Το πλουσιότερο 1% κατέχει πλέον πάνω από τον μισό παγκόσμιο πλούτο

15 Νοε 2017

Tο εισοδηματικό κενό μεγαλώνει διαρκώς, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας της Credit Suisse.

Το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού της Γης κατέχει πάνω από το 50% του πλούτου όλων των νοικοκυριών του πλανήτη, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Credit Suisse η οποία σημειώνει μάλιστα ότι ιδιαίτερα για τις νέες γενιές το μέλλον φαίνεται ακόμη δυσκολότερο από όσα γνωρίζαμε.

Στην έκθεσή της για τον παγκόσμιο πλούτο, η ελβετική τράπεζα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «οι προοπτικές για τους εκατομμυριούχους είναι πολύ πιο αισιόδοξες από ό,τι για όσους βρίσκονται στον πάτο της πυραμίδας».

Η έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξάνεται διαρκώς. Αυτό, εν μέρει, οφείλεται στο ότι η ισχύς του ευρώ έχει δημιουργήσει 620.000 περισσότερους εκατομμυριούχους κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Όμως σχεδόν οι μισοί από τους νέους που μπήκαν στο κλαμπ των πλουσίων, ζουν στις ΗΠΑ. Με βάση, μάλιστα, τα ευρήματα της έρευνας, η πολιτική Τραμπ έχει ευνοήσει τη δημιουργία πλούτου σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού.

Η Credit Suisse αναμένει αύξηση των εκατομμυριούχων κατά 22% ως το 2022, με τον αριθμό τους να φτάνει από τα 38 εκατ. στα 44 εκατ. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι στην ίδια περίοδο ο αριθμός των ενηλίκων που έχουν λιγότερα από 10.000 δολάρια θα μειωθεί μόλις κατά 4%.

«Κοιτάζοντας τον πάτο της πυραμίδας διαπιστώνουμε ότι 3,5 δισ. άνθρωποι –το 70% των ενηλίκων όλου του κόσμου- έχουν περιουσία λιγότερη από 10.000 δολάρια. Όσοι έχουν πολύ μικρή περιουσία είναι κυρίως νέοι, στους οποίους παρουσιάζονται ελάχιστες ευκαιρίες να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία, ενώ ιδιαίτερα οι millenials αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα σε σύγκριση με όσα είχαν αντιμετωπίσει στην ηλικία τους οι παλαιότερες γενιές», σημειώνει η ελβετική τράπεζα στην έρευνά της.fortunegreece.com/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη