20 Ιουλ 2017

Αλαλούμ χωρίς τέλος με τα ανασφάλιστα οχήματα

Δεν έχει τέλος το μπάχαλο με τα ανασφάλιστα ΙΧ. Οι ανακοινώσεις που έγιναν μετά το απίστευτο αλαλούμ έμειναν σε
αρκετά σημεία... ανακοινώσεις αφού οι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο capital.gr.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των απίστευτων λαθών που είχαν τα αρχεία οχημάτων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο θέμα των ανασφάλιστων ΙΧ δόθηκε, μετά από κυβερνητική σύσκεψη, παράταση έως τις 14 Ιουλίου για την ασφάλιση των ανασφάλιστων ΙΧ χωρίς να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι ακόμη και οι περίπου 6.000 φορολογούμενοι που πλήρωσαν το παράβολο και προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους πριν δοθεί η παράταση θα έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους. Μόνο που έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις και τα χρήματα ακόμη δεν έχουν επιστραφεί.

Πολλοί από τους φορολογούμενους που πλήρωσαν το παράβολο έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και δεν έχουν πάρει ακόμη πειστικές απαντήσεις για το πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα (250 ευρώ) που πλήρωσαν. Ο λόγος; Ακόμη δεν έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις και δεν έχει υπογραφεί η απαιτούμενη υπουργική απόφαση για την επιστροφή των χρημάτων.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει και η υλοποίηση της εξαγγελίας του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των προστίμων-παραβόλων για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Σήμερα, όπως αναφέρθηκε, το παράβολο είναι 250 ευρώ και πρόκειται να διαμορφωθεί με νομοθετική ρύθμιση σε 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc, 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ.

Η μεγάλη εκκρεμότητα, όμως, είναι η διόρθωση των αρχείων οχημάτων που είχε σαν αποτέλεσμα να εκδοθούν περίπου 400.000 ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα που δεν έπρεπε να εκδοθούν. Πρόκειται για τα λάθη που υπάρχουν στα αρχεία των κλεμμένων ΙΧ, των ΙΧ που έχουν αποσυρθεί ή ακόμη και των ΙΧ για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες κυκλοφορίας.

Υποτίθεται ότι αυτά τα αρχεία θα διορθώνονταν έως τις 14 Ιουλίου για να γίνει νέα διασταύρωση, ωστόσο, αυτό δεν έχει γίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σιωπηρή παράταση μέχρι νεοτέρας. Μάλιστα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν εκ νέου οι πολίτες η νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα ΙΧ αναμένεται να καθυστερήσει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη