8 Δεκ 2011

Πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ στη δημοσκόπηση της Public Issue

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε λόγος, το έφτασε ήδη.


Βουλή οκτώ κομμάτων και καθίζηση για ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue. Πρώτο κόμμα η ΝΔ, «φλερτάρει» με την τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ. «Όχι στο μνημόνιο, όχι και σε δραχμή» λένε οι ερωτηθέντες.
Σύμφωνα με τη μέτρηση,

στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ΝΔ προηγείται με 30%, έχοντας κερδίσει μιάμιση μονάδα από το Δεκέμβριο ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 15,5% δηλαδή τέσσερις μονάδες λιγότερες από τον προηγούμενο μήνα.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο μονάδες περισσότερες από το Δεκέμβριο ακολουθεί με 14% και το ΚΚΕ με δυόμισι μονάδες συν από τον περασμένο μήνα εμφανίζει ποσοστό 13,5%.
Ραγδαία πτώση κατά δυόμισι μονάδες παρουσιάζει ο ΛΑΟΣ που έχει ποσοστό 6% ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση, κατά δυο μονάδες,...
της Δημοκρατικής Αριστεράς που εμφανίζει ποσοστό 9,5%. Ακολουθούν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία που οριακά εμφανίζεται να μπαίνει στη βουλή με ποσοστό 3%. Σύμφωνα με την Public Issue η αποχή αγγίζει το 32,5%.
Η καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ αποτυπώνεται και στη δημοφιλία των αρχηγών τους αφού ο Γιώργος Παπανδρέου είναι τελευταίος με 12 μονάδες έχοντας χάσει 7 από τον περασμένο μήνα και ο Γ. Καρατζαφέρης έχει 30 μονάδες με απώλειες όμως 11 μονάδων σε σχέση με το Δεκέμβριο. Πρώτος σε δημοφιλία εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης με 58 μονάδες στις θετικές γνώμες. 




Ψηφοφορία: Ποιός πιστεύετε ότι θα είναι ο διάδοχος Παπανδρέου, αν...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη