16 Απρ 2017

Αμέσως μετά το Πάσχα οι πρώτες κλήσεις για τα “κόκκινα” δάνεια

Αμέσως μετά το Πάσχα οι δανειολήπτες θα δεχθούν τις πρώτες κλήσεις από τις εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.
Εφόσον αποδεικνύεται ότι οι οφειλέτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους , θα προτείνεται κούρεμα του χρέους που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 50%.
Στα νέα εργαλεία που επιστρατεύονται είναι επίσης η προσαρμογή της οφειλής στην περίπτωση ενός στεγαστικού δανείου με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να μειωθεί η δόση του δανείου, αλλά και να εξορθολογιστεί η οφειλή, δίνοντας κίνητρο στους δανειολήπτες να αποπληρώσουν το δάνειό τους.
Επιπλέον , όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι εταιρείες θα μεσολαβούν με τη συναίνεση του δανειολήπτη για την πώληση του ακινήτου. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, εταιρεία διαχείρισης δανείων θα αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με μεσίτες, μέσω των οποίων θα μπορεί να πουλήσει το προσημειωμένο ακίνητο, διευκολύνοντας τον οφειλέτη στην αναζήτηση αγοραστή.
Από την πλευρά των τραπεζών, οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από την κατηγορία των μη συνεργάσιμων οφειλετών και από αυτούς που ενώ έχουν τη δυνατότητα, αποφεύγουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη