19 Ιουν 2011

Καταδικάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την παρουσίαση του ψευτομακεδονικού λεξικού

Καταδικάζουν τις πρακτικές του Παβλε Φιλίποφ οι
Οικολόγοι Πράσινοι
Απάντηση των Οικολόγων Πράσινων στο άρθρο:

Άθλια πρόκληση κατά της Μακεδονίας από τους Μεταλλαγμένους στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο!


Αγαπητοί φίλοι,
Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης ευρωβουλευτής Francois Alfonsi (επίσημο προφίλ:  http://www.europarl.europa.eu/members/expert/committees/view.do?language=EN&id=96750), είναι εκλεγμένος με το Partitu di a Nazione Corsa («Κόμμα του Κορσικανικού Έθνους») και όχι με την «Ευρώπη Οικολογία» όπου συμμετείχαν οι Γάλλοι Πράσινοι.
Στο ευρωκοινοβούλιο, το κόμμα του κ. Αλφονσί συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία»-E.F.A., που συσπειρώνει ευρωβουλευτές από μειονοτικά και περιφερειακά κόμματα, και..
αποτελεί ξεχωριστό κόμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου ανήκει και το «Ουράνιο Τόξο».
Ο συγκεκριμένος σχηματισμός ΔΕΝ ανήκει στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, όπου συμμετέχουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και τα άλλα πράσινα κόμματα.
Δεδομένου όμως ότι οι 7 ευρωβουλευτές της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» δεν επαρκούν για δική τους πολιτική ομάδα, έχουν ενταχθεί ως συνεργαζόμενοι στην ομάδα των Πρασίνων που εμφανίζεται έτσι ως Πράσινοι/E.F.A.
Η τωρινή παρουσίαση στο ευρωκοινοβούλιο ενός βιβλίου που κυκλοφορεί ήδη από το 2009, σίγουρα δεν υπηρετεί την «ομαλοποίηση των σχέσεων με την Ελλάδα», που επικαλούνται οι διοργανωτές στην πρόσκλησή τους, αλλά τη στρατηγική και τις σκοπιμότητες του κ. Βοσκόπουλου και του Ουράνιου Τόξου. 
Η συγκεκριμένη πάντως παρουσίαση δε χρεώνεται στους Πράσινους: Σε τελική ανάλυση, άλλωστε, δε μπορεί να φταίει για τα πάντα ο… Τρεμόπουλος. Εκτός πια αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν τα είχαμε κάνει ήδη θάλασσα ως χώρα, πολύ πριν την εκλογή του ως ευρωβουλευτή. 
                                                                           
                                                                            Με εκτίμηση
                                                                   Γιάννης Παρασκευόπουλος
                                                        εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη