26 Ιουν 2017

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

Οι Τσάμηδες, από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, κερδίζουν έδρες στο Ελμπασάν, τα Τίρανα και τη Ντίμπρα - Αύξησε την δύναμή του το σοσιαλιστικό κόμμα που κυβερνούσε από το 2013.

Προς αυτοδύναμη κυβέρνηση οδεύει ο Έντι Ράμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αλβανία, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων.

Από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 1418 από 5362 κάλπες σε όλη τη χώρα, δηλαδή από την καταμέτρηση του 29,3% των ψήφων μέχρι τις 08:15 τοπική ώρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός News 24, προκύπτει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα κερδίζει 49,7% ή 75 έδρες, το Δημοκρατικό Κόμμα κερδίζει 41 έδρες, το ΣΚΟ του Μέτα κερδίζει 20 έδρες, το Κόμμα των Τσαμηδων PDIU κερδίζει 3 έδρες και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κερδίζει μία έδρα.

Το 2013 το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα είχε κερδίσει τις εκλογές με 65 έδρες και με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, φαίνεται αυξάνει την εκλογική του δύναμη. Μολονότι είναι νωρίς να εξάχθούν συμπεράσματα, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που Κόμματα που κυβερνούν, όχι μόνο δεν φθείρονται, αλλά και αυξάνουν τη δύναμή τους.

Το ΣΚΟ διατηρεί τη σημερινή του δύναμη, κάπως αυξημένη με τις εκλογές του 2013 που ανέδειξε 16 βουλευτές.

Το ΔΚ μέχρι τώρα, φαίνεται να χάνει έδαφος συγκριτικά με το 2013, σε Περιφέρειες μάλιστα της Βόρειας Αλβανίας που θεωρούνταν προπύργιά του, όπως η Σκόδρα, είτε η Ντίμπρα. Μέχρι τώρα παίρνει λιγότερες έδρες από το 2013, όταν πήρε 50 έδρες.

Οι Τσάμηδες, από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, κερδίζουν τρεις έδρες: Στο Ελμπασάν, τα Τίρανα και τη Ντίμπρα.






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη