12 Δεκ 2013

Πόσα ξοδεύει ο Μπουτάρης για Δημόσιες Σχέσεις;

 Ούτε 10, ούτε 20 αλλά ούτε καν 30 ή 40 εκ ευρώ αλλά...
...77 (ολογράφως εβδομήντα επτά) εκατομμύρια ευρώ ξοδεύει κάθε χρόνο μόνο για Δημόσιες Σχέσεις ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα (όχι με κάποιον επικριτή του αλλά) με τον επίσημο ισολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, που δόθηκε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα!


Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη κάνει...

με δήλωση του ο γνωστός οικονομολόγος και φοροτεχνικός Δημήτρης Πανοζάχος, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για λόγους επιστημονικής ανάλυσης μελέτησε τον φετινό ισολογισμό, στο οποίο, φαρδιά- πλατιά προσδιορίζεται το ποσό των 77.000.000 ευρώ για θέματα προβολής και δημοσίων σχέσεων!

Στο ποσό αυτό φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 ειδικών συνεργατών, δημοσιογράφων, συμβούλων και υπαλλήλων που σήμερα ασχολούνται στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης αποκλειστικά με θέματα προβολής αλλά ούτε και το κόστος λειτουργίας του FM-100 και της TV-100, που εκ των πραγμάτων λειτουργούν για την προβολή του όποιου δημοτικού έργου.

"Πήρα τον ισολογισμό για να τον μελετήσω από ενδιαφέρον, μάλλον από επαγγελματική διαστροφή. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει εγγράψει στον φετινό ισολογισμό το τρομερό για την εποχή μας ποσό των 77 εκ. ευρώ. Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! 


Στον ισολογισμό του 2011 του Δήμου Θεσσαλονίκης, που κατατέθηκε καθυστερημένα τουλάχιστον κατά ένα έτος (!) εμφανίζονται επίσης τρομερά ποσά για Δημόσιες Σχέσεις και Προβολή. Εάν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου ούτε εγώ δε θα πίστευα ότι διατίθενται τέτοια ποσά για την προβολή ενός αμφιλεγόμενου για να μην πω ανύπαρκτου έργου", τονίζει ο κ. Πανοζάχος και προσθέτει: Είναι πραγματικά τρομερό και απαράδεκτο στην εποχή της πρωτοφανούς λιτότητας και ένδειας που ζούμε να υπάρχει δημόσιος λειτουργός που σπαταλά με τέτοια άνεση ποσά που ξεφεύγουν από κάθε λογική για τέτοιους σκοπούς! Πρόκειται για σπατάλη αισχίστου είδους, την ώρα που συμπολίτες μας δεν έχουν χρήματα ούτε καν για τις βασικές- τις βασικότατες ανάγκες.Την ώρα που ένα εκατομμύριο Έλληνες είναι ανασφάλιστοι, την ώρα που 300.000 Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν μέχρι και τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης, την ώρα που χιλιάδες παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά είναι απολύτως τραγικό να ξοδεύει ο κ. Μπουτάρης εκατομμύρια ευρώ για θέματα προβολής και δημοσίων σχέσεων! 
Σ.Σ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ...  

ΧΕΝ

Σχόλιο taxalia:

κ.Πανοζάχο, οι δημόσιες σχέσεις του δήμου, δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 20 - 30 χιλιάδες ευρώ, άντε 50.000. Παραπάνω, αποκλείεται. Προφανώς, ο τσακαλο-λογιστής που συνέταξε το φύλλο μερισμού, ξέχασε τη γραμμή του λογ.67 του ΕΓΛΣ και τα έσπρωξε όλα στον 64. 
Με απλά λόγια, το ποσό των 79 εκατομμυρίων ευρώ, είναι (πιθανότατα, υποθέτω λόγω του τόσο μεγάλου ποσού), ο λογαριασμός 67 του δημοσίου λογιστικού δηλαδή "πληρωμές για μεταβιβάσεις εισοδημάτων σε τρίτους (παραχωρήσεις, παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, δωρεές)", που αφορούν -αν δεν κάνω λάθος- τα χρήματα που παίρνει ο δήμος από την πολιτεία και τα μοιράζει, δηλαδή τα επιδόματα πρόνοιας κλπ και ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ δεν είναι "δημοσίων σχέσεων". 
Πρόκειται καταφανέστατα για λάθος στη σύνταξη του ισολογισμού (και όχι στην ουσία), το οποίο πρέπει να διορθώσει -σε αυτό έχετε δίκιο- με μια ανακοίνωσή του , ή δελτίο τύπου, ο δήμος. Εκτός αν ντρέπονται να παραδεχθούν ότι έκαναν ένα λαθάκι.....Πάντως "δημόσιες σχέσεις" με τη λογιστική έννοια, σίγουρα δεν είναι. Άλλο ήθελαν να γράψουν, άλλο έγραψαν. Γίνονται κι αυτά, για αυτό υπάρχει και η διαδικασία "διόρθωση σφαλμάτων".
Ας αποκαταστήσει ο δήμος, στο χέρι του ειναι.
(για τη ιστορία, για να είμαστε εντάξει ως bloggers, να μου επιτρέψουν οι συνάδελφοι να βάλω τον τίτλο σε εισαγωγικά, γιατί αυτά τα είπε ο κ.Πανοζάχος και όχι το taxalia) και σιγουρότατα δεν είναι έξοδα δημοσίων σχέσεων, αλλά δεν φταίει κι ο κ.Πανοζάχος για αυτό, έτσι το έγραψαν αυτοί που το έγραψαν)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη