16 Σεπ 2011

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμούς δημοτικού αστυνομικού από 10 κουκουλοφόρους

Άνανδρη επίθεση από αναρχικούς δέχτηκε σήμερα το πρωί δικυκλιστής συνάδελφος Δημοτικός Αστυνομικός του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Το νέο αυτό περιστατικό (το οποίο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ήταν προσχεδιασμένο) συνέβη όταν...
ο Δημοτικός Αστυνομικός μετέβη - ΜΟΝΟΣ του λόγω καλής θελήσεως- στην οδό Αρριανού, στην περιοχή της Καμάρας (άνδρο αναρχικών) κατόπιν εντολής που έλαβε από το τηλ. κέντρο της υπηρεσίας του, ώστε να ελέγξει δήθεν καταγγελία που αφορούσε χώρο φορτοεκφόρτωσης που καταλαμβάνονταν παράνομα από όχημα.

Στο σημείο, τον περίμεναν κρυμμένοι τουλάχιστον δέκα αναρχικοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κρατώντας καδρόνια και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον έριξαν κάτω και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Ο συνάδελφος, ο οποίος ευτυχώς δεν είχε βγάλει το κράνος του, κατάφερε να σηκωθεί και να ξεφύγει τρέχοντας από την μανία των θρασύδειλων αναρχικών, οι οποίοι αμέσως μετά και πριν εξαφανιστούν ξέσπασαν την μανία τους στην υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα του, προκαλώντας της μεγάλες ζημιές.

Σχεδόν αμέσως, στο σημείο κατέφθασαν συνάδελφοι Δημοτικοί Αστυνομικοί ώστε να συνδράμουν , αλλά και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή του επεισοδίου. Ο τραυματισμένος Δ.Α. μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Παπαγεωργίου, ώστε να εξεταστεί από τους γιατρούς. Ευτυχώς, λόγω τύχης αλλά και της καλής φυσικής του κατάστασης, γλίτωσε με κάποιες κακώσεις και είναι καλά στην υγεία του. Κατά την διάρκεια παραμονής του στο νοσοκομείο έσπευσε και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για να του πάρει κατάθεση και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Να σημειώσουμε ότι, πάμπολλες φορές, συνάδελφοι λαμβάνουν εντολές από τους Τμηματάρχες τους, να μεταβούν σε "επικίνδυνες περιοχές" ακόμα και μόνοι τους, ώστε να βεβαιώσουν κλήσεις ή/και να αφαιρέσουν πινακίδες. Είναι καθαρή τύχη το ότι δε θρηνήσαμε ακόμη θύματα συναδέλφων από τέτοιου είδους εντολές. Κάποτε πρέπει να καταλάβει η διοίκηση -από την Αντιδήμαρχο έως και τον τελευταίο επόπτη, ότι ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από τις "κλησούλες - πινακιδάκια". Αν συμβεί το μοιραίο, στο βωμό των αριθμών, η ευθύνη θα 'ναι αποκλειστικά δική τους. Θα επανέλθουμε.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη