας στο Υπ. Εσωτερικών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ στην συνέχεια κατέλαβε διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.

Σε επιστολή του ο Γιάννης Μπλέτσιος, αρνείται ότι έλαβε προμήθεια και ότι μετείχε σε οποιαδήποτε "ομάδα Α", ενώ χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρονται για τον ίδιο ως "ανακριβή αποκυήματα φαντασίας". Δηλώνει "περήφανος" για το διάστημα της συμμετοχής του σε κυβερνητικές θέσεις τις όποίες όπως υποστηρίζει υπηρέτησε με απόλυτη αφοσίωση, διαφάνεια και εντιμότητα και προσθέτει πως όλα όσα του αποδίδονται θα καταρρεύσουν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

Η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της REAL NEWS αποτελεί χυδαία λάσπη στο πρόσωπό μου. Πρόκειται για άκρως συκοφαντικό, παντελώς ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Το λόγο επί αυτού θα έχει η Δικαιοσύνη.

Στόχος του δημοσιεύματος είναι η δημιουργία εντύπωσης αθέμιτης εμπλοκής μου στο ζήτημα των γερμανικών υποβρυχίων. Δυστυχώς, όμως, ταυτόχρονα, αμαυρώνει και το μεγάλο έργο της αμυντικής θωράκισης της χώρας, πλήττοντας καίρια την στρατηγική επιλογή παραγωγής από ελληνικά χέρια των πλέον σύγχρονων συμβατικών υποβρυχίων στον κόσμο, -με την μεταφορά πρωτοποριακής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα-, που διασφαλίζουν αναντικατάστατο στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας εγγυήθηκα την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών αξιολόγησης, επιλογής και απόφασης από όλα τα θεσμικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, και το ΚΥΣΕΑ, ώστε η τελική επιλογή να είναι η βέλτιστη δυνατή σε ποιοτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Υπενθυμίζω δε, ότι, όπως δήλωσα από την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το γνωστό δημοσίευμα του περιοδικού «DER SPIEGEL», ουδέποτε συνέστησα οιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε εταιρεία, όπως ψευδώς και συκοφαντικά αναφέρθηκε».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, φύλλο της 13-2-2011, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση: http://www.real.gr//Files/Articles/Document/46534.pdf και στην διεύθυνση: http://www.real.gr//Files/Articles/Document/46535.pdf:

«Βρήκαμε τον ταμία του Ακη.

Τον Γιάννη Μπέλτσιο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες και στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, κατονομάζει η δικογραφία της Εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτη αμαρτωλής προμήθειας 1 εκατομμυρίου ευρώ.Σύμφωνα με εξαιρετικά ασφαλείς πληροφορίες από τη Γερμανία, τις οποίες παρουσιάζει αποκλειστικά η Real news, η δικογραφία αναφέρει πως ο Γ. Μπέλτσιος συμμετείχε στην αποκαλούμενη «Ομάδα Α», η οποία κανόνιζε τις προμήθειες των τουλάχιστον 55 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για την αγορά των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων από την ελληνική κυβέρνηση, το 2000.»

Κλπ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, φύλλο της 21-2-2011, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση;

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=48443

Ο Άκης μας σύστησε τον Μπέλτσιο»

21/2/2011 10:16:00 πμ

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο εμφανίζουν ευθέως ως τον άνθρωπο που σύστησε τον Γιάννη Μπέλτσιο στους Γερμανούς πωλητές των υποβρυχίων τα νέα αποκαλυπτικά έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η Real news. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές καταθέσεις στη γερμανική Δικαιοσύνη, οι οποίες παράλληλα αποκρυσταλλώνουν τον ρόλο που έπαιξε ο συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου στη διεκπεραίωση της συμφωνίας αγοράς των υποβρυχίων, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι έχει λάβει αμοιβή ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι καταθέσεις ανήκουν σε δύο από τα σημαντικότερα πρόσωπα-«κλειδιά» της υπόθεσης. Πρόκειται για τον Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν, τότε ισχυρό άνδρα της HDW/Ferrostaal, της κοινοπραξίας που κατασκεύαζε και προωθούσε τα γερμανικά υποβρύχια, καθώς επίσης και τον Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό, ο οποίος εκπροσωπούσε επίσημα τη Ferrostaal στην Ελλάδα.

Τα αποσπάσματα των καταθέσεων που παρουσιάζει η Real news περιγράφουν –με γλαφυρότητα που ξαφνιάζει – τις διαδρομές που ακολουθούσαν οι Γερμανοί και άλλες εταιρείες για να κλείσουν συμφωνίες αμυντικών εξοπλισμών στην Ελλάδα, προσεγγίζοντας άτομα που διατηρούσαν στενές σχέσεις με αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

«Ήταν πολύ παλιοί φίλοι»

Στις 7 Ιουλίου 2010, ενώπιον των εισαγγελέων του Μονάχου, ο Γ. Χάουν κατέθετε τα εξής: «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Τσοχατζόπουλος μας συνέστησε τον κ. Μπέλτσιο ως κάποιον που ξέρει πολύ κόσμο και που ίσως μας φανεί χρήσιμος. Ανέφερα στον υπουργό Άμυνας Τσοχατζόπουλο ότι ο Γάλλος πρέσβης ήταν συνεχώς παρών και μου είπε ότι ίσως έπρεπε να τοποθετήσουμε κάποια άτομα».

Η αναφορά στον Γάλλο πρέσβη γίνεται διότι, την περίοδο εκείνη, ο κυριότερος ανταγωνιστής των γερμανικών υποβρυχίων Τ.214 ήταν τα γαλλικά Scorpene. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ο Χάουν εμφανίζει τον Α. Τσοχατζόπουλο να του δίνει... συμβουλές για τον τρόπο που θα επιτύχει τη συμφωνία. «Ο κύριος Τσοχατζόπουλος μιλά γερμανικά, σε αυτόν μπορούσαμε να πούμε πως είχαμε την αίσθηση ότι χρειαζόμασταν περισσότερη βοήθεια. Οι δυο τους, ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο Μπέλτσιος, γνωρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ και ήταν πολύ παλιοί φίλοι».

Στη συνέχεια, ο Γ. Χάουν αναφέρεται στον ρόλο που είχε ο Γιάννης Μπέλτσιος. «Παράλληλα με την Dolmarton, ενεργοποιήσαμε και το αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Μπέλτσιου», λέει. Υπενθυμίζουμε πως, όπως είχε γράψει την προηγούμενη Κυριακή η Real news, η Dolmarton είναι εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους που παρείχε επ’ αμοιβή συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Ferrostaal.

Στη Γερμανία, οι αμοιβές προς το εξωτερικό ήταν νόμιμες μέχρι το 1999. Τη χρονιά εκείνη άλλαξε ο νόμος, οι αμοιβές αυτές έγιναν παράνομες και για τον λόγο αυτό η Ferrostaal διώκεται σήμερα από τη γερμανική Δικαιοσύνη. Στη χώρα μας, βέβαια, η λήψη τέτοιων αμοιβών ουδέποτε ήταν νόμιμη.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο Γ. Χάουν «επιστρατεύει» μια γερμανική παροιμία για να περιγράψει τον ρόλο του Γ. Μπέλτσιου. «Ο κ. Μπέλτσιος θα πετούσε την πέτρα στο νερό δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερους κύκλους», είπε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει: «Απλώς μας ενδιέφεραν οι διασυνδέσεις που είχε ο κ. Μπέλτσιος με ορισμένα πρόσωπα».

«Εγώ έδωσα ένα εκατ. ευρώ»

Το όνομα του Α. Τσοχατζόπουλου αναφέρεται και στην κατάθεση του Μιχάλη Ματαντού. Ο Έλληνας εφοπλιστής κατέθεσε στις 13 Οκτωβρίου του 2010 πως έχει δει τον πρώην υπουργό δύο φορές, σε μια δεξίωση και στην τελετή που είχε γίνει στα γερμανικά ναυπηγεία στο Κίελο, όταν πια είχε κλειδώσει η συμφωνία με τα υποβρύχια.

Εξαιρετικά αποκαλυπτικά, όμως, είναι όσα λέει για τον Γ. Μπέλτσιο. «Έπρεπε να σιγουρευτεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην οργάνωση. Αυτό ήταν νομίζω που έκανε ο Μπέλτσιος», λέει ο Μ. Ματαντός, περιγράφοντας τον ρόλο του Γ. Μπέλτσιου. Στη συνέχεια, περιγράφει τα πάντα και για την αμοιβή του Γ. Μπέλτσιου, η οποία δόθηκε μέσω της εταιρείας Marine Industrial Enterprises, την οποία διαχειριζόταν ο Μ. Ματαντός. «Εμάς, δηλαδή της ΜΙΕ, μας ζητήθηκε αν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε κάτι στον κ. Μπέλτσιο, το οποίο και πράξαμε... Πλήρωσα στον κ. Μπέλτσιο, γύρω στον Μάρτιο του 2000, ένα εκατομμύριο ευρώ. Νομίζω ότι αυτό το ποσό το πλήρωσα σε δραχμές, δεν θυμάμαι αν ήταν με επιταγή ή μετρητά... Δεν μου είπαν γιατί ο κ. Μπέλτσιος έλαβε αυτά τα χρήμα. Πιστεύω ότι ήταν η αμοιβή του για μια πετυχημένη δουλειά».

Τα λεγόμενα του Έλληνα εφοπλιστή συμπίπτουν απόλυτα με τη λίστα των 55 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel και αναδημοσίευσε η Real news την περασμένη εβδομάδα.

Υπεράκτιες εταιρείες

Στη λίστα, το ποσό των 55 εκατ. ευρώ μοιράζεται κυρίως σε υπεράκτιες εταιρείες, ενώ τον Μάρτιο του 2000 καταγράφεται αμοιβή 1 εκατ. ευρώ, με αποδέκτη κάποιον με αρχικά Υ.Β. (Yannis Beltsios).Το χρονικό σημείο της αμοιβής έχει σημασία.

Όπως έγραψε η Real news, σε συνάντηση με τους Γερμανούς στο ξενοδοχείο Imperial στη Βιέννη, ο Γ. Μπέλτσιος εμφανίζεται να καθησυχάζει τους πάντες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τα υποβρύχια, ανεξάρτητα από την έκβαση των ελληνικών εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν στις 9 Απριλίου του 2000.

Στη συνέχεια ο Μ. Ματαντός επισημαίνει πως πληρώνοντας αυτός τον Μπέλτσιο, σημαίνει ότι τα χρήματα τα έδινε η ίδια η Ferrostaal, εξηγώντας αναλυτικά πώς θα έπαιρνε τα χρήματά του πίσω από τους Γερμανούς.

Για την αμοιβή του Γ. Μπέλτσιου, ο Γ. Χάουν ήταν πλήρως ενήμερος. «Όταν έγινε η πληρωμή στον κ. Μπέλτσιο και μίλησα σχετικώς με τον κ. Χάουν στο τηλέφωνο, δεν είχαμε συζητήσει καθόλου για το πώς θα γινόταν η επιστροφή των χρημάτων. Πίστευα ότι θα τακτοποιείτο ξεχωριστά ή θα εισπράτταμε μια επιπλέον αμοιβή γι’ αυτό».

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα» που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=104650

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Spiegel

Εμπλοκή Τσοχατζόπουλου σε μίζες 55 εκατ. ευρώ

07/02/2011 13:04

http://img.protothema.gr/89F2F3A05C5A6F03E8613105EAE7FD98.jpgΕκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW και τον εξοπλισμό τριών παλαιότερων φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτήν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων είχε δημιουργήσει μια ολόκληρη ομάδα, που είχε ως αποκλειστικό της έργο τη χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων. Επικαλούμενο έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης, το Spiegel εμπλέκει και το όνομα του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση αυτή, που αφορά στην περίοδο 2002-2004.

Για την εμπλοκή του πρώην υπουργού φέρεται να έχουν καταθέσει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται σε εμπλοκή και της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου, πρώην συμβούλου γερμανικών εταιρειών εξοπλισμού.

Την υπόθεση ερευνά και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας, η οποία είχε έρθει προ δίμηνου σε επαφή με την Εισαγγελία του Μονάχου.

Σχολιάζοντας το γερμανικό δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις, υπενθυμίζοντας πως την υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων την είχε χειριστεί το ΠΑΣΟΚ τόσο στην αρχή της, την περίοδο 2002-2004, όσο και στο τέλος της, με τη συμφωνία για τον «Παπανικολή» από τη σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ευ. Βενιζέλος: «Θα ερευνηθούν σε βάθος οι αναφορές του Der Spiegel»

«Το ζήτημα που αναδεικνύεται με το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel ερευνάται εδώ και καιρό από την ελληνική και τη γερμανική δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ», τόνισε αργά την Δευτέρα σε δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από την εταιρεία HDW.

Ο κ. Βενιζέλος, επεσήμανε ότι όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα θα ερευνηθούν σε βάθος και το ταχύτερο, τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

«Εφόσον θεμελιώνονται αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ή αδικοπραξίας, αυτές θα εγερθούν το ταχύτερο» συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του και συμπληρώνει: «Ούτως ή άλλως με τον πρόσφατο νόμο 3885/2010 βάσει του οποίου συνήφθη η αναθεωρημένη και ισχύουσα πλέον σύμβαση για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού:

Πρώτον, αποκλείστηκε ρητά η περαιτέρω συμμετοχή της εταιρείας Ferrostaal λόγω των υπό διερεύνηση εκκρεμοτήτων. Δεύτερον, καταργήθηκε ο μηχανισμός των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που πιθανότατα λειτούργησε ως δίαυλος αδιαφανών πληρωμών. Τρίτον, θεσπίστηκαν αυστηρές ρήτρες διαφάνειας που θα λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια της σύμβασης και επιτρέπουν στο ελληνικό δημόσιο να διενεργεί όλους τους αναγκαίους ελέγχους ως προς τις πληρωμές για υπεργολαβίες, τις αμοιβές συμβούλων κ.ο.κ.».

Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κου Ευάγγελου Βενιζέλου ο οριστικός φορολογικός έλεγχος που έγινε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εισέλθει ο νέος μέτοχος (όμιλος Abu Dhabi Mar) στα ΕΝΑΕ, αφορά αποκλειστικά στο νομικό πρόσωπο της «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και όχι σε άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες που έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα στη έκδοση εικονικών τιμολογίων και ακόμη περισσότερο σε φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τυχόν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση:

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=82661

Πόθεν έσχες Η κρίση δεν αγγίζει τους 300

Ο πτωχός συνταξιούχος που ψωνίζει στου Hermès

Πρώτο Θέμα

26/09/2010 13:50

http://img.protothema.gr/62A426C5A426A09B98885D286CF0B656.jpg Λιτό βίο κατά τα πρότυπα του σπαρτιάτικου τρόπου ζωής φαίνεται ότι διάγει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, βάσει του τελευταίου «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς ο «ωραίος Μπρούμελ» του Κινήματος καταφέρνει μέσα στις 8, κυριολεκτικά λευκές, κόλλες χαρτιού της δήλωσης των περιουσιακών του στοιχείων να «αποδομήσει» την εικόνα του άκρατου πλουτισμού που τον «καταδιώκει» τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, η αναγνωρισμένη από πολιτικούς φίλους και εχθρούς επικοινωνιακή μαεστρία του «χωλαίνει» αναφορικά με την περιγραφή της περιουσιακής του κατάστασης από τον ίδιο, αφού μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των πρώην και νυν κοινοβουλευτικών ανδρών ο φωτογραφικός φακός του «ΘΕΜΑτος» τον συνέλαβε να επισκέπτεται, με τον επιβεβλημένο σταθερό βηματισμό, τον διάσημο, και σχεδόν απαγορευτικό για το πορτοφόλι του μέσου Ελληνα, γαλλικό οίκο Hermès.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική δήλωση που υπέβαλε ο κ. Τσοχατζόπουλος στις 30 Ιουνίου 2009, ως μοναδικό εισόδημά του αναγράφεται η βουλευτική του αποζημίωση

που ανέρχεται στα 100.431,94 ευρώ. Η οικονομική κατάσταση του πρώην υπουργού είναι μάλλον δύσκολη αν κρίνει κανείς από τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που

διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα και στη Γενική, με το υπόλοιπό τους να διαμορφώνεται μόλις στα 13.500 ευρώ. Ακόμα πιο «σφιχτό» είναι το πλαίσιο των οικονομικών της συζύγου του, υπαλλήλου της ΔΕΗ, κυρίας Βίκυς Σταμάτη, διαμορφώνοντας συνθήκες οικογενειακής οικονομικής στενότητας ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Τα ετήσια εισοδήματα της κυρίας Σταμάτη είναι της πενιχρής τάξης των 15.330,35 ευρώ, ενώ άνεμο ελπίδας και δυναμική αισιοδοξίας αποπνέει μόνο το τραπεζικό «κομπόδεμά» της σε Citibank και ALPHA, ύψους 18.000 ευρώ. Ούτε λόγος φυσικά για μετοχές και ομόλογα, με το Smartάκι των 650 κυβικών εκατοστών να αποτελεί τη μοναδική σπατάλη αλλά και διασκέδαση του ζευγαριού. Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα στην εικόνα που απαντάται στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Τσοχατζόπουλου. Η αγορά των δύο περιβόητων διαμερισμάτων, 142 και 59 τ.μ αντίστοιχα, στην οδό Κόμνα Τράκα 3, προ εξαετίας και συνολικής εμπορικής αξίας380.000 ευρώ, ήρθε να ενισχύσει αισθητά το «χαρτοφυλάκιο» real estate του ζευγαριού, που έως τότε περιελάμβανε, κατά δήλωσή του, ένα οικόπεδο στην Αμάρυνθο Ευβοίας, τη γνωστή κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας, σημερινής εμπορικής αξίας 700.000 ευρώ, και ένα διαμέρισμα 130 τ.μ. που περιήλθε στην κατοχή της κυρίας Σταμάτη το 1990.

Βίκυ Σταμάτη

Η συνολική παρουσίαση της περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού, ο οποίος διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 1996, στο τελευταίο "πόθεν" έσχες θα ήταν ιδανικό για το προφίλ πολιτικού που δεν έχει προκαλέσει, εάν δεν υπήρχαν συγκεκριμένα γεγονότα και δεδομένα που αναζητούν εναγωνίως έως και σήμερα συγκεκριμένες απαντήσεις και εξηγήσεις. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες το ερώτημα ήταν πώς είναι δυνατόν και με ποιον τρόπο ένας απόμαχος της πολιτικής που ζει μόνο με τη βουλευτική του σύνταξη να έχει τη δυνατότητα να διαμένει σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ευρώπης και να απολαμβάνει την αίγλη και τις ανέσεις νεοκλασικού ακινήτου εμπορικής αξίας άνω των 6,5 εκατ. ευρώ.

Η θέση του κ. Τσοχατζόπουλου περί ενοικίασης του σπιτιού ανακτόρου της Διονυσίου Αεροπαγίτου από εταιρεία- «φάντασμα» που ποτέ δεν αποκάλυψε το όνομά της, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η offshore «Nobilis» με έδρα το Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, δεν βρήκε εξαρχής πολλούς υποστηρικτές. Αντιθέτως, τα πράγματα ξεκαθάρισαν όταν ήρθε στο φως από δημοσιεύματα του Τύπου ότι τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που πενταπλασίαζε τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες, η σύζυγος του πρώην υπουργού αγόρασε, αντί ποσού 1,1 εκατ. ευρώ, το μοναδικό νεοκλασικό ακίνητο. Ίσως βρισκόμαστε μπροστά στη μοναδική περίπτωση στα τραπεζικά χρονικά της χώρας που υπάλληλος της ΔΕΗ με ετήσιο εισόδημα 15.330,35 ευρώ, έχοντας πάρει άδεια τα τελευταία πέντε χρόνια, και μάλιστα αμισθί τα δύο από αυτά, να παίρνει δάνειο 1,1 εκατ. ευρώ και να μπορεί να αποπληρώνει μηνιαία δόση της τάξης των 4.000 ευρώ! Με την εκτιμώμενη συνολική αξία των ακινήτων της οικογένειας Τσοχατζόπουλου να φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» στις 6 Ιουνίου 2010, και το «φλερτ» υπεράκτιων εταιρειών με τον 72χρονο πολιτικό καλά να κρατεί, τα ερωτήματα όσο πάνε και πολλαπλασιάζονται.

Η κόρη του Ακη

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η οικονομική δραστηριότητα της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, αρχιτέκτονα κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία δείχνει να μην πτοείται στο ελάχιστο από την οικονομική κρίση. Βαδίζοντας στχνάρια του γούστου του πατέρα της, η κόρη Τσοχατζοπούλου αγοράζει το 2006, δίνοντας μάλιστα προκαταβολή 450.000 ευρώ, μία εντυπωσιακή νεο- κλασική μεταμοντέρνα κατοικία στο Κολωνάκι, εμβαδού 270 τ.μ. Με δηλωμένη στα συμβόλαια την αντικειμενική αξία της κατοικίας (627.942ευρώ) και την εμπορική της να φτάνει το 1,1 εκατ. ευρώ, η κυρία Τσοχατζοπούλου δεν λαμβάνει δάνειο αλλά εξοφλεί τοις μετρητοίς την αγορά της. Επιπλέον, στις 19 Οκτωβρίου 2009 προχωρά σε αύξηση-μαμούθ του μετοχικού κεφαλαίου των 18.000 ευρώ της εταιρείας που έχει συστήσει από κοινού με τον αδερφό της κ. Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο. Η άνεση καταβολής 1,185 εκατ. ευρώ σε δύσκολες εποχές ακόμα και για ισχυρούς Ελληνες επιχειρηματίες τουλάχιστον εντυπωσιάζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=72228

Του Γιώργου Πετρίδη

Τί απαντά η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Βρήκαν 8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της κόρης του Ακη

Πρώτο Θέμα

20/06/2010 17:58

http://img.protothema.gr/F836BC0505D8C7480D972D4CABDD6BC6.jpgΑΠΑΝΩΤΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ που αφορούν στην οικογένεια του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και τους στενούς συνεργάτες την εποχή της παντοδυναμίας του βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την επιτροπή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», οι πρώτοι έλεγχοι για την οικογένεια ήδη αποκαλύπτουν και δεύτερο λαβράκι, καθώς μετά τα τουλάχιστον 10 ακίνητα που έχουν βρεθεί, έχει ανακαλυφθεί, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ότι σε μια ελληνική τράπεζα βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ της κόρης του πρώην υπουργού, Αρετής. Η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα (σπούδασε στο Βερολίνο) και, όπως λένε οι φορολογικές αρχές, το ετήσιο καθαρό της εισόδημα δεν ξεπερνάει τις 50.000-70.000 ευρώ κατ’ έτος (μέσος όρος των τελευταίων 10 ετών). Το γεγονός αυτό ήδη έχει προβληματίσει άνδρες των Αρχών για το πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα και τώρα προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους και διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά αυτά προέρχονται από νόμιμες πηγές.

Στην περιουσία της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, όπως έχουν ανακαλύψει στο ΣΔΟΕ, προστίθεται ένα ακόμη διώροφο διαμέρισμα 272 τ.μ. στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκρά- τους 60. Το διαμέρισμα, ενώ ανήκε στην offshore «Bluebell», η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου το δήλωνε ως κατοικία από το 2001. Το 2005 το αγόρασε γνωστός κατασκευαστής αντί περίπου 560.000 ευρώ και το 2006 το μεταβίβασε στην κόρη του πρώην υπουργού αντί περίπου 628.000 ευρώ

Η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου διαθέτει, μεταξύ άλλων, στην οδό Κεφαλληνίας 38 και 40 δύο οικόπεδα, τα οποία το 2008 μίσθωσε για 15 χρόνια στην κατασκευαστική ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ που συστάθηκε από την ίδια το 2007 προς 227.000 ευρώ για 15 χρόνια.

Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕ-ΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Ομως, η κυρία Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της offshore εταιρείας «Torcaso», στην οποία ανήκε το πολυτελές διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο μεταβιβάστηκε σε μια άλλη offshore, τη «Nobilis», η οποία στη συνέχεια το μεταβίβασε στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εξελίξεις από τα στοιχεία-φωτιά που ανακάλυψαν οι ελεγκτικές αρχές φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες, καθώς η ύπαρξη αυτών των ιδιαίτερα μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων λένε ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα της κυρίας Τσοχατζοπούλου. Εμπίπτουν όμως ενδεχομένως, όπως εκτιμούν έγκυροι νομικοί, σε πιθανά αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στο μικροσκόπιο επίσης των ελεγκτικών αρχών έχουν μπει και στενοί συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου την εποχή που ήταν παντοδύναμος υπουργός.

Μεταξύ αυτών είναι ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιώργος Αγραφιώτης και ο γ.γ. του υπουργείου Αμυνας κ. Γιάννης Σμπώκος

Τί απαντά η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Εν τω μεταξύ η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου, με ανακοίνωσή της σχετικά με το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» έκανε λόγο για “πρωτοφανή επίθεση” που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα που ξεκίνησε με τη διαστρέβλωση εικόνων και στοιχείων, συνέχισε με την έντεχνη χρήση αποσπασματικών στοιχείων από την επαγγελματική της δραστηριότητα με σκοπό να δημιουργηθεί μια παραποιημένη εικόνα ύποπτου πλουτισμού και κορυφώνεται, όπως υποστήριξε, με αυτό το δημοσίευμα.

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά, ότι όλα αυτά είναι ασύστολα ψεύδη, καθώς δεν είχα ποτέ τέτοια ποσά στους λογαριασμούς μου και δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις σε δημόσιες αρχές. Το δημοσίευμα είναι απόλυτα συκοφαντικό και έχει στόχο να με πλήξει προσωπικά. Θα αναγκαστώ να ζητήσω από τη Δικαιοσύνη την προστασία της τιμής και υπόληψής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση:

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=71371

Νέα βόμβα του ΣΔΟΕ

Βρέθηκαν 15 ακίνητα του Τσοχατζόπουλου

Πρώτο Θέμα

09/06/2010 00:00

http://img.protothema.gr/7E5BA5822ABD69C4F6C6CAEE68C6A38F.jpgΝέα «βόμβα» του ΣΔΟΕ έρχεται να αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα σχετικά με τα ακίνητα του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ εντόπισε ούτε ένα ούτε δύο αλλά 15 συνολικά ακίνητα του πρώην υπουργού Αμυνας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, σε κάποια από τα οποία μάλιστα φέρονται ως συνιδιοκτήτες δύο από τους βασικότερους συνεργάτες του.

Πρόκειται για τους κυρίους Γιάννη Σμπώκο, πρώην γενικό γραμματέα στο υπουργείο Αμυνας επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε την ευθύνη των αμυντικών εξοπλισμών, και Γιώργο Αγραφιώτη, διευθυντή του γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου.

Επίσης εμπλεκόμενοι φέρονται οι παλιοί συνεργάτες του πρώην υπουργού κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και κ. Πολιτόπουλος.Ετσι, πέραν των γνωστών ακινήτων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της Σικελιανού στο Ψυχικό που παραχώρησε στην πρώην σύζυγό του κυρία Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, το εκπληκτικό διαμέρισμα με θέα στον Θερμαϊκό στην Αριστοτέλους που ανήκει στην κόρη του Αρετή αλλά και το εξοχικό στον Κόρφο Κορινθίας, το ΣΔΟΕ ανακάλυψε άλλα 9 ακίνητα που δεν αναφέρονται στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου.

Τα ακίνητα αυτά φαίνεται πως ανήκαν σε offshore εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχοι και οι προαναφερθέντες συνεργάτες του. Το θέμα πλέον αποκτά νέες διαστάσεις, καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν και οι πλέον έμπιστοι συνεργάτες του, κύριοι Σμπώκος και Αγραφιώτης, δύο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου, τα οποία διαχειρίστηκαν κρατικές προμήθειες αμύθητης αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ έχουν πάρει εντολή να ξεσκονίσουν τα πάντα γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία των συνεργατών του κ. Τσοχατζόπουλου και του ιδίου, ενώ παράλληλα αναμένεται εισαγγελική έρευνα για όλες τις συμβάσεις που υπέγραψαν οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος την περίοδο που βρίσκονταν στο υπουργείο Αμυνας.

Μια περίοδος όπου η χώρα πραγματοποίησε τεράστιες προμήθειες οπλικών συστημάτων, όπως τα ελικόπτερα Apache, οι πύραυλοι Patriot, τα άρματα μάχης Leopard, καθώς και τα πανάκριβα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της «Raytheon». Και μην ξεχνάμε και τους ρωσικούς πυραύλους TOR M1 για τους οποίους είχε συσταθεί από τη Νέα Δημοκρατία και εξεταστική επιτροπή, η οποία όμως «βραχυκύκλωσε» ανάμεσα σε διάφορους ύποπτους λογαριασμούς στην Ελβετία οι οποίοι δεν άνοιξαν ποτέ.

Λέγεται ότι την εποχή εκείνη οι Ρώσοι που ήθελαν να μπουν στις εξοπλιστικές αγορές, χωρίς ωστόσο τα προϊόντα τους να είναι ανταγωνιστικά, έδιναν γην και ύδωρ στους υποψήφιους αγοραστές. Σε κάθε περίπτωση τα νέα στοιχεία για τα περιουσιακά του κ. Τσοχατζόπολου και των συνεργατών του, που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται με τη μορφή χιονοστιβάδας, μαρτυρούν αυτό που η κοινωνία υποψιαζόταν πάντα.

Οτι ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, που παραλίγο να καταλάβει την πρωθυπουργία και την προεδρία του Κινήματος το 1996 και είχε υψώσει τη σημαία του αριστερού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού, υπήρξε βαθύτατα διεφθαρμένο. Και φαίνεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην κάνει κανέναν συμβιβασμό επιτρέποντας να έρθει αυτό το δύσοσμο παρελθόν στη δημοσιότητα. Η έδρα της «Nobilis» βρίσκεται στην οικία ΤσοχατζόπουλουΣύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΔΟΕ, έδρα της εταιρείας «Nobilis» είναι η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 (δηλαδή στο σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου) και διαχειριστές φέρονται δύο στενοί συνεργάτες του από το παρελθόν.Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν τον έλεγχο των ακινήτων τα οποία αμέσως ή εμμέσως έχει στην κατοχή του ο άλλοτε ισχρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν διαπίστωσαν ότι τα σπίτια τελικά δεν είναι μόνο αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά πολύ περισσότερα.

Η αποκάλυψη του Πρώτο Θέματος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σμπώκου, ο οποίος σχολίασε σχετικά ότι δεν είναι ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης σε κανένα από τα ακίνητα που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Επίσης αναφέρει ότι δεν έχει ή διαχειρίζεται οποιαδήποτε εξοχώρια εταιρεία που ασχολείται ή έχει στην ιδιοκτησία της οποιοδήποτε ακίνητο. Καταλήγει δε ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του με κάθε νόμιμο τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση:

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=70761

Αφωνο το ΣΔΟΕ, μετράει offshore και δεν φτάνει!

Είναι πολλά τα σπίτια, Ακη!

Πρώτο Θέμα

06/06/2010 17:50

http://img.protothema.gr/F00510949630EC45E04B6EA3E96918D9.jpg

Στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ έχει κληθεί σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος να δώσει απαντήσεις και στοιχεία για τα δημοσιεύματα που αφορούν στα ακίνητά του.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεσή του από τη δικαιοσύνη.

Οπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», στα 6,5 εκατ. ευρώ που κοστολογείται η επένδυση της συζύγου... του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έρχεται να προστεθεί η αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κατοικία που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο Παλαιό Ψυχικό, τα δύο διαμερίσματα συνολικής εμπορικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Αρεως, το σημερινής αξίας περίπου 700.000 ευρώ διαμέρισμα στην οδό Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το πρώτο σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου στο Χαλάνδρι, τότε η συνολική ακίνητη περιουσία του ίδιου και της οικογένειάς του αγγίζει τα 10 εκατ. Ευρώ! Σε μια ήσυχη γειτονιά κοντά στο Πεδίον του Αρεως βρίσκεται το ακίνητο στο οποίοδιαθέτει δύο διαμερίσματα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Στο ακίνητο της οδού Κομνά Τράκα, στον αριθμό 3, ο κ. Τσοχατζόπουλος αγόρασε τον Ιούνιο του 2004, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αντί 115.000 ευρώ (αξία που δηλώθηκε στα συμβόλαια) δύο διαμερίσματα. Ιδιοκτήτης εμφανίζεται συνταξιούχος του ΙΚΑ, ο οποί- ος πούλησε στον πρώην υπουρ-γό ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μαζί με μια αποθήκη, αλλά και ένα διαμέρισμα στο ημιυπόγειο. Το πρώτο έχει εμβαδόν 142,30 τ.μ., ενώ το δεύτερο 59,20 τ.μ. Σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων, η συνολική εμπορική αξία και των δύο διαμερισμάτων στην οδό Κόμνα Τράκα 3 αγγίζει τα 380.000 ευρώ.

Και στο ακίνητο της Κομνά Τράκα, όπως και σε εκείνο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υπάρχουν μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται offshore εταιρείες... Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις 29/1/2001 η «Torcaso», υπεράκτια κυπριακή εταιρεία, είχε πουλήσει το ακίνητο στην επίσης υπεράκτια «Nobilis Int. LLC», η οποία μεταπώλησε το οίκημα στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη. Πρόκειται μάλλον για μια εταιρεία-παραγγελιοδόχο, με σκοπό να υλοποιήσει σε χρόνο ανύποπτο το «πέρασμα» του ακινήτου στην ιδιοκτησία του πολιτικού.

Οπως σήμερα αποκαλύπτουμε, η «Torcaso» δεν ήταν καθόλου άγνωστη στον σοσιαλιστή πολιτικό. Και αυτό διότι σε μία ακόμα «σύμπτωση» η offshore διατηρούσε πενταώροφο κτίσμα στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κομνά Τράκα 1, δηλαδή ακριβώς δίπλα (είναι μεσοτοιχία) στα δύο γραφεία που ο κ. Τσοχατζόπουλος δή-λωνε στο «πόθεν έσχες» του ότι διατηρεί επί της Κομνά Τράκα 3! Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, την κατασκευή του ακινήτου της «Torcaso» είχε αναλάβει η ίδια βορειοελλαδική κατασκευαστική εταιρεία που ανακαίνισε τα γραφεία του πολιτικού το 2002, καθώς και το τριώροφο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο ξεκίνησε με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ αλλά με τα μπλε μάρμαρα από την Αργεντινή και τα τζακούζι των 60.000 ευρώ ξεπέρα-σε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Πολλά λεφτά δεν είναι για ανακαίνιση όταν η αγορά ύστερα από έξι χρόνια ήταν μόλις 1.100.000 ευρώ; Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου που παρουσιάζουμε, ο ίδιος αγόρασε δύο γραφεία επιφάνειας 59 τ.μ. και 142 τ.μ. το 2004. Λίγα χρόνια δηλαδή προτού προχωρήσει και στην τοποθέτησή του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενώ είχε φυσικά ολοκληρώσει ευδοκίμως την υπουργική του θητεία.

Να ήταν άραγε τόσο τραγική σύμπτωση που ακριβώς δίπλα στα γραφεία του η εταιρεία που ενεπλάκη και στην αγοραπωλησία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η «Torcaso» δηλαδή, διατηρούσε οίκημα; Και ποιο οίκημα! Αυτό που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος για τις τραπεζικές πράξεις της μονής, στις αναλυτικές καταστάσεις ο ηγούμενος Εφραίμ και οι συνεργάτες του είχαν εκδώσει επιταγή 700.000 ευρώ, την οποία είχε εισπράξει η «Torcaso Investment» στις 15/7/2007 για την πώληση από την τελευταία του επίμαχου ακινήτου στις οδούς Κεφαλληνίας και Κομνά Τρακά 1 στα Πατήσια.

Το συμβόλαιο που μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών είχε αριθμό 4730/422 και συντάχθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη συμβολαιογράφο κυρία Ελένη Ζαφειρίου-Γκιουλέκα (σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Γκιουλέκα) στις 30/4/2007. Το τίμημα της αγοράς τού εν λόγω ακινήτου έφτανε στα 3,7 εκατ. ευρώ! Αφορούσε σε οικόπεδο 335,05 τ.μ. με εξαώροφη οικο- δομή και δύο υπόγεια. Κατά το χρονικό διάστημα της αγοραπωλησίας, η οικοδομή βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσης, καθώς η κυπριακή εταιρεία έχοντας άδεια από την Πολεοδομία Αθηνών (εκδόθηκε το 2002) κατεδάφισε την παλιά διώροφη οικοδομή και έχτισε από την αρχή την εξαώροφη πολυκατοικία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως νομικός σύμβουλος της «Torcaso» υπήρξε ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος ήταν μέλος στις γνωστές από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εταιρείες «Ανθεμιάς» και «Rassadel».

Τέλος, η «Torcaso» είχε εμπλακεί και με άλλη αγοραπωλησία της Μονής Βατοπεδίου, και ειδικότερα με συμβόλαια αγοράς ακινήτων πίσω από τον Πύργο Αθηνών, τα οποία είχε κάνει η σύζυγος του «γαλάζιου» πρώην υπουργού κ. Γιώργου Βουλγαράκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην διεύθυνση:

http://nea.com.gr/πολιτική/διαδήλωση-έξω-από-το-σπίτι-του-τσοχατζόπουλου.-βίντεο

Διαδήλωση έξω από το σπίτι του Τσοχατζόπουλου. Βίντεο

25 Φεβρουαρίου 2011, 11:24

Αιφνιδιάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από την χθεσινή συγκέντρωση διαδηλωτών έξω από το πανάκριβο σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου.

Περίπου 1.500 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σκηνοθέτη, Δ. Κολάτου, και συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και ζητώντας να «φέρει πίσω τα λεφτά μας».

Αρχικά είχαν παραταχθεί τα ΜΑΤ κατά μήκος της Δ. Αρεοπαγίτου και στην συνέχεια άνοιξαν δρόμο και οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι την πόρτα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος κάλεσε την αστυνομία ζητώντας να επέμβει άμεσα και να απομακρύνει τον κόσμο.

Α.2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ορισμένα από τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα παρατίθενται παραπάνω και άλλα Σας τίθενται υπ’ όψιν σε ηλεκτρονική μορφή με τον συνυποβαλλόμενο δίσκο ακτίνας. Και υπάρχουν πολύ περισσότερα δημοσιευμένα στον τύπο. Όλα δε τα δημοσιεύματα έχουν δημοσιευτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των δημοσιευμάτων και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από τότε που εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα, είναι αδύνατον οι αρμόδιοι, με πρώτο τον εγκαλούμενο, να μην έχουν λάβει γνώσιν αυτών.

Α.3. ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ο ως άνω Α. Τσοχατζόπουλος, απ’ ότι γνωρίζω από δημοσιεύματα του τύπου, δεν αντέδρασε με κανέναν ουσιαστικό τρόπο στα ως άνω δημοσιεύματα. Έκανε ορισμένες δηλώσεις περί του ότι, κατ’ αυτόν, διώκεται πολιτικώς και απείλησε με προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Όμως μέχρι σήμερα, απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Α.4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ) ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Από τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα συνάγονται τα εξής συμπεράσματα:

1. Ότι ο ως άνω Τσοχατζόπουλος έχει συσσωρεύσει τεράστια περιουσία, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα νόμιμα εισοδήματά του προήλθαν από την βουλευτική του αποζημίωση και την αποζημίωση που ελάμβανε ως υπουργός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα: (α) Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ήλθε στην Ελλάδα από την τότε Δυτική Γερμανία, μέχρι και σήμερα ποτέ του δεν άσκησε στην Ελλάδα εμφανώς άλλη νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, που να του αποδίδει νόμιμο εισόδημα, πέραν αυτής του βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων και του επί σειράν ετών υπουργού. (β) Ερχόμενος δε στην Ελλάδα από την Γερμανία περί τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και όλα τα χρόνια από τότε, πάντα κατά τα δημοσιεύματα, δεν εισήγαγε κανένα ποσόν χρημάτων από την Γερμανία, που να προέρχεται από νόμιμα εισοδήματα που εσόδευσε στην Γερμανία προ των μέσων της δεκαετίας του 1970. (γ) Μάλιστα, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, όσο ήταν κάτοικος Γερμανίας ο Τσοχατζόπουλος ασκούσε επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία συνήθως δεν δίνει την δυνατότητα συσσωρεύσεως πλούτου (π.χ. εργαζόταν ως σερβιτόρος).

2. Ότι ο ως άνω Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται ως σχεδόν ανεπάγγελτος, ο οποίος αφού ανακάλυψε ότι η πολιτική μπορεί ν’ αποτελέσει μία πολύ προσοδοφόρα δραστηριότητα για επίορκους πολιτικούς, προσκολλήθηκε στον πατέρα του εγκαλουμένου, ασχολήθηκε με την πολιτική, εξελέγη βουλευτής, έγινε υπουργός και κατάκλεψε το Ελληνικό Δημόσιο παίρνοντας μίζες.

Τα ως .άνω συμπεράσματα έχουν συναχθεί από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, αλλά και από την κοινή γνώμη άλλων χωρών και έχουν δημιουργήσει (θέλω να πιστεύω άδικα) ένα αρνητικό πρότυπο (εικόνα ή συνειρμό) στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, και των λαών άλλων χωρών, σχετικά με το ποιόν του πολιτικού ανδρός στην Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Το πρότυπο αυτό είναι ότι ο πολιτικός είναι κλέφτης, και η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός διεφθαρμένοι. Έχει μεγάλη σημασία η δημιουργία αυτού του προτύπου, διότι με βάση το πρότυπο αυτό διαμορφώνεται η κοινωνική, πολιτική και οικονομική συμπεριφορά του λαού, αλλά και του κάθε πολίτη ως δρώντος στο κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι. Και αυτό διότι πολιτικός δρα πολιτικά, πρωτίστως με το παράδειγμα που δίνει.

Α.5 ΤΟ ΒΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ (ΕΙΚΟΝΑ)

Είναι απολύτως βάσιμο το να αντληθούν τα ως άνω συμπεράσματα και να υιοθετηθεί η ως άνω υπόθεση εργασίας περί δημιουργίας αρνητικού προτύπου (΄η εικόνας ή συνειρμού), διότι:

1. Λόγω των στοιχείων που έχουν δημοσιευτεί στα προαναφερόμενα δημοσιεύματα, στον Τσοχατζόπουλο επεβλήθη η πειθαρχική ποινή της «αναστολής της κομματικής του ιδιότητας» από την Επιτροπή Δεοντολογίας του πολιτικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο Τσοχατζόπουλος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και του οποίου ο εγκαλούμενος είναι πρόεδρος.

2. Σύμφωνα με δημοσιεύματα διενεργείται έρευνα από το ΣΔΟΕ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με συναλλαγές του ως άνω Τσοχατζόπουλου.

Β. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΝ Ο ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΙΝ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ.

Είναι αδύνατον εγκαλούμενος να μην έχει λάβει γνώσιν των προαναφερομένων δημοσιευμάτων. Ο εγκαλούμενος ασφαλώς και τα γνωρίζει. Ασφαλώς και γνωρίζει ο εγκαλούμενος ότι ο κόσμος βοά περί των προπεριγραφομένων δραστηριοτήτων του Τσοχατζόπουλου και ότι βοά εδώ και πολύ καιρό.

Επίσης ο εγκαλούμενος ασφαλώς και γνωρίζει ότι, κατά τα ως άνω δημοσιεύματα ο προαναφερόμενος Απόστολος – Αθανάσιος (Άκης) Τσοχατζόπουλος χρησιμοποίησε υπεράκτιες εταιρίες για διαχειριστεί τον πλούτο που, πάντα κατά τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα, συσσώρευσε παράνομα και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι, ο παραπάνω Απόστολος – Αθανάσιος (Άκης) Τσοχατζόπουλος έχει πρόσβαση στην νομική, λογιστική και επιχειρηματική τεχνογνωσία της εν χρήσεως των υπεράκτιων εταιριών. Επιπλέον, θεωρώντας αληθή τα ως άνω δημοσιεύματα, έχει και την οικονομική δυνατότητα να κάνει χρήση της εν λόγω τεχνογνωσίας.

Σημειωτέον ότι, όπως επίσης ασφαλώς γνωρίζει ο εγκαλούμενος, με την μέθοδο των υπεράκτιων εταιριών είναι δυνατόν, μέσω καταδολιευτικών μεταβιβάσεων, κυριολεκτικά να «εξαφανιστούν» τα περιουσιακά στοιχεία κάποιου φυσικού προσώπου που έχει την ιδιότητα του οφειλέτη, έτσι ώστε ο οιοσδήποτε δανειστής του, που έχει νόμιμο δικαίωμα να επιχειρήσει ικανοποίηση αξιώσεώς του κατά του οφειλέτη, να διατρέξει τον κίνδυνο να μην δυνηθεί να εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, με αποτέλεσμα την ματαίωση της ικανοποιήσεως της αξιώσεώς του.

Από το ότι ο κάθε αρμόδιος, με πρώτο τον εγκαλούμενο, γνωρίζει τα παραπάνω, ευχερώς αντλούνται τα εξής συμπεράσματα:

1. Ασφαλώς γνωρίζει ο κάθε αρμόδιος, με πρώτο πάντα τον εγκαλούμενο, ότι υπάρχει κίνδυνος, ο Τσοχατζόπουλος να «εξαφανίσει» περιουσιακά του στοιχεία με καταδολιευτικές μεταβιβάσεις, χρησιμοποιώντας το σύστημα των υπεράκτιων εταιριών, ματαιώνοντας κατ’ αυτών τον τρόπο την ικανοποίηση της οποιασδήποτε αστικής αξιώσεως του Ελληνικού Δημοσίου ήθελε προκύψει σε βάρος του. Και ενώ υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, κανείς αρμόδιος, με πρώτο τον εγκαλούμενο, δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια να αποσοβήσει αυτόν τον κίνδυνο, κινώντας την νόμιμη διαδικασία της συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του Τσοχατζόπουλου.

2. Ασφαλώς γνωρίζει ο κάθε αρμόδιος, με πρώτο πάντα τον εγκαλούμενο, ότι από τις ως αποδιδόμενες στον Τσοχατζόπουλο πράξεις δημιουργείται το προαναφερόμενο αρνητικό πρότυπο.

Γ. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Ο κάθε αρμόδιος, με πρώτο τον εγκαλούμενο ως Πρωθυπουργό της Ελλάδος, έχει υποχρέωση ασκώντας κάθε νόμιμο μέσον να διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Οφείλει και δύναται να το πράξει! Αν και έχει την εν λόγω υποχρέωση, αλλά και την δυνατότητα, να το πράξει, δεν το πράττει. Και δεν το πράττει με σκοπό:

1. Να προσπορίσει και στον εαυτό του παράνομο όφελος, συνιστάμενο στο να προστατεύσει τον εαυτό του από αποκαλύψεις στις οποίες φοβάται ότι θα προβεί ο Τσοχατζόπουλος, αποκαλύψεις που αφορούν στον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τον εγκαλούμενο και συνεργάτες του, αποκαλύψεις που κατά πάσαν πιθανότητα θα δημιουργήσουν πολιτικό κόστος στον εγκαλούμενο. Περί δε του γεγονότος αυτού σας θέτω υπ’ όψιν τα εξής δημοσιεύματα:

http://www.newskosmos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=40695:2011-01-17-09-35-00&catid=37:greece&Itemid=56

Απειλεί με αποκαλύψεις ο Α. Τσοχατζόπουλος

Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 11:33 Ελλάδα

Με αντιπερισπασμούς και με στοχοποιήσεις επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να προσφέρει ξαναζεσταμένο το φαγητό της «κάθαρσης», σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία επισημαίνει ότι αυτό γίνεται την ώρα που ξεκινά μία ακόμη πιο δύσκολη εβδομάδα για την κυβέρνηση με λόγω των ανοιχτών μετώπων με τους φαρμακοποιούς και άλλες ομάδες.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ενώ παραδίδεται στην «πυρά» ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο ίδιος φέρεται να διαμηνύει ότι το «οπλοστάσιό» του είναι πολύ ισχυρό και ότι, αν χρειαστεί, θα «πάρει πολλούς μαζί του», όπως γράφει το newsbeast.

Όπως επισημαίνεται, ο πρώην υπουργός διαθέτει το «καυτό αρχείο» του Κινήματος από το 1974 έως και το 1989, μία ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδος για το ΠΑΣΟΚ λόγω των σκανδάλων της εποχής, αλλά και της προσωπικής ζωής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ενώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κρατά στοιχεία που αγγίζουν την οικογένεια Παπανδρέου, ακόμη και τη μητέρα του Πρωθυπουργού, παράλληλα απειλεί με αγωγές το κύκλωμα που έδρασε εις βάρος του.

Και επίσης

http://www.inews.gr/131/me-apokalypseis-apeilei-o-tsochatzopoulos.htm

Με αποκαλύψεις απειλεί ο Τσοχατζόπουλος

12:10 17/1/2011 - Πηγή: To Tefteri

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, απειλεί με αποκαλύψεις τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τη μητέρα του Μάργκαρετ, για το "βρώμικο 89". Δεν διαβάσαμε τα ενδότερα,οπότε δεν μπορούμε να σας πούμε κάτι περισσότερο.

taxalia.blogspot.com

2. Να προσπορίσει στον Τσοχατζόπουλο παράνομο όφελος, συνιστάμενο στο ότι του παρέχει ατιμωρησία και ασυλία, αποτέλεσμα το οποίο γνωρίζει ο εγκαλούμενος ότι επέρχεται από τις πράξεις του και το αποδέχεται, για να εξυπηρετήσει τον κύριο στόχο του που είναι να αποσοβήσει τις αποκαλύψεις κατά τα προαναφερόμενα.

3. Να βλάψει το κράτος, συνιστάμενο στο ότι και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ματαιώσεως ικανοποίησης αξιώσεων του δημοσίου, και ότι ωθεί τον μέσο πολίτη στο να μην πειθαρχεί στο Σύνταγμα και στους Νόμους, και στο ότι δυσφημεί την Ελλάδα και τους Έλληνες κατά τα παρακάτω αναφερόμενα, αποτέλεσμα το οποίο γνωρίζει ο εγκαλούμενος ότι επέρχεται από τις πράξεις του και το αποδέχεται, για να εξυπηρετήσει τον κύριο στόχο του που είναι να αποσοβήσει τις αποκαλύψεις κατά τα προαναφερόμενα.

Μέχρι σήμερα ούτε την ποινική δίωξη του Τσοχατζόπουλου έχει ζητήσει, ούτε έχει κινήσει την νόμιμη διαδικασία συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του Τσοχατζόπουλου.

Ο Τσοχατζόπουλος, λοιπόν, με ευθύνη κυρίως του εγκαλουμένου, απολαμβάνει ένα είδος ασυλίας και ατιμωρησίας, την οποία ο απλός φορολογούμενος πολίτης δεν απολαμβάνει. Η ατιμωρησία όχι μόνον επιβραβεύει την διαφθορά, αλλά και την επεκτείνει! Ένα κράτος που αφ’ ενός, δίνει την ευκαιρία σε αρμοδίους να κλέψουν και αφ’ ετέρου, στην συνέχεια ούτε τους τιμωρεί, ούτε αναζητεί τα κλεμμένα, υπονομεύει την δημόσια τάξη και ασφάλεια εντός των συνόρων του και είναι τελείως αναξιόπιστο εκτός των συνόρων του.

Ο μέσος φορολογούμενος πολίτης, από την στιγμή που θα βρεθεί στην θέση να υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι έχει διαπράξει κάποιο κακούργημα, θα βρεθεί προσωρινά κρατούμενος ή θα του επιβληθεί οποιοδήποτε περιοριστικός όρος. Εάν δε έχει ζημιωθεί τρίτος από τις πράξεις του αυτές, θα ασκηθούν αγωγές και θα ζητηθεί η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του. Επιπλέον, εάν ο «ζημιωθείς τρίτος» είναι το Ελληνικό Δημόσιο, αυτό θα επιπέσει επί του οφειλέτη ως πεινασμένο όρνεο. Αυτά όμως, στην δήθεν ευνομουμένη και δήθεν δημοκρατική Ελλάδα, δεν ισχύουν για τον ως άνω Τσοχατζόπουλο! Πράγμα για το οποίο ευθύνεται ο εγκαλούμενος.

Λόγω δε της παραβίασης της ως άνω υποχρεώσεως από τον κάθε αρμόδιο, και πρώτο τον εγκαλούμενο, έχουν επέλθει οι παρακάτω προσβολές εννόμων αγαθών:

1. Τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, επειδή παρέχεται χρόνος στον Τσοχατζόπουλο να «εξαφανίσει» περιουσιακά του στοιχεία, μέσω καταδολιευτικών μεταβιβάσεων χρησιμοποιώντας υπεράκτιες εταιρίες και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται κίνδυνος ματαιώσεως της ικανοποίησης της οποιασδήποτε αστικής αξιώσεως του Ελληνικού Δημοσίου ήθελε προκύψει σε βάρος του Τσοχατζόπουλου

2. Δημιουργείται κίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, και το ίδιο το πολίτευμα λόγω του ότι με την ατιμωρησία και ασυλία που παρέχει ο εγκαλούμενος στον Τσοχατζόπουλο, ενισχύεται το προαναφερόμενο αρνητικό πρότυπο (εικόνα ή συνειρμός) που αφ’ ενός, δημιουργείται από τον καταγγελλόμενο παράνομο πλουτισμό του Τσοχατζόπουλου, και αφ’ ετέρου, μετουσιώνεται στο ακόμη χειρότερο και περισσότερο κοινωνικο-οικονομικά και πολιτικά επικίνδυνο αρνητικό πρότυπο, σύμφωνα με το οποίο, πέρα από την δυνατότητα που έχει ο πολιτικός να κλέβει, έχει και την δυνατότητα να παραμένει ατιμώρητος και να εξασφαλίζει ότι δεν θα του ζητηθεί να επιστρέψει τα κλεμμένα. Έτσι, δημιουργείται στους Έλληνες, αλλά και στους λαούς άλλων χωρών, η πεποίθηση ότι οι κρατούντες στην Ελλάδα μπορούν ατιμωρητί να παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους. Επειδή δε, όπως αναφέρω παραπάνω, ο πολιτικός δρά πρωτίστως με το παράδειγμα που δίνει, οι Έλληνες παραδειγματίζονται, και υπ’ αυτήν την έννοια ωθούνται, να μην πειθαρχούν και οι ίδιοι στο Σύνταγμα και στους Νόμους. Αυτό δε ουσιαστικά συνιστά κατάλυση του πολιτεύματος. Η συμπεριφορά πολιτών που αρνούνται να καταβάλουν διόδια και να πληρώσουν το αντίτιμο των αυξημένων εισιτηρίων αστικών μεταφορών, αποτελεί απόδειξη του ότι έχει ήδη προσβληθεί το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, και αυτό συνέβη από την συμπεριφορά των αρμοδίων, με πρώτο πάντα τον εγκαλούμενο, και γενικά, αλλά και ειδικά όσον αφορά την ασυλία που παρέχουν στον Τσοχατζόπουλο.

3. Δυσφημείται η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες στις διεθνείς σχέσεις, όπου εμφανίζονται ως διεφθαρμένοι, με αποτέλεσμα να καθίσταται απείρως δυσκολότερη η διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων, μεταξύ των οποίων και η εξασφάλιση αγορών για τα προϊόντα μας, αλλά και χαμηλότοκων δανείων για χρηματοδότηση του εθνικού μας χρέους. Ο βασικός λόγος που η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίση είναι: (α) Το ότι και ο Τσοχατζόπουλος από τα ως άνω δημοσιεύματα φέρεται να έχει «κλέψει» χρήματα του Ελληνικού λαού. (β) Το ότι για να κλαπούν, κατά τα ως άνω δημοσιεύματα, αυτά τα χρήματα, έγιναν έργα και προμήθειες που δεν σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν με στόχο να εξυπηρετηθεί το συλλογικό συμφέρον, αλλά με στόχο να εξασφαλιστούν «μίζες». Άρα, ενώ οι κατά καιρούς αρμόδιοι, μεταξύ των οποίων και ο Τσοχατζόπουλος και ο εγκαλούμενος, ενώ όφειλαν και ηδύναντο να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν έργα και προμήθειες με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, έπραξαν με πλήρη δόλο το αντίθετο, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό των ιδίων και/ή τρίτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν την Ελλάδα σε έναν φαύλο κύκλο υπανάπτυξης και δημοσίου χρέους. (γ) Το ότι υπάρχει εγκατεστημένη η πεποίθηση πως στην Ελλάδα κυριαρχεί η διαφθορά και η ατιμωρησία. Για όλους αυτούς τους λόγους η Ελλάδα και οι Έλληνες θεωρούμαστε διεφθαρμένοι, άρα αναξιόπιστοι ως προμηθευτές στις εμπορικές συναλλαγές, και αναξιόχρεοι όσον αφορά τις οφειλές μας. Ζημιώνεται, λοιπόν, η Ελλάδα και όσον αφορά τις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές της σχέσεις, κατά τα προαναφερόμενα, από την ως άνω παράλειψη κάθε αρμοδίου, με πρώτο τον εγκαλούμενο, να τηρήσει την υποχρέωσή του να κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία κατά του Τσοχατζόπουλου, και ειδικότερα την διαδικασία συντηρητικής κατάσχεσης. Η δε ζημία αυτή αντικατοπτρίζεται και αναλογεί στα αυξημένα επιτόκια και λοιπά τοκογλυφικά έξοδα που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες, άρα και εγώ, για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδος.

Δ. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΝΟΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΎΣΑ ΕΓΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ.

Από τις προπεριγραφόμενες πράξεις και παραλείψεις του εγκαλουμένου ζημιώνομαι ως φορολογούμενος πολίτης και ως προσωπικότητα, λόγω δε του ότι ζημιώνομαι θεμελιώνω έννομο συμφέρον στην υποβολή της παρούσας έγκλησής μου και νομιμοποιούμαι να δηλώσω παράσταση πολιτικής αγωγής.

Από τις προπεριγραφόμενες αποδιδόμενες από τα παραπάνω δημοσιεύματα πράξεις του ως άνω Τσοχατζόπουλου, έχει αυξηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος. Συνεπεία της αυξήσεως αυτής έχω υποστεί θετική ζημία συνιστάμενη αφ’ ενός, στο ότι μειώνονται οι κοινωνικές παροχές προς τον Ελληνικό λαό, του οποίου αποτελώ μέρος και αφ’ ετέρου, στο ότι αυξάνεται η έμμεση και άμεση φορολογία στην οποία υπόκειμαι λόγω της αυξήσεως του δημοσιονομικού ελλείμματος, η οποία οφείλεται στις πράξεις και παραλείψεις που αποδίδονται και στον ως άνω Τσοχατζόπουλο. Υπάρχει δε αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της εν λόγω ζημίας μου και των αποδιδομένων στον Τσοχατζόπουλο πράξεων και της ατιμωρησίας και ασυλίας που του παρέχει ο εγκαλούμενος.

Επιπλέον έχω υποστεί αποθετική ζημία συνιστάμενη στο ότι, λόγω του δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο κατά τα προαναφερόμενα οφείλεται και στις πράξεις που αποδίδονται στον Τσοχατζόπουλο και στην ατιμωρησία και ασυλία που του παρέχει ο εγκαλούμενος, η Ελληνική οικονομία έχει υποστεί κρίση, με αποτέλεσμα όλος ο Ελληνικός λαός, άρα και εγώ, να ζημιώνομαι λόγω του ότι μειώθηκε ο κύκλος των εργασιών μου. Εάν ο εγκαλούμενος, και κάθε αρμόδιος, δεν είχαν παραβεί τις κατά νόμον προαναφερόμενες υποχρεώσεις τους και με δεδομένο ότι γενεσιουργό αίτιο της κρίσης είναι η διαφθορά και η ατιμωρησία, αφ’ ενός δεν θα είχε υποστεί τέτοια κρίση η Ελληνική οικονομία και αφ’ ετέρου, θα είχε αρχίσει η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Άρα, υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος και μεταξύ της εν λόγω ζημίας μου και των προαναφερομένων πράξεων και παραλείψεων του εγκαλουμένου.

Κυρίως όμως έχω υποστεί ηθική βλάβη συνιστάμενη στα εξής:

1. Ο Τσοχατζόπουλος φέρεται να έχει ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο και ο Ελληνικός λαός, άρα και εγώ, λόγω της ατιμωρησίας και της ασυλίας που παρέχει ο εγκαλούμενος στον Τσοχατζόπουλο, καλείται να επωμισθεί την ζημία και να πληρώσει για το έλλειμμα που δημιούργησε και ο Τσοχατζόπουλος, γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι πολίτης δευτέρας κατηγορίας στην Πατρίδα μου.

2. Με την ατιμωρησία και την ασυλία που παρέχει ο εγκαλούμενος στον Τσοχατζόπουλο παραβιάζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου να αντιμετωπίζομαι ως ίσος με τον Τσοχατζόπουλο. Ο Τσοχατζόπουλο χαίρει ενός είδους ασυλίας, του οποίου δεν χαίρει ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, άρα ούτε κι’ εγώ.

3. Με την ασυλία που χαίρει ο Τσοχατζόπουλος τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια τάξη και ασφάλεια, δεδομένου ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα όσον αφορά την αρχή της ισότητος των πολιτών απέναντι στον νόμο και στην διοίκηση. Από την στιγμή που θα καταστεί πεποίθηση ότι οι κρατούντες εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους όπως τους συμφέρει, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για απειθαρχία στο Σύνταγμα και στους Νόμους, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη και ασφάλεια. Ήδη πολίτες αρνούνται να καταβάλουν διόδια, πράγμα που σηματοδοτεί την έναρξη μιας διαδικασίας που δημιουργεί κίνδυνο απειθαρχίας στους νόμους, άρα θέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

4. Λόγω της ασυλίας που χαίρει ο Τσοχατζόπουλος έχει δυσφημισθεί η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός, άρα και εγώ προσωπικά, διεθνώς, παρουσιαζόμενος ως λαός που σκοπεί στο να ζει παρασιτικά σφετεριζόμενος τον ιδρώτα άλλων λαών. Ως έντιμος και σκληρά εργαζόμενος Έλληνας θεωρώ ότι αποτελεί ύβρη στο πρόσωπο μου μία τέτοια αντιμετώπιση, την οποία υφίσταμαι επειδή ο Τσοχατζόπουλος φέρεται ως κλέφτης και ο εγκαλούμενος του παρέχει ασυλία και ατιμωρησία.

Επίσης η ως άνω ηθική βλάβη που έχω υποστεί τελεί σε αιτιώδη σύνδεσμο με τις προαναφερόμενες πράξεις και παραλείψεις του εγκαλουμένου, και κάθε αρμοδίου, δεδομένου ότι εάν ο εγκαλούμενος, και κάθε αρμόδιος, είχαν προβεί στις παραπάνω ενέργειες στις οποίες όφειλαν και ηδύναντο να προβούν, και δεν θα αισθανόμουν πολίτης δευτέρας κατηγορίας στην νΠατρίδα μου, και θα αισθανόμουν ότι ο Τσοχατζόπουλος και εγώ είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο και στην διοίκηση, και δεν θα εδημιουργείτο η εντύπωση ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και οι Νόμοι, και δεν θα εδυσφημείτο η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός, άρα και εγώ, στο εξωτερικό.

Ε. ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Επειδή σας συνυποβάλλω με την παρούσα μου σύμπακτο δίσκο ακτίνας (CD) με ορισμένα δημοσιεύματα, από τα οποία αποδεικνύεται το πόσος θόρυβος έχει γίνει σχετικά με τις καταγγελίες περί των ως άνω αποδιδομένων στον Α. Τσοχατζόπουλο πράξεων. Ο δε όγκος των δημοσιευμάτων είναι τόσο μεγάλος και το χρονικό διάστημα που εμφανίζονται τόσο μακρύ, που είναι βέβαιο ότι ο εγκαλούμενος έχει λάβει γνώσιν αυτών.

Επειδή τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρ. 259 ΠΚ).

Για όλους αυτούς τους λόγους

Εγκαλώ τον Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος και κάθε άλλο υπεύθυνο. για τις παραπάνω πράξεις και ζητώ την ποινική τους δίωξη.

Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση ποσού 1 € με επιφύλαξη, λόγω της κατά τα προαναφερόμενα ζημίας που έχω υποστεί από τις ως άνω αξιόποινες πράξεις του εγκαλουμένου, και επικουρικά για υποστήριξη της κατηγορίας.

Μάρτυρες προτείνω τους:

1. Νικόλαο Χατζηνικολάου, δημοσιογράφο, εκδότη της εφημερίδας REAL NEWS, κάτοικο Αθηνών

2. Όλους τους αναφερόμενους στα παραπάνω δημοσιεύματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που τα δημοσίευσαν, τα εξέδωσαν και τα συνέγραψαν, και αυτών που δίδουν συνεντεύξεις, ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο καταθέτουν περί της τελέσεως αξιοποίνων πράξεων από τον ως άνω Α. Τσοχατζόπουλο.

Αιτούμαι όπως μου χορηγηθεί επίσημο αντίγραφο της παρούσας μου.

Ο εγκαλών



Παύλος Χρ. Αλτίνης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη