19 Μαΐ 2011

Αυτά είπε ο Καμμένος σήμερα στον Real fm

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 που ο Ντ. Σ Καν λέει ότι ήδη είχε συμφωνηθεί η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., εκείνη την εποχή πουλήθηκε ένα ασφάλιστρο κινδύνου από το Τ.Τ. ένα CDS αξία 1,3 δισ. δολαρίων. Αυτό το CDS πουλήθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε credit event, όπως χρεοκοπία, πάει στα 60 δισ. Το θέμα είναι ..

πού πουλήθηκε: Σε εταιρία που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Η εταιρία λέγεται “I. J. Partners”, όπου υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες και οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι
η Μ. Ξαφά.
Ενώ πουλήθηκε αυτό το CDS, την ώρα που γνώριζε ότι η είσοδος στο ΔΝΤ, θα οδηγούσε τα spreads ψηλά, άρα και αυτό το ασφάλιστρο κινδύνου θα κάλυπτε πιθανές απώλειες του Τ.Τ., πουλήθηκε και αγοραστής φέρεται σε ένα μέρος να είναι εταιρία όπου εμπλέκονται πρόσωπα που είναι στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και αν όχι του πρωθυπουργού, επειδή ήταν συμμαθητής του, πρόσωπα που μαζί με τον αδερφό του πρωθυπουργού συμμετέχουν σε οργανώσεις και εταιρείες ανάπτυξης πράσινης ενέργειας.
Το κόμμα μου ακόμα δεν το έχω ενημερώσει πλήρως γιατί συλλέγω στοιχεία. Είπα στη Βουλή μήπως κάποιοι ποντάρουν σε πολιτικά CDS; και εννοώ αυτούς που αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα. Ρώτησα επίσημα από το βήμα της Βουλής: ποιοι αγόρασαν, ποιοι κατέχουν, σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση που γίνει haircut ; Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια.
Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλά με τον Στρ. Καν και δεν ενημερώνει κανένα, αυτό είναι πάρα πολύ βαρύ.
Κάποιος κερδίζει 26 δισ. δολάρια και κάποιοι από αυτούς φέρονται να είναι πρόσωπα που εμπλέκονται στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
Ομιλώ για την “I.J. Partners”, όπου προϊστάμενος είναι ο εμπλεκόμενος με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συμμαθητής του πρωθυπουργού Θ. Μαργέλος, που συμμετείχε στους νέους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και άλλοι Έλληνες, ο κ. Χ. Μάκας, είναι ο Μ. Ντεμιρελ της γνωστής οικογένειας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του κ. Χριστοφοράκου και ένα σωρό πρόσωπα που είχαν αυτά εσωτερική ενημέρωση επιμένω ότι ο πρωθυπουργός λειτούργησε σαν broker.
Όταν πουλάς CDS από κρατική τράπεζα σημαίνει ότι αυτή την ασφάλεια την δίνεις σε ιδιώτες κάτι που είναι νομικά κολάσιμο.
Τα CDS αυτά αν γίνει credit event δίνουν κέρδος μέχρι και 65 φορές παραπάνω από ότι έχουν ποντάρει.
Είναι γυμνά και δεν τα παίρνουν για να καλύψουν ομόλογα αλλά για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ποντάρουν στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας.
Καλώς έκανε που αγόρασε τα CDS ο κ. Φιλιππίδης. Ο επόμενος το πούλησε χάνοντας το κέρδος.΄΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη